Прехвърляне/Регистрация на МПС

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
nasko_unst
Автомобил:
Двигател:

Прехвърляне/Регистрация на МПС

Мнениеот nasko_unst » Пон 16 апр 2012 20:51

Здравейте, колеги!
Смятам скоро да закупя първия си автомобил и имам няколко въпроса свързани със самото прехвърляне. От София съм, а продавачът на колата (Голф МК1) е от Нова Загора. Прочетох тази тема:
viewtopic.php?p=450513#450513
но тя не отговори на всичките ми въпроси и за това се обръщам към вас!
Мисля, че процедура, към която ще спадам е следната:
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА МПС ОТ ДРУГ РЕГИОН В ГР. СОФИЯ
1. Заявление за регистрация - 2 бр.
2. Копие на свидетелството за регистрация – 2бр.
3. Документ за собственост – оригинал и копие – 2бр.
4. Квитанция за платена такса МПС
5. Застаховка “гражданска отговорност”
6. Табели с регистрационни номера.

Интересува ме, колко ще струва всичко. До колкото разбрах, ГО е платена,както и данъка, а първите 3 стъпки се извършват при нотариус, така ли е? :?

Съжалявам за глупавия въпрос и благодаря предварително! :)

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Re: Прехвърляне/Регистрация на МПС

Мнениеот didkoltd » Вто 17 апр 2012 17:20

Първо отивате в Нова Загора при нотариус правите един договор за покупко-продажба на твое име,като там ще искат бележка за платен данък сега тука идва момента за коя година......тук нотариусите си го тълкуват закона както им е удобно тоест всеки различно може да ти каже.По закон данъците трябва да се платят до края на Юни месец ако не се платят до тогава започва да тече лихва.Другото е ,че данъците за МПС-тата започват да се плащат от началото на Април....сега тука някои го тълкуват ,че до края на март можеш да минеш с бележката за данъка от предната година,а други го тълкуват ,че до края на Юни може да се мине с бележката за предната година.Зависи на какъв нотариус ще попаднеш случвало ми се е и преди март месец да ми искат платен данък за същата година!
Като минеш нотариуса имаш 14 дневен срок да закараш колата в Кат по место живеене!В кат ще ти вземат 75-80 лв за нови талони ,нови номера както и колата трябва да е там да и сверяват номерата на рамата и на двигателя!В кат ти искат двата талона ,валидна застраховка гражданска нотариален договор за покупко - продажба и лична карта!

nasko_unst
Автомобил:
Двигател:

Re: Прехвърляне/Регистрация на МПС

Мнениеот nasko_unst » Сря 18 апр 2012 16:32

Благодаря ти за изчерпателния отговор надявам се скоро да има с какво да се похваля!
Поздрави! :beer

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”