Покупка на А4 TDI 2003-2004 или Пасат Б6 TDI?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
pepster1980
Автомобил:
Двигател:

Покупка на А4 TDI 2003-2004 или Пасат Б6 TDI?

Мнениеот pepster1980 » Нед 15 яну 2012 14:46

Здравейте! Отдавна не съм писал във форума. Последния път, когато писах темата беше същата - каква кола да избера. Тогава в крайна сметка се ориентирах около Опел Зафира Б.... Седнах обаче в 3 различни автомобила и просто не ми харесаха - не, че не бяха запазени, с добре работещи мотори... просто усещането ми не беше добро... и в крайна сметка си останах с "верния" Пасат Б5 АФН.

Сега пак съм на кръстопът. Разполагам с около 12- 13 000 лева (13 500 макс). Двоумя се между два автомобила:

1. Ауди А4 2003-2004г. (не знам точния модел) 1,9 тди 131 к.с., комби

2. Пасат Б6, тди, комби - намират се вече и за около 13 - 14000, но не съм сигурен, дали за толкова пари ще мога да намеря читав екземпляр.

Затова, моля пак за вашия съвет. Повечко съм за Ауди, защото за 12-13000 (че и по-малко) ще намеря (вероятно) по-добро, но.... Все пак:

- какво да гледам при избора - проблемни области;
- ако някой е купувал по-наскоро, кои авто-къщи според вас са коректни и доставят сполучливи коли (което разбира се не може да е категорично);
- всичко друго, което заслужава внимание според вас, както и предложения за други марки и модели са добре дошли!

Благодаря предварително!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Покупка на автомобил?

Мнениеот Stivi » Нед 15 яну 2012 15:09

Б6 дизел за тия пари ще е с "онзи" двигател дето не е за препоръчване ! За мен малко по-старо Ауди със 130кс е предпочитания вариант !

pepster1980
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepster1980 » Нед 15 яну 2012 15:28

Благодаря, Stivi! Под "онзи" двигател какво имаш в предвид - някаква конкретна модификация, или просто "издухан" мотор...?

И най-важното - от къде според вас е по-удачно да избирам. Имам и познати, които докарват редовно коли, но по-ми се ще аз да си я огледам добре, преди да купувам - да ми хареса цвят, купе и интериор и т.н.... просто да ми "легне" :) Знам, че и частните лица и автокъщите пазаруват от едно и също място, но все пак имате ли добри отзиви за определени търговци или не?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 15 яну 2012 15:50

Виж сега колега, от Монтана си... все имаш близък търговец :) А и отлично знаеш как ги сглабят от 3 коли 1 да се получи. Нека някой доверен джамбазин ти донесе истинска кола с ясни собственици. Ще си спестиш доста нерви и време.

Иначе в твоя случай си се ориентирал правилно. Пасата за тези пари ще е или много уморен или с ТДИ ПД с пиезо дюзите(онзи мотор) или и двете. Аудито е по-добър вариант. Иначе аз бих те посъветвал да огледаш и за Октавия 2 комби. Качество и комфорт няма да ти липсват в никакъв случай, а и са много корави машини. Вярно не е Ауди, но за нашите реалности бих казал че е дори по-удачна кола. Друг добър вариант е Астра H Caravan :beer

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 15 яну 2012 16:22

pepster1980 написа:Благодаря, Stivi! Под "онзи" двигател какво имаш в предвид - някаква конкретна модификация, или просто "издухан" мотор...?

Под "онзи" мотор се разбират всички дизели 140кс монтирани на Б6 до 2007 :wink: Не че са баш всички, но ако ще взимаш Б6 да е след 2007 ама там парите не са тези дето си ги приготвил :)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Нед 15 яну 2012 16:30

BKP и BMP са проблемните двигатели с пиезо дюзи, като изглежда BKP скапва по-често :arrow: За спуканите глави може да се каже че са всички 2.0ТДИ от тея години :beat_butt2

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 15 яну 2012 16:52

Ако си на 100% за дизел няма да ти е лесно , иначе А4 е много добър избор, поради факта че тествах един Ситроен С5- 2.0 HDi ти го препоръчвам горещо. Можеш да си вземеш за тия пари - 2007г Exclusive версия /яко екстри/,2.0 HDi, и ще си доволен ако държиш на В6 то по-добре бензинка или 1.9 TDI 105hp

Това са мойте 5ст. :beer

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 15 яну 2012 16:56

Според мен бюджета ти е малко и за двата автомобила.
Ако искаш да вземеш хубава кола с достатъчно екстри и в добро и работещо състояние.
Ако е нов внос имаш ли говотност за всичките застраховки, обслужвания и тн.

Ето и един цитат свързан с цените на ауди и по точно А4 Б6 :

brabus написа:Golf II GTI PB 112 (вече доста повече) - 1991г.
+ неостаряващата кола (Голф2).
+ невероятно евтин за поддръжка.
+ винаги ме кара да се чувствам добре, когато седна зад волана.

- поради ЕГН-то му става все по-трудно намирането на оригинални части по екстериора. Примерно си търся оригинален преден нож (спойлер), но не се произвежда вече. Търся оригинална решетка с 4 фара и червен кант и нея я няма.

AUDI A4 1.8 T Quattro Avant BFB 163 кс - 2003г.
+ моето не е S Line, съответно няма спортно окачване и вози комфортно. За мен, де.
+ 4х4 системата - наистина нещо много приятно особено в този сезон. Зимния де :lol: Приятно се кара, колата е предсказуема. Не съм състезател, който пързаля на всеки завой. Просто ме радва как и на утъпкан сняг, да не казвам лед, потегля без проблеми.
+ моторът е много тих и само с един чип в момента е 195 кс, което ме замисля дали R32 с 250 кс ще ми стига. mhihi
+ икономична - за кола, която тежи 1600 кг и има постоянно 4х4 разход на гориво при средна скорост 90 км/ч с багаж и климатик е под 6.8 л/100 км. В града около 12-12.5 л./100 км. За мен това са плюсове, за друг може да е минус.

- тесничко за пасажерите на задната седалка.
- за комби можеше да има и по-голям багажник, но задния диф явно "яде" пространство.
- ако човек търси такава кола с ясна сервизна история, малко пробег и доста екстри трябва да се бръкне толкова дълбоко, че съвсем спокойно взима базово изпълнение на следващия модел. Това се отнася за всички Аудита. Висока цена като нова и в последно време на всеки 4 години да пускат нов модел от серията. Та тези два фактора тотално объркат пазара на автомобилите Ауди втора употреба и ценообразуването им.

Последна промяна от AmW на Нед 15 яну 2012 17:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
StS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 15 яну 2012 16:59

AmW написа:Според мен бюджета ти е малко и за двата автомобила.
Ако искаш да вземеш хубава кола с достатъчно екстри и в добро и работещо състояние.

Колегата е прав , ако извадиш лоша котка от чувала, на едно А4 може и до 4-5к да стигнеш за да тръгне, а за тва ти писах за Citroen C5-2 HDi

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 15 яну 2012 17:06

StS написа:

Колегата е прав , ако извадиш лоша котка от чувала, на едно А4 може и до 4-5к да стигнеш за да тръгне, а за тва ти писах за Citroen C5-2 HDi

Само дето лошите котки в чувала на C5 са много повече от тези на А4 mhihi

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Нед 15 яну 2012 17:58

StS написа:

Новия Ц5(реалното 2ро поколение), от 2007г най-евтиния излиза към 17К в мобилето :deal

pepster1980
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepster1980 » Нед 15 яну 2012 18:47

Аз все си мислех, че проблемните Аудита са предимно 2,5 тди - не, че няма и 1,9, де....

Ама иначе по-скоро се обърках. То е ясно, че каквато и марка да взема, ако не случа на екземпляр - после много разходи... Бихте ли споделили кои са проблемните области на търсената от мен А4?

П.С. За ситроен не бях мислил, по-скоро Пежо 407 по едно време ми минаваше през главата, но за него хептем лоши неща чувам... Иначе, като гледам А4 2003-2004 почват от 10 000 и стигат до 13 000 лева... Затова си мислех, че 12-13 хил. лева биха били достатъчни... Застраховките и данъците са еднакви с на другите коли? Поддръжката - масло, ремъци и т.н... - там не знам как е, някой знае ли?

Потребителски аватар
StS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пон 16 яну 2012 18:04

A4 - 1.9 TDI след 2002 прекрасен автомобил, грубо казано при перфектни условия 1000лв на година за обслжване и прочие, е зависи как караш но някаде там.. ,има изписано много пробвай търсачката, ако обаче искаш нещо по-така В7 е доста по-нагоре нищо че са на 1 платформа...

Аз Ситроен Ц5-2 го намесих защото хич не е ненадежна кола и може да предложи доста, а и е по-ефтина като обслужване, и подръжка. Разбира се тук е сектантски форум и секи ще ти каже: А ти луд ли си уА? Аз лично след 2 френски , 2 немски и 1 талянка не мога да кажа че франсето е слабо, даже напротив...но се цели в модели от 05-07г.

pepster1980
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepster1980 » Пон 16 яну 2012 18:42

Навъртам по около 10 000 км годишно. В тези 1000 лв. за обслужване, освен масло и филтри, какво друго включваш? Иначе, ако ще е франсе - по-съм за Пежо, просто повече ми харесват. Ще погледна и С5, но първият модел хич не ми допада... като визия.

Иначе, явно ще е Ауди-то, само дето още се чудя дали наистина да поръчвам да ми докарат или просто да оглеждам в продължение на 1-2 месеца и да видя. Човекът, на който ще поръчам ми е добър познат, не вярвам да ме лъже, но каква е гаранцията, че него няма да го излъжат (риторичен въпрос).

П.С. Чух за един сайт - ogledi.com - някой ползвал ли е услугите им?

pepster1980
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepster1980 » Сря 18 яну 2012 11:32

Прегледах доста обяви за Ауди Б6, мисля да се вслушам в съветите и да поръчам на познат да ми докара такова. Той пътува от доста години, познаваме се, а и ходи само до Германия и Австрия...

Посъветваха ме, обаче, да погледна и Мазда 6, дизел, но модела до 2005 - защото няма ФАП.
Моля ви, някой може ли да каже нещо повече за този автомобил, пък и за следващото "поколение" - с ФАП филтър. Аз някога не бях чул хубави неща за Мазда 6 дизел, но....

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”