Помощ при избор на автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Помощ при избор на автомобил

Мнениеот k_garchev » Пон 16 яну 2012 20:37

Здравейте,бях решил да сменям моята красавица,но с течение на обстоятелствата реших да подаря на баща ми една кола!Така че ще се обърна към вас за малко помощ!
До сега винаги е карал служебни коли,така че не се очаква да я пази много!След кратък разговор с него рабрах,че искса икономична кола :D ,не много голяма,но не и малка сапунерка!Не трябва да е мощна,не е рисков шофер,така че около 90кс мисля са му достатъчно!Никога не е карал дизел,за това претендира за бензин,но тъй като аз ще я купувам съм се ориентирал да е дизел!Ако случайно е бензин 100% няма да се слага газова,ще се кара на бензин!Но преди да избера горивото искам да избера марката и модела!По възможност ще гледам автомобила да е хечбек или седан,комбитата отпадат!Бях се спрял на Пасат Б4,но цената и екстрите спрямо комбитата е доста голяма!После загледа Опел Астра(полицейските)!Сега последно съм се спрял на Опел Вектра(99',00',01'),хечбек,2.0DTL 82кс или 101кс!
Дайте някакви предложения,че до края на седмицата трябва да купя нещо!Парите,които съм решил да отделя за автомобил са 4000лв!Като след това обслужването си е отделно!

И така отново се търси автомобил,след инцидент!Бюджета отново е 3000-3500лв,като тази цена не включва обслужването!Предишната беше Опел Астра 17ТД 68кс и общо взето излезе доста корава!За година и половина никакви проблеми!Само разхода не беше много добър(7/100)!Който желае да се включи,да го направи на 8-ма страница!Да видим този път на какво ще се спра!

Последна промяна от k_garchev на Вто 10 сеп 2013 21:26, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Помощ при избор на автомобил!

Мнениеот stefan4o » Пон 16 яну 2012 20:48

Щом не е претенциозен вземи му кола с възможно най-евтина поддръжка. На прима виста се сещам за Шкода Фелиция, фейслифтовата след 2000г. мисля беше. Ще влезе в бюджета, че и ще остане за гориво доста. :wink:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2
За нещо такова иде реч.

Последна промяна от stefan4o на Пон 16 яну 2012 20:55, променено общо 1 път.

malinakis
Автомобил: VW GOLF 3 GT
Двигател: 1.6 AEK

Мнениеот malinakis » Пон 16 яну 2012 20:50

колега аз ти предлагам да вземеш ауди А3
добре си вървят, само не съм запознат със разхода как им е

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 16 яну 2012 20:58

Пежо 406 седан,ако е и дизел супер :beer

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 16 яну 2012 21:00

stefan4o написа:Щом не е претенциозен вземи му кола с възможно най-евтина поддръжка. На прима виста се сещам за Шкода Фелиция, фейслифтовата след 2000г. мисля беше. Ще влезе в бюджета, че и ще остане за гориво доста. :wink:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2
За нещо такова иде реч.

Комбитата не му харесват!Като се разрових в нета няма избор за фелиция след 2000г!Само няколко бройки!Иначе се търси точно нещо с евтина подръжка!Все пак е пенсионер човек(тавана на пенсията)!
malinakis написа:колега аз ти предлагам да вземеш ауди А3
добре си вървят, само не съм запознат със разхода как им е

2/3 врати категорично отпада!Ауди А3 с 4/5 врати са много редки и не влизат в бюджета!

Благодаря за предложенията!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 16 яну 2012 21:03

Има Фелиция хеч. Но са наистина 2000 година, по-новите са Фабия... :lol:

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 16 яну 2012 21:03

A3 не се вписва в изискванията.Не си казал бюджет.Опела е добра идея,погледни също и рено-меган или клип симбол(седан е).1.5dci е много здрав и икономичен двигател на рено.
Ако ти попадне запазен голф 3 също може.Голф 4 според мен не е много удачно,но все пак ти си решаваш.

Потребителски аватар
silver14m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silver14m » Пон 16 яну 2012 21:04

Според мен по-добре Astra G хечбек,по-евтина поддръжка от голфа и можеби по-здраво окачване. :wink:

malinakis
Автомобил: VW GOLF 3 GT
Двигател: 1.6 AEK

Мнениеот malinakis » Пон 16 яну 2012 21:07

ами примерно един форд фокус
изобщо не съм запознат с тези коли (смисъл не съм карал такава) но отговаря на критериите които си посочил

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 16 яну 2012 21:28

agent_kowalski написа:A3 не се вписва в изискванията.Не си казал бюджет.Опела е добра идея,погледни също и рено-меган или клип симбол(седан е).1.5dci е много здрав и икономичен двигател на рено.
Ако ти попадне запазен голф 3 също може.Голф 4 според мен не е много удачно,но все пак ти си решаваш.

Бюджета съм написал,че е 4000лв!А3 и Голф 4/3 е по-скоро младежка кола!Форд имаше дълги години и казанот "циганин и форд зимата не работят" се доказа многократно,но въпреки това фокусчетата ми допадат!Немското си е немско,но се заглеждам и по други!Какво ще кажете за дизелите на опел?Кой е на-сполучлив?За 2.0DTL разбрах,че е с верига и по-малкия на кс двигател имал пробелм с ГНП-то,но не било болка за умиране!Някой да знае нещо за 1.7?И има ли чист дизел някакъв?

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 16 яну 2012 21:32

ГНП-то точно на този, в София Ауто обадиха цена от около 4000лв....
Иначе астрите са много подходящ избор в твоя вариант.

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 16 яну 2012 21:42

AmW написа:ГНП-то точно на този, в София Ауто обадиха цена от около 4000лв....
Иначе астрите са много подходящ избор в твоя вариант.

Какво искаш да кажеш под "стари",кои са тези модели?Иначе ми казаха за ремонт около 400лв!Ново може и да струва 4000лв!

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 16 яну 2012 21:53

2.0 с верига, мисля, че 80кс беше.
За рециклиране цената беше около 1500лв...
В крайна сметка се оказа неправилна диагноза... и смениха само дебитомера.

п.п. Исках да кажа астрите - астра G (полицейските)

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Вто 17 яну 2012 9:46

Колеги имах познати и с двата двигателя на Астра.Доволният беше на 1.7 Усузо.Другият с ДТЛ-имаше проблем с ГНП-то бая го човъркаха и накрая я продаде.Иначе колата си беше доста добра.Успех с избора!

Потребителски аватар
tihony_audio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tihony_audio » Вто 17 яну 2012 10:09

Ако по някое време решиш да изключиш дизела от сметките, може да се замислиш за същата Astra G, но с двигател 1.6 моно - 75к.с. Сравнително икономичен и евтин за поддръжка(сравнен с дизела и екотеците). Става перфектно за обикновена газова(каза, че няма да се кара на газ, но просто го споменавам като предимство). Окачването отпред е с макферсон, а отзад на цял мост (проста работа! без много елементи). А пък ако ще си я кара само на бензин може и 1.4 16v.При този двигател не се наблюдават проблемите като при 1.6 16v, който не случайно наричат "маслояда" mhihi Малко по-скъп е за поддръжка спрямо моното поради наличие на допълнителни датчици и някаква система за до изгаряне, но икономичен и перфектен за града. Някой имат и версия SPORT, която включва много удобни седалки, бели километражи и като цяло са с повече екстри. И не на последно място цените им са добри и ще влязат в бюджета ти :wink:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”