Продажба на регистрирана в БГ кола?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Продажба на регистрирана в БГ кола?
Здравейте, някой може ли да ми каже какви са необходимите документи, за продажба на кола вече регистрирана в България? И каква е процедурата като цяло. Преди да ме насолите, че не използвам търсачка ще спомена, че гледах на 3 различни места и има различия в информацията, затова питам някой, който наскоро е имал такава работа. Благодаря.
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
Re: Продажба на регистрирана в БГ кола?
Плащаш си данъка, редовна гражданска и преглед(тези двете незнам дали ги искаха)
Взимаш големия талон
Хващаш новия собственик за ръчичка и отивате при чичко нотариус и прехвърляте колата
Взимаш си паричките
С договора за покупко-продажба отиваш да отрегистрираш колата в данъчното, че има акт(май 50лв.)
аз не се сещам за друго
а помеждо-другото Голфчето ми е много познато, ако не е тайна къде в Враца се подвизава
Взимаш големия талон
Хващаш новия собственик за ръчичка и отивате при чичко нотариус и прехвърляте колата
Взимаш си паричките

С договора за покупко-продажба отиваш да отрегистрираш колата в данъчното, че има акт(май 50лв.)
аз не се сещам за друго
а помеждо-другото Голфчето ми е много познато, ако не е тайна къде в Враца се подвизава

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Само данъка.Другите неща касаят новия собственик.В смисъл,ако колата няма ГО и ГТП,не е необходимо да ги сключваш,и минаваш.Ванко ти е казал другото,то също е много важно за твоят джоб.И договора си го пази,щото новият собственик може да "забрави" да я прехвърли на негово име,да "забрави" да плати ГО и почват да идват писма от Гаранционният фонд.
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Та след нотаруса,с договора отиваш в данъчното и я отписваш от твоето име като продадена.
След това другият собственик си бере грижа.
След това другият собственик си бере грижа.
- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
Отписването от името на стария собственик не става ли автоматично, или то е само когато колата е била в същата община. Защото аз питах в данъчното дали трябва стария собственик да идва да отписва колата, и ми казаха че след като я запишат на мое име, се била отписвала от името на стария собственик без той да ходи.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
А ако "забравиш" да я запишеш на твое име 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Става въпрос ако аз ще купувам кола 

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Хахахаха!По обратен ред.Пич,сички разбрахме,че продаваш.Тогава с договора в КАТ,смяна на талон.В 2 седмичен срок.И после в данъчното.Ама в КАТ се ходи с платена ГО.
- jabre
- Автомобил: vw passat 35i vw golf mk1 1979
- Двигател: AAZ 1992
А каква е процедурата да прекарам колата на БГ табли преко границата в Србия? Аз сам собственик на србски паспорт, как да карам колата, трябва ли договор на купо-продажба, и как става, аз несам от Блгария?
Тази колата купувам само за части...
Благодаря.
Тази колата купувам само за части...
Благодаря.

- the driver
- Автомобил:
- Двигател:
Забравили сте застрахователната оценка. Пишете я 500 лв, за да платиш не пповече от 63 лв за прехвърляне.
За сръбският гражданин всичко по същия начин, но и превод на документите и с нотариална заверка .
За сръбският гражданин всичко по същия начин, но и превод на документите и с нотариална заверка .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако купя кола, регистрирана в една област, а съм с постоянен адрес в друга област необходимо ли е да сменяван номерата или мога да си остана със старата регистрация?
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Необходимо е
- jabre
- Автомобил: vw passat 35i vw golf mk1 1979
- Двигател: AAZ 1992
the driver написа:Забравили сте застрахователната оценка. Пишете я 500 лв, за да платиш не пповече от 63 лв за прехвърляне.
Не разбрах.... на мене не ми трябва прехвърляне на документите, само да докарам колата в Србиа. Как да да премине границата сас колата на името на стария собственик без той да ходи?
Какво трябва от документите? Мога да си остана със старата регистрация?
- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
jabre написа:the driver написа:Забравили сте застрахователната оценка. Пишете я 500 лв, за да платиш не пповече от 63 лв за прехвърляне.
Не разбрах.... на мене не ми трябва прехвърляне на документите, само да докарам колата в Србиа. Как да да премине границата сас колата на името на стария собственик без той да ходи?
Какво трябва от документите? Мога да си остана със старата регистрация?
Мисля че ,,генерално пълномощно'' че имаш право да я караш и да ходиш в србия от собственика е достатачно.
Ако е за части после ще трябва да я пишеш брак да върнеш регистрационните табли в КАТ,но нека и други да кажат.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
На теб ти трябва само нотариално заверено пълномощно че можеш да управяваш автомобила извън границите на България (и евентуално превод на съответният език ако има такова изискване). После обаче като се разглоби не знам собственика какво ще прави и как ще се оправи документално тук
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”