Регистрация в КАТ
- Toshko83
- Автомобил:
- Двигател:
Регистрация в КАТ
Здравейте,
имам следното питане....преди месец и половина закупих голф-а от частно лице.В понеделник смятам да ходя до Шумен,понеже съм от там и да я пререгистрирам на мое име,защото в момента имам само договор за покупко продажба.Купена от друг град с регистрационен номер от там.
Въпроса ми е дали ще ми направят проблем в Кат,че имам на мое име и друга кола,която все още не съм спрял от движение.Имам да и плащам данъка за 2 години и заради това се проточва.
Утре ми изтича 2-месечния срок за регистриране и затова се притеснявам,дали като видят неплатения данък на другата кола,ще ми направят проблем..Дори не знам дали в КАТ гледат тези неща при регистрация на друга кола.
Благодаря Ви!
имам следното питане....преди месец и половина закупих голф-а от частно лице.В понеделник смятам да ходя до Шумен,понеже съм от там и да я пререгистрирам на мое име,защото в момента имам само договор за покупко продажба.Купена от друг град с регистрационен номер от там.
Въпроса ми е дали ще ми направят проблем в Кат,че имам на мое име и друга кола,която все още не съм спрял от движение.Имам да и плащам данъка за 2 години и заради това се проточва.
Утре ми изтича 2-месечния срок за регистриране и затова се притеснявам,дали като видят неплатения данък на другата кола,ще ми направят проблем..Дори не знам дали в КАТ гледат тези неща при регистрация на друга кола.
Благодаря Ви!
- vasil_koprivshtenov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Регистрация в КАТ
Toshko83 написа:Здравейте,
Благодаря Ви!
Колега регистрирай смело няма да ти кажат нищо.И срока за смяна на собственост е 2 седмици,ако несе лъжа,а не 2 месеца.В Кат няма да ти гледат историята за данъка на другите коли.Евентуално после като отидеш в данъчното дате накарат да си ги платиш иначе в Кат минаваш спокойно.
- gabola1986
- Автомобил: Vw golf 3
- Двигател: adz 1996
Незнам в Шумен дали е по различно, но в София няма никакви проблеми. Като документи ти трябва двата талона на колата, картончетата за преглед и гражданска, полицата на гражданската (колата трябва да има валидна гражданска)и договора. Хубаво е да си направиш копия на всички документи преди продажбата, като договора задължително, защото в КАТ ти искат копие. Измий си двигателя преди да отидеш в КАТ и си вземи парцали и шкурка някаква, защото могат да те накарат да търкаш номера по двигателя защото няма да се чете лесно.Оооо и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да имаш авариен комплект (аптечка, пожарогазите и т.н.), ако нямаш вземи назаем от приятел само за пред КАТ. Аз нямах и ми взеха 45
за комплект купен от бутките покрай КАТ и още не мога да ги преживея тия 45лв.

- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
След покупко продажбата срока за регистриране в кат е 14 дена , в данъчното 2 месеца . 

- Toshko83
- Автомобил:
- Двигател:
Още един въпрос имам...гражданската ми е до 20 май..но е направена от миналия собственик....това в Кат ще ми създаде ли проблем?
Имам и вносна бележка за платен данък на голфа от края на годината.
Новия данък би трябвало аз да го платя след като я пререгистрирам?
Имам и вносна бележка за платен данък на голфа от края на годината.
Новия данък би трябвало аз да го платя след като я пререгистрирам?
- villi78
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Стига да отидеш до 20ти май,няма проблеми
- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
http://www.kat.mvr.bg/RegDoc.htm
Няма да ти направят проблем. Въпроса е гражданската да е или на твое име, или поне да си вписан в нея.
Няма да ти направят проблем. Въпроса е гражданската да е или на твое име, или поне да си вписан в нея.
- villi78
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
cheatereye написа:http://www.kat.mvr.bg/RegDoc.htm
Вписването става,след пререгистрацията на колата,с новите номера и новия собственик-до 7 дена след пререгистрацията,след това застраховката се счита за невалидна,но аз като гледам няма да му е необходимо

- Toshko83
- Автомобил:
- Двигател:
Кое няма да ми е необходимо колега?
- villi78
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Toshko83 написа:Кое няма да ми е необходимо колега?
Каза че е валидна до 20ти,т.е ще трябва да сключваш нова застраховка и няма да ти е необходимо да се вписваш в старата полица или да ти вадят добавък,както е каналния ред
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
villi78 написа:cheatereye написа:http://www.kat.mvr.bg/RegDoc.htm
Вписването става,след пререгистрацията на колата,с новите номера и новия собственик-до 7 дена след пререгистрацията,след това застраховката се счита за невалидна,но аз като гледам няма да му е необходимо
Как пък реши ,че ако не се прехвърли застраховката в 7 дневен срок става невалидна!????
При условие ,че е платена няма как да е невалидна пък и застрахователя няма как да разбере ,че някой си е продал колата и друг я е купил ,че да прави полиците невалидни!Единствено проблем може да има при пътен инцидент когато застрахователите трябва да плащат - тогава могат да се заядат,че не е прехвърлена на новия собственик !
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Незнам как е по другите градове ама тук в Русе е АД регистрацията на МПС. Утре е ден №4 от опитите ми да сложа табели със буква Р 

- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Гледам, че никой не пише за данъка. Първо отиваш в данъчното да си зачислиш колата, след това в КАТ
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
110afn написа:Гледам, че никой не пише за данъка. Първо отиваш в данъчното да си зачислиш колата, след това в КАТ
Не е задължително да я зачисляваш първо в данъчното!
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Не си сигурен, нали . Точно за това са ме връщали. Само кола нов внос е първо в КАТ и после в данъчното
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”