Автомобил 4х4 до 3500лв. - купен 124 4matic 3000td
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Автомобил 4х4 до 3500лв. - купен 124 4matic 3000td
След като продадех голфчето си търся автомобил 4х4.
Бюджета е около 3500лв максимум.
За сега съм се спрял на следните марки и модели.
1.Ауди 100 комби, по възможност с четирицилиндров двигател 136кс и куатро или пък някоя Б4 пак куатро.
2. Пасат синхро комби - двигател 115кс.
3.Субару легаси - 1996година модел, двигателят пак е 115кс.
4. Мерцедес 124 4matic - там вече двигателите са и дизелов и и бензинови.
Интересува ме какъв е принципа на работа на 4х4 при субарото и мерцедеса, скъпо ли е за обслужване боксера на субарото, какви са цени на части за субаро и мерцедеса.
Изобщо ще помоля за всякакви мнения за предимства и недостатъци на въпросните автомобили и тяхните системи за задвижване на 4-те колела.
Моля помогнете максимално да не направя грешен избор.
Бюджета е около 3500лв максимум.
За сега съм се спрял на следните марки и модели.
1.Ауди 100 комби, по възможност с четирицилиндров двигател 136кс и куатро или пък някоя Б4 пак куатро.
2. Пасат синхро комби - двигател 115кс.
3.Субару легаси - 1996година модел, двигателят пак е 115кс.
4. Мерцедес 124 4matic - там вече двигателите са и дизелов и и бензинови.
Интересува ме какъв е принципа на работа на 4х4 при субарото и мерцедеса, скъпо ли е за обслужване боксера на субарото, какви са цени на части за субаро и мерцедеса.
Изобщо ще помоля за всякакви мнения за предимства и недостатъци на въпросните автомобили и тяхните системи за задвижване на 4-те колела.
Моля помогнете максимално да не направя грешен избор.
Последна промяна от zdravko_dimitrov1986 на Чет 15 дек 2011 20:22, променено общо 1 път.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Re: Автомобил 4х4 до 3500лв. - Ауди, Мерцедес, Субаро, VW

Те този модел на Субару Форестър с 2.0 атмосферен мотор. Пълно обслужване на мотор + смяна на съединител + нови спирачни дискове с накладки + пълнене на климатик = 2500 лв.
Колата е 1996 г., закупена 2010 г за 3000 лв. и това са цени от миналата година
-
- Автомобил:
- Двигател:
Субарото е постоянно зацепено и има понижаващи предавки.
Така че ако са в еднакво състояние, то си е за предпочитане
Ето тук има подробно описано как е реализирано 4х4 във всички твои предложения:
http://www.rs-auto.bg/reviews/article/2247
Така че ако са в еднакво състояние, то си е за предпочитане
Ето тук има подробно описано как е реализирано 4х4 във всички твои предложения:
http://www.rs-auto.bg/reviews/article/2247
- tihony_audio
- Автомобил:
- Двигател:
И аз бих заложил на Субаруто (от тия модели на които си се спрял), но гледай да е Forester, както каза колегата по-горе. FullTime задвижване + ниски(понижаващи) предавки + приличен просвет
П.С. Не зная за какво ще се ползва автомобила, но Subaru е една от емблематичните корпорации в AWD задвижването

П.С. Не зная за какво ще се ползва автомобила, но Subaru е една от емблематичните корпорации в AWD задвижването

И аз бих заложил на субару-то, просто е по-надеждната кола.На второ място бих взел Ауди-то но с бензинов двигател.
Колега brabus, това Субару с десен волан ли е , струва ми се супер евтино за тия пари и години?
Колега brabus, това Субару с десен волан ли е , струва ми се супер евтино за тия пари и години?
- tihony_audio
- Автомобил:
- Двигател:
eng написа:... Колега brabus, това Субару с десен волан ли е , струва ми се супер евтино за тия пари и години?
Ако е това от снимката, и като гледам разположението на чистачките си е със ляв волан

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Ако го е купил от Петко секирата от Г.Баня е напълно възможноtihony_audio написа:eng написа:... Колега brabus, това Субару с десен волан ли е , струва ми се супер евтино за тия пари и години?
Ако е това от снимката, и като гледам разположението на чистачките си е със ляв волан

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
С ляв е,то и емблемата му е различна,ако е английско.Едно F e вместо звездите на Субару.Аз също гласувам за него,защото е по-добро от другите,които си споменал,най-малко заради просвета...а има и демултипликатор,което е много добре за лека кола.Дано да намериш читав модел.
Малко извън,за една случка с такъв Форестър.Един приятел си докара такъв от Англия и отзад вместо Субару си пише Форестър,а както вече казах и емблемата е едно Ф.Та отива нашия да си пазари и като излиза от магазина,гледа някакъв дядка,как кима одобрително с глава и му казва :
-Ейййй хубава кола имаш,хубава марка.
Моя човек ей така
и му казва,- Е,да хубава е,ама ти знаеш ли каква е тая марка.
А стария-Е знам бе,как да не знам,тва е Форестър от Филма,Рич,Рич,Рич Форестър.
Аз се смях поне 15 мин като ми го разказа
Малко извън,за една случка с такъв Форестър.Един приятел си докара такъв от Англия и отзад вместо Субару си пише Форестър,а както вече казах и емблемата е едно Ф.Та отива нашия да си пазари и като излиза от магазина,гледа някакъв дядка,как кима одобрително с глава и му казва :
-Ейййй хубава кола имаш,хубава марка.
Моя човек ей така

А стария-Е знам бе,как да не знам,тва е Форестър от Филма,Рич,Рич,Рич Форестър.

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
santo_trafficante написа:Ако го е купил от Петко секирата от Г.Баня е напълно възможноtihony_audio написа:eng написа:... Колега brabus, това Субару с десен волан ли е , струва ми се супер евтино за тия пари и години?
Ако е това от снимката, и като гледам разположението на чистачките си е със ляв волан2000куб е малко за Форестъра.
И бензина го няма за нищо... иначе има уникалното задвижване за "лек автомобил". Примера за обслужването от brabus също е много важен

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
4 год. съм имал Субару и съм наясноhooligan_sk написа:santo_trafficante написа:Ако го е купил от Петко секирата от Г.Баня е напълно възможноtihony_audio написа:eng написа:... Колега brabus, това Субару с десен волан ли е , струва ми се супер евтино за тия пари и години?
Ако е това от снимката, и като гледам разположението на чистачките си е със ляв волан2000куб е малко за Форестъра.
И бензина го няма за нищо... иначе има уникалното задвижване за "лек автомобил". Примера за обслужването от brabus също е много важен

Кво излиза в крайна сметка - 3500лв. за колата + 2500лв. (примерно) за обслужване. Ако реши да сложи газ ще брои поне още хилядарка. То си отиде към 7 бона кажи речи.
- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
Това си е обслужване + ремонт. Смяната на съединител не е никакво ослужване. Плюс това може дисковете да са ОК и де не е необходима смяната им. То по тая логика и основен ремонт на двигателя трябва да се направи за да е всичко точно
Абе тези 2500лв ми се струват като някакъв максиум до който може да се стигне без да познавам добре конкретния модел.

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
С риск да бъда оплют бих ти предложил един друг модел от друга марка, но за съжаление трудно ще намериш читаво такова с този бюджет:
Suziki Jimny
Suziki Jimny

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
GodLike написа:Това си е обслужване + ремонт. Смяната на съединител не е никакво ослужване. Плюс това може дисковете да са ОК и де не е необходима смяната им. То по тая логика и основен ремонт на двигателя трябва да се направи за да е всичко точноАбе тези 2500лв ми се струват като някакъв максиум до който може да се стигне без да познавам добре конкретния модел.
Съединителят е консуматив, също както маслото и филтрите. Само дето се сменя по-рядко от тях. Значи да смениш съединител е вид ремонт така ли?

Замисълът на мнението ми е, че е абсурдно да откажеш запазена кола, само защото съединителят е заминал.