Откакто съм назначен на сегашната си работна позиция(2008г.), отдела който ръководя използва за служебен автомобил Тойота Авенсис 2.2D-Cat или нещо от сорта, който беше на една година тогава, а сега вече на 5год. и 600 000км, колата е извървяла жизнения си път. Налага се подмяна и задачата се пада на мен, като от автомобила се изисква да е комби, което да побира много багаж, да е дизел - не повече от 200к.с. и 6,5л/100км, да е надежден, 4+1 товарен и цена до около 40 000евро чисто нов. Авенсиса ще издържи още 2-3месеца, а до тогава новият автомобил трябва да е налице. Става дума за зверска експлоатация, като ще е от типа - сварил-тръгнал.
Понякога на ден се изминават и разстояния до 1000км, като са на относително кратки отсечки и колата дори няма време да си почине. За по-дълги пътувания, всички използват други служебни автомобили, а този ще се ползва като спасител на другите, понеже за да не се износват те толкова бързо, се взима една кола.
Като фен на Vag, първо ще обмисля тези варианти, но напоследък не се чуват добри неща за дизелите, а дори и моя Мултиван започна да ми прави магарии, затова има много голяма вероятност да се ориентирам пак към японците или да взема базов Е220CDI или дори E250CDI.
Всякакви мнения относно дизелови автомобили от класа на Пасат и Супърб, биха били полезни. Ако не се стигне до някакъв конкретен модел, бих заложил отново на Авенсис, но ме съмнява дали новото поколение ще е толкова добро.
Служебен автомобил за около 150 000км/год.?
Re: Служебен автомобил за около 150 000км/год.?
Ами ти май сам си си отговорил на въпросите колега, имаше ли нещо сериозно за ремонт по Тойотата за тия километри?И това каране?Аз ако съм пак бих търсил японската кола-виж мазда 6 или пак Авенсис, може и Акорд 2,2 дизел невероятен е просто.
- Alex_Heat
- Автомобил: Audi TT
- Двигател: 1.8T
E класата според мен е най-добрия избор. Това е доказана лимузина от високия клас, която не създава толкова проблеми. Замисли се защо таксиджиите в Германия карат в повечето случаи такива таксита. За комфорта е излишно просто да говорим, защото всички знаем на какво е способна тази кола. Естествено тук цената е доста по-висока отколкото при Пасат и Супърб.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Октавия комби не ти ли върши работа ?
Баш шефа има вариант "Скаут" и никак не е лоша, а той я тормози яко и гадта се държи
, само не знам колко струва това чудо.
Баш шефа има вариант "Скаут" и никак не е лоша, а той я тормози яко и гадта се държи

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Един базов Т модел на Е класата е правилният избор за такова ползване. 

- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
hooligan_sk написа:Един базов Т модел на Е класата е правилният избор за такова ползване.

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
японските дизели май са френски също изглеждат големи отвън но са малки отвътре мазда 6 и авенсис са в по-ниския клас не могат да се мерят с е класата 4 цилиндровия би турбо мерцедес не е един от най-надеждните двигатели за сравнение bmw f10 2.0 D 184 кс 86000 лв с ддс според мен е доста по-добро
п.п иначе на всички критерий най-добре се вписва superb 170 кс
tdi fen написа:японските дизели май са френски също изглеждат големи отвън но са малки отвътре мазда 6 и авенсис са в по-ниския клас не могат да се мерят с е класата 4 цилиндровия би турбо мерцедес не е един от най-надеждните двигатели за сравнение bmw f10 2.0 D 184 кс 86000 лв с ддс според мен е доста по-добро
Не искам да е Супърб, защото все пак аз карам такъв. Е-класата с битурбото имаше болежки при първите екземпляри, а и аз повече клоня към варианта само с едно турбо - Е220CDI. А, това БМВ, което ми предлагаш е голям к?рник, под 2000об/мин се чувства като мъртвец, въпреки че пика на въртящия момент е там и изобщо не го сравнявам с Е220, където там му е силата.
Октавия идва малка за нуждите ни, а и такива са другите служебни автомобили.
По-скоро клоня към Е220CDI T, поради добрият двигател и огромния багажник, но пък имам добри впечатления от Авенсис, който за тези километри не се е повреждал сериозно.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Щом имаш парите Е класата е просто супер.
Ако ще е ВАГ - 3.0 ТДИ А6 комби...Ръчка задължително!
Ако ще е ВАГ - 3.0 ТДИ А6 комби...Ръчка задължително!

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Ситроен Берлинго
В момента нашата фирма е взела 15 такива, но базовите товарни без никакви екстри, 1.6 хди-та, без климатици само ел стъкла. Няма такова животно, изминали сме по 18хиляди километра за 1 година само градско в София, до момента никакви дефекти не е дала нито 1 от баничарките освен щетите по купето, нормално все пак е София и се случват инциденти.
http://www.citroen.bg/home/#/citroen-berlingo/

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
vucata написа:Ситроен БерлингоВ момента нашата фирма е взела 15 такива, но базовите товарни без никакви екстри, 1.6 хди-та, без климатици само ел стъкла. Няма такова животно, изминали сме по 18хиляди километра за 1 година само градско в София, до момента никакви дефекти не е дала нито 1 от баничарките освен щетите по купето, нормално все пак е София и се случват инциденти.
Ти май изобщо не четеш

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Кое не чета колега, иска чисто нова кола до еди каква си цена, да харчи сравнително малко и да не е повече от 200к.с. Верно, не е комби
и не е японец или ВАГ 

-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Колата в България ли ще се ползва или в чужбина ?
Усеща се че колата май се кара в чужбина и се изисква малко повече макс спиид
И аз мислех да предложа да взема по един Волекс всяка година , тъкмо ще прави реклама на родното производство
KirilGeorgiev написа:За 40 000евро вземи 5 Dacia и някоя като се развали направо я хвърляш и слагаш номерата на следващата
Усеща се че колата май се кара в чужбина и се изисква малко повече макс спиид

И аз мислех да предложа да взема по един Волекс всяка година , тъкмо ще прави реклама на родното производство

Последна промяна от red rider на Съб 31 мар 2012 21:10, променено общо 1 път.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
За 40 000евро вземи 5 Dacia и някоя като се развали направо я хвърляш и слагаш номерата на следващата
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не броиш нулите.vucata написа:Кое не чета колега, иска чисто нова кола до еди каква си цена, да харчи сравнително малко и да не е повече от 200к.с. Верно, не е комбии не е японец или ВАГ
Вашите са минали "цели" 18 000, неговите ще минават 150 000
Берлингата на 30-40К фърлят съединител (особено дизелите), интериора се лющи ,окачване се чупи.
Не върви, а гори...
Нашите служебни са на 4-5 години и правят по 10-15К км на година, така че не е да са зверски ползвани
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”