VW Passat B6 или Audi A6 2006

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
jnb970
Автомобил:
Двигател:

VW Passat B6 или Audi A6 2006

Мнениеот jnb970 » Пет 04 май 2012 22:15

Здравейте,
дълго разглеждах подобни теми, но сравненията и коментарите са за по-старите модели.
Интересува ме следното:
решил съм да купувам автомобил, като се колебая между Пасат и А6. Зная, че форума е на VW, но понеже и аудито е от ВАГ групата, се надявам на по-безпристрастни и обективни коментари :)
Та колебанието ми е между например тези двата автомобила (не съм се спрял конкретно на тези, а са само за пример):
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11328988822492140&f1=details и
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11317045038652775&f1=details.
Държа на автоматик, защото карах известно време служебна такава и просто ми харесва много.
Искам по-запознатите да си дадат мненията:
- коя от двете е по-евтина за поддръжка (предполагам пасата) и горе долу какви са средно годишните разходи. Ауди-то май е било с верига, но надали това е определящо. Смяната на консумативите, както и неизбежните ремонти по предницата?
- Разликата в разхода на гориво ако не е голяма, то не е определяща (макар, че в аудито има доста кончета и сигурно харчи повечко, особено градско).
- Има ли разлика във возията / комфортното пътуване между двата. В тази връзка автоматичните кутии еднакви ли са - на пасата е ДСГ и ми харесва как се държи, а на АУДИ-то е някакъв *троник, но никога не съм я пробвал.
- Най-слабите места в двигателния отсек и на двата автомобила? На Пасат-а съм чувал за проблеми с маслени помпи, смяна на дюзи, маховици и разни други. За ауди не съм много запознат, но и двигателите са различни.
И нещо друго важно ако се сети някой.

Благодаря предварително и наистина се надявам на обективни мнения.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: VW Passat B6 или Audi A6 2006

Мнениеот AmW » Съб 05 май 2012 18:31

За последните няколко месеца в 2 такива А6ци се набиха много грозни суми пари.
Може да са били кофти но едната за един месец смени бутала, турбо и дюзи...
Бях им голям фен... но доскоро mhihi

Quottzot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Quottzot » Съб 05 май 2012 20:58

При такава цена няма как Аудито да се окаже добро. Запазените и поддържаните такива са с цена не по-малка от 27-28 000лв. Като комфорт и екстри А6-цата е много по-напред от Пасат-а. Просто това са коли от различни класове и имат различни претенции. А, и поддръжката на Аудито ще е доста по-скъпа, обслужването също, разходите са други. Цените на частите са с различни цени. Ако се търси оптималният избор от двата модела за тези пари като на обявите, Пасатът трябва да е много по-запазен, на по-малко километри и по-нов, за да е на една цена с що-годе добро Ауди. За тези пари Пасат е по-добрият избор.

Потребителски аватар
MiLaNoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MiLaNoTo » Нед 06 май 2012 14:12

Конкретно за модела Ауди А6, който търсиш, можеш да погледнеш ето този:

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=123517

и това да ти бъде ориентир, колко струва запазено и поддържано Ауди А6 3.0 ТДИ 2005 година.

Ако имаш парите, направо се свържи с този колега и действай, едва ли ще сгрешиш.

Поздрави

Потребителски аватар
villi78
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот villi78 » Нед 06 май 2012 14:27

Определено А6 си е доста скъпо за поддръжка,а и като разход на гориво си е за хора с по-дълбок джоб,тия нови вносове са коли на по 400К нагоре и са си бъдеща изненада финансово.Мой съвет от опит,търси кола закупена и карана в БГ,по мое мнение Пасат,може да хвърлиш око и на Шкода Супърб щом държиш да е от този клас кола,3 години карах Октавия и твърдя че е един абсолютно безпроблемен автомобил с много евтина поддръжка.Късмет в избора :beer

Потребителски аватар
Alex_Heat
Автомобил: Audi TT
Двигател: 1.8T

Мнениеот Alex_Heat » Нед 06 май 2012 16:46

MiLaNoTo написа:Конкретно за модела Ауди А6, който търсиш, можеш да погледнеш ето този:

и това да ти бъде ориентир, колко струва запазено и поддържано Ауди А6 3.0 ТДИ 2005 година.

Ако имаш парите, направо се свържи с този колега и действай, едва ли ще сгрешиш.

Поздрави

По-гледана А6-ца от тази едва ли ще се намери. Уникален дизайн и според мен си струва отвсякъде парите. Автора трябва да реши дали това е хапка за неговата уста, защото подръжката на този автомобил е много по-скъпа от тази на Passat.

Потребителски аватар
villi78
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот villi78 » Нед 06 май 2012 16:52

Alex_Heat написа:
MiLaNoTo написа:Конкретно за модела Ауди А6, който търсиш, можеш да погледнеш ето този:

Поздрави

По-гледана А6-ца от тази едва ли ще се намери. Уникален дизайн и според мен си струва отвсякъде парите. Автора трябва да реши дали това е хапка за неговата уста, защото подръжката на този автомобил е много по-скъпа от тази на Passat.

Мисля,че не е хапка за него,той спомена че е( карал такава служебна),това е кола не за човек който работи във фирма, аз за човек който има фирма,късмет на автора с покупката :beer

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 07 май 2012 11:31

Във всеки случай ще ти дам универсалния съвет. Избягвай 2,0 ТДИ ПД в пасат и при всяко положение бягай далеч от мултитроник кутиите на ауди :да:

ПП: http://www.mobile.bg/11334919126909469

Quottzot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Quottzot » Пон 07 май 2012 19:20

Ако колегата реши да гледа за Супърб и го интересуват неща относно колата ще отговоря на повечето му въпроси. Аз съм страшно доволен от моят и смятам че е перфектната среда между Пасат и А6 - Предлага повече място от Пасат, изглежда малко по-делови, но е с по-малки експлоатационни разходи от А6.

jnb970
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jnb970 » Пон 07 май 2012 22:34

Здравейте момчета.
Благодаря на всички отзовали се дотук. Определено мненията Ви са по-предпазливи и обективни. Постнах същата тема и в Audi форума, и там определено отзивите бяха по-пристрастни, ако мога така да се изразя, но и по-конкретни.
Засега стигнах до извода, че Ауди е по-висок клас автомобил, което би доставило на всеки по-голямо удовлетворение, но и финансовата част е определяща, поне при мен.
Колега от Ауди форума бе така добър и отзивчив (същия verter-благодарности), че да ми прати в конкретни цифри основните разходи по автомобила си, и ще бъда изключително благодарен, ако някой от вас ми напише в сравнение цените отнасящи се до пасат-а.
-Въздушен филтър - 40лв
-Маслен филтър - 30лв
-Горивен филтър - 160лв
-Поленови филтри за купето 2бр. - 90лв
-Накладки пълен комплект - 560лв (със смяна)
-1,5л. антифриз - 26лв.

Течности със смяна:
-Антифриз - 150лв
-Спирачна течност - 80лв
-Хидравлична течност - 60лв
-Смяна масло на скоростите (типтроник) - 700лв
-Двигателното масло към 300-400лв според маслото.

Други:
-Смяна на обслужващ ремък+ ролки+ ремък на помпата са към 600лв
-Спирачни дискове - 250лв на бройка
-чистачки - 80лв
-Акумулатор - 600лв.

Слаби места:
вероятно дюзите, DPF-a и колекторите. От тях се оплакват някои хора от форума. Моята кола не е имала никой от тези проблеми. Прави ми впечатление, че изброените сдават багажа около 250-300 хил.км и нагоре. Въпросът е, че като си купуваш колата не от ауди нямаш никаква идея на колко километра е. В ауди такива коли се обслужват гаранционно и извънгаранционно максимум 4-5 години. После излизат извън

Благодаря предварително.

п.п. Quottzot - за Супърб въобще не се бях замислял, защото асоциацията ми с Шкода винаги е било - копи-пейст на VW, но с по-евтини материали. Извинявам се предварително за невежеството ми и ако не съм прави ме поправи моля. :oops:

Потребителски аватар
villi78
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот villi78 » Вто 08 май 2012 5:09

Отдавна Шкода не е с евтини материали и изработка, може да минеш в Еуратек и да хвърлиш едно око и сам ще се убедиш.По лесно ще намериш някой читав Супърб каран в БГ отколкото Пасат,а тия Германски пасати по на 400К според мен са си набутване,все пак ти си решаваш и късмет с избора

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 08 май 2012 12:43

Имам пресни наблюдения върху А6-цата C6/4F седан...
Страхотен автомобил, превъзхожда Б6 по всички показатели, освен по разхода на гориво (пренебрежимо по-висок) и подръжката, разбира се (по-скъпа от на B6).
Гледам, че си заделил около 20000лв, и ако имаш висок и сигурен месечен доход - мятай се на Audi-то

Quottzot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Quottzot » Вто 08 май 2012 14:57

Доста хора имат разни предубеждения относно Шкодите, като самият аз бях един от тях преди баща ми да ми отвори очите. Аз се спрях на Супърб поради доста причини и досега нито за миг не съм си помислял че съм сбъркал в избора си. Търсех си кола с голям вътрешен обем, която да побира много багаж, но да не е комби.
Шкодата се оказа перфектна, материалите не са по-лоши от тези в Пасат, като дори при някои малки, на пръв поглед незабележими детайли, ми се струват по-качествени. Смея да твърдя даже че и сглобката е малко по-качествена. Не мисля че има някакво копиране от Фолксваген, понеже оформлението на интериора и външният дизайн нямат почти допирни точки с тези на фолксваген, като единственото общо нещо са използваните възли и агрегати, които не са никак малко.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”