Помощ за избор на кола
Помощ за избор на кола
Здравейте, имам нужда от малко помощ при избор на кола. В скоро време ще взимам кола, която ще ми трябва за работа включваща много каране из града, и често пътуване в Европа. Задължително ще е нещо на което да мога да сложа газ. Досега съм сменил няколко коли, всички се пенсионираха бързо, а в момента карам Alfa Romeo 156 1.8, но да не ви разправям колко пари отиват за гориво и подръжка. Търся си кола, която да не ми излиза солено за поддръжка, на която 100% да мога да сложа обикновенна газова, а не инжекция. Не ми трябват коне, нито екстри. Просто искам да съм сигурен че като пътувам на дълъг път както се очертава, ще съм сигурен че няма да стане някой гаф. Всичко което мога да отделя е максимум 3000 лв. Пак да повторя, най-важното качество е колата да е сигурна за дълги пътувания извън града. 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Помощ за избор на кола
Пасат Б4. Но аз бих заложил на дизел.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
И аз съм за Б4-ка, предвид изискванията колега. Ще ти бъде удобна и евтина за поддръжка ако я вземеш читава изначално. 1,8 моноинжекцията ABS двигател мисля се води от това поколение в комплект с хубава газова
или пък както колегата над мен е споменал дизелов Пасат също е вариант - но ти си знаеш а горивото все пак.
Имай предвид, че като се търси за пътуване и в Европа - за газ е малко по-неудобно - всмисъл различни накрайници за зареждане в различни страни, може пък да не попаднеш на толкова много газстанции както са при нас и други подобни, не те разубеждавам просто споделям. А пък ако вземеш дизел - сипваш от хубавата нафта там и се радваш на мъркането и по-нисък разход....
Все пак грубо за какви километри на година примерно става дума?

Имай предвид, че като се търси за пътуване и в Европа - за газ е малко по-неудобно - всмисъл различни накрайници за зареждане в различни страни, може пък да не попаднеш на толкова много газстанции както са при нас и други подобни, не те разубеждавам просто споделям. А пък ако вземеш дизел - сипваш от хубавата нафта там и се радваш на мъркането и по-нисък разход....

Все пак грубо за какви километри на година примерно става дума?
Пътувал съм много пъти в Европа, много държави съм обиколил, но никога не съм бил сам, нито пък с моя кола. Знам как е с газта там, имам координати на места с газ. Накрайници мога да си взема от познат. Грубо казано, ще пътувам, ако всичко с работата стане както трябва, 6-7000 км на месец. Това ще продължи до Септември месец.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
dwartbg написа:Просто искам да съм сигурен че като пътувам на дълъг път както се очертава, ще съм сигурен че няма да стане някой гаф. Всичко което мога да отделя е максимум 3000 лв.
Тези двете неща поне за мен са несъвместими особено като се споменава пътуване и извън БГ ама знам че някой хора са страшни оптимисти....

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колегата Стиви ми взе думите от клавиатурата
Кой и по какъв начин би ти гарантирал, че кола втора употреба (пък даже и нова) няма никога и никъде да те остави? Това е просто несериозно изискване за кола втора ръка... А тук говорим за коли на по половин милион километра с ен на брой собственици
Да, доста смелост се иска. Аз не бих посмял, ако трябва да бъда честен. Има хора отиват, вземат първата таратайка и се прибират от немско до България ей така, на късмет. Луда работа

Кой и по какъв начин би ти гарантирал, че кола втора употреба (пък даже и нова) няма никога и никъде да те остави? Това е просто несериозно изискване за кола втора ръка... А тук говорим за коли на по половин милион километра с ен на брой собственици

а просто се възхищавам на смелостта на някой хора които с коли дето по Европа и в моргата трудно се намират минават по 4 граници и не им пука
Да, доста смелост се иска. Аз не бих посмял, ако трябва да бъда честен. Има хора отиват, вземат първата таратайка и се прибират от немско до България ей така, на късмет. Луда работа

Доста крайни мнения,не всички коли за 3бона са гробници и да не могат да минат 3-4хил.км. без спиране в бокса
Като си я стегне и знае в какво състояние е и 20 годишна да е,няма значение

- stefan4o
- Контакти:
О, 20-годишната баба може да те изненада неприятно във всеки един момент, повервай
Тя колата може и 30 000 да мине без спиране в бокса. Ама ако на 30 001км стане фал някъде из чуждоземските пътни мрежи... тежко ти
Най-лошото е, че човек доста трудно може да предвиди кога точно ще стане гредата, дори и съвестно да си поддържа колата 

- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
stefan4o написа:О, 20-годишната баба може да те изненада неприятно във всеки един момент, повервайТя колата може и 30 000 да мине без спиране в бокса. Ама ако на 30 001км стане фал някъде из чуждоземските пътни мрежи... тежко ти
Най-лошото е, че човек доста трудно може да предвиди кога точно ще стане гредата, дори и съвестно да си поддържа колата
Не е вярно

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
BG_Golf4e написа:Доста крайни мнения,не всички коли за 3бона са гробници и да не могат да минат 3-4хил.км. без спиране в бокса![]()
Е това е истината, щото може човек да си вземе и Пасат Б6 и като мине 4 граници, да смени 4 дюзи....и да го върне в първи клас
Присъединявам се към мнението за Пасат Б4. Ако се кара само на дълъг път може и 1.8 АБС или АДЗ
- stefan4o
- Контакти:
Има един "термин". Зове се "Гаранция Франция". Ако знаете какво значи ще ме разберете какво намеквам с това:

Кой и по какъв начин би ти гарантирал, че кола втора употреба (пък даже и нова) няма никога и никъде да те остави?

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
dobrin написа:Пасат Б4. Но аз бих заложил на дизел.
И от мен

- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
joker , 6000лв струват 2бр Б4, за Б5 си мислиш ти
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
"До 3 бона препоръчвам 1,4 Rover 45 с който може да си кръстосваш Европа без грижи."
Тия не фалираха ли преди няколко години, не мисля че може да им се има много доверие.
Колкото до лекото спорче което се заформи- и двете страни имат право, старата кола дори и при добра поддръжка винаги може да те изненада неприятно, особено тези от определената от теб ценова зона. От друга страна и чисто новите със всичката тази електроника могат да ти извъртят дори по-лош номер от старите.
Сега на въпроса - Пасат Б4 наистина е здрав, надежден, комфортен (което е важно при дълъг път), а 1,9 TDI са и икономични, пък и не им липсва тяга (без да претендират да са бегачки разбира се)- аз съм с такъв, за бензините не знам, колегите ще кажат.
Относно цената обаче е по-сложно, до 3 хилки трудно ще намериш наистина читав такъв (не невъзможно разбира се). Моя е много добро попадение, но през май 2010 г. ми струваше 3600 лв. и то без екотаксата, едва ли цените са паднали много (не че съм проверявал
) Ако можеш да да прибавиш още малко за да вземеш читав такъв, няма да съжаляваш.
Тия не фалираха ли преди няколко години, не мисля че може да им се има много доверие.

Колкото до лекото спорче което се заформи- и двете страни имат право, старата кола дори и при добра поддръжка винаги може да те изненада неприятно, особено тези от определената от теб ценова зона. От друга страна и чисто новите със всичката тази електроника могат да ти извъртят дори по-лош номер от старите.
Сега на въпроса - Пасат Б4 наистина е здрав, надежден, комфортен (което е важно при дълъг път), а 1,9 TDI са и икономични, пък и не им липсва тяга (без да претендират да са бегачки разбира се)- аз съм с такъв, за бензините не знам, колегите ще кажат.
Относно цената обаче е по-сложно, до 3 хилки трудно ще намериш наистина читав такъв (не невъзможно разбира се). Моя е много добро попадение, но през май 2010 г. ми струваше 3600 лв. и то без екотаксата, едва ли цените са паднали много (не че съм проверявал

Последна промяна от Asko VW на Чет 19 яну 2012 21:51, променено общо 2 пъти.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
110afn написа:joker , 6000лв струват 2бр Б4, за Б5 си мислиш ти

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”