Здравейте,
при нас дойде времето да си сменим автомобила спрели сме се на два модела за около 21.000-22.000 евро. Става въпрос за Volkswagen Passat Variant Trendline 1,6 TDI DPF BlueMotion комби или Тойота Авенсис (Toyota Avensis 2,0-l-D-4D) комби. Тъй като тук е форум на VW ще съм много благодарна ако някой сподели опита си с този модел. Годишно изминаваме около 20000-30000 километра.
Благодаря Ви предварително !
Мнения относно VW Passat (избор на автомобил)?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Re: Мнения относно VW Passat (избор на автомобил)?
Добре дошла във форума!
105 к.с са малко за Пасат - особено ако го натовариш до предела
но зависи и как ви харесва да карате - лично за мен е слабичък
Тойотата е 126 к.с - но данъкът е по-голям /ако това има значение /
105 к.с са малко за Пасат - особено ако го натовариш до предела
но зависи и как ви харесва да карате - лично за мен е слабичък
Тойотата е 126 к.с - но данъкът е по-голям /ако това има значение /
Re: Мнения относно VW Passat (избор на автомобил)?
За Тойота Авенсис като качество на изработка и здравина на агрегатите мога да кажа само хубави неща, понеже имахме служебна такава във фирмата, която изкара над 600 000км, по около 120 000-150 000км на година. Тойотите като цяло са едни от най-надеждните автомобили според мен, с един огромен недостатък - всичките са направени да вършат задачите, които ще имат като автомобили, всичко е направено възможно най-функционално, но само това. Няма никаква тръпка в тези автомобили, никакво чувство. Аналогична е ситуацията с вестниците и електронните такива - по-лесно е да седнеш пред компютъра и да имаш на разположение всички вестници, само на клик разстояние, но е съвсем друго да отидеш да си купиш вестник, да го пипнеш, да го прочетеш с чувство.
Като двигател, Тойотата има предимство според мен - 2-литровата й моторизация е по-добра, по-мощна, с по-голям резерв от мощност, докато 1.6-литровият двигател на Пасат е перфектен в Голф, но се чувства маломощен в по-голямото купе. За разхода, то е ясно - Фолсвагена ще ти гори с до литър по-малко. Малко изнервяща обаче е скоростната кутия - 5-степенна(ако не се бъркам) с удължени 4-та и 5-та предавки, които не подхождат толкова много на малкото двигателче, като го изцеждат до край - при набрана скорост веднъж и при постоянно поддържане е супер, но при доускорение без връщане на предавка, си трябват големи нерви и спокойност.
Като двигател, Тойотата има предимство според мен - 2-литровата й моторизация е по-добра, по-мощна, с по-голям резерв от мощност, докато 1.6-литровият двигател на Пасат е перфектен в Голф, но се чувства маломощен в по-голямото купе. За разхода, то е ясно - Фолсвагена ще ти гори с до литър по-малко. Малко изнервяща обаче е скоростната кутия - 5-степенна(ако не се бъркам) с удължени 4-та и 5-та предавки, които не подхождат толкова много на малкото двигателче, като го изцеждат до край - при набрана скорост веднъж и при постоянно поддържане е супер, но при доускорение без връщане на предавка, си трябват големи нерви и спокойност.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”