Регистрация в КАТ

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Toshko83
Автомобил:
Двигател:

Регистрация в КАТ

Мнениеот Toshko83 » Нед 06 май 2012 11:14

Здравейте,
имам следното питане....преди месец и половина закупих голф-а от частно лице.В понеделник смятам да ходя до Шумен,понеже съм от там и да я пререгистрирам на мое име,защото в момента имам само договор за покупко продажба.Купена от друг град с регистрационен номер от там.
Въпроса ми е дали ще ми направят проблем в Кат,че имам на мое име и друга кола,която все още не съм спрял от движение.Имам да и плащам данъка за 2 години и заради това се проточва.
Утре ми изтича 2-месечния срок за регистриране и затова се притеснявам,дали като видят неплатения данък на другата кола,ще ми направят проблем..Дори не знам дали в КАТ гледат тези неща при регистрация на друга кола.
Благодаря Ви!

Потребителски аватар
vasil_koprivshtenov
Автомобил:
Двигател:

Re: Регистрация в КАТ

Мнениеот vasil_koprivshtenov » Нед 06 май 2012 11:27

Toshko83 написа:Здравейте,
имам следното питане....преди месец и половина закупих голф-а от частно лице.В понеделник смятам да ходя до Шумен,понеже съм от там и да я пререгистрирам на мое име,защото в момента имам само договор за покупко продажба.Купена от друг град с регистрационен номер от там.
Въпроса ми е дали ще ми направят проблем в Кат,че имам на мое име и друга кола,която все още не съм спрял от движение.Имам да и плащам данъка за 2 години и заради това се проточва.
Утре ми изтича 2-месечния срок за регистриране и затова се притеснявам,дали като видят неплатения данък на другата кола,ще ми направят проблем..Дори не знам дали в КАТ гледат тези неща при регистрация на друга кола.
Благодаря Ви!

Колега регистрирай смело няма да ти кажат нищо.И срока за смяна на собственост е 2 седмици,ако несе лъжа,а не 2 месеца.В Кат няма да ти гледат историята за данъка на другите коли.Евентуално после като отидеш в данъчното дате накарат да си ги платиш иначе в Кат минаваш спокойно.

Потребителски аватар
gabola1986
Автомобил: Vw golf 3
Двигател: adz 1996

Мнениеот gabola1986 » Нед 06 май 2012 11:28

Незнам в Шумен дали е по различно, но в София няма никакви проблеми. Като документи ти трябва двата талона на колата, картончетата за преглед и гражданска, полицата на гражданската (колата трябва да има валидна гражданска)и договора. Хубаво е да си направиш копия на всички документи преди продажбата, като договора задължително, защото в КАТ ти искат копие. Измий си двигателя преди да отидеш в КАТ и си вземи парцали и шкурка някаква, защото могат да те накарат да търкаш номера по двигателя защото няма да се чете лесно.Оооо и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да имаш авариен комплект (аптечка, пожарогазите и т.н.), ако нямаш вземи назаем от приятел само за пред КАТ. Аз нямах и ми взеха 45 :banghead: за комплект купен от бутките покрай КАТ и още не мога да ги преживея тия 45лв.

Потребителски аватар
cheatereye
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AEA 1995

Мнениеот cheatereye » Нед 06 май 2012 11:38

След покупко продажбата срока за регистриране в кат е 14 дена , в данъчното 2 месеца . :012:

Потребителски аватар
Toshko83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toshko83 » Нед 06 май 2012 12:02

Още един въпрос имам...гражданската ми е до 20 май..но е направена от миналия собственик....това в Кат ще ми създаде ли проблем?
Имам и вносна бележка за платен данък на голфа от края на годината.
Новия данък би трябвало аз да го платя след като я пререгистрирам?

Потребителски аватар
villi78
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот villi78 » Нед 06 май 2012 12:05

Стига да отидеш до 20ти май,няма проблеми

Потребителски аватар
cheatereye
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AEA 1995

Мнениеот cheatereye » Нед 06 май 2012 12:09

http://www.kat.mvr.bg/RegDoc.htm

Няма да ти направят проблем. Въпроса е гражданската да е или на твое име, или поне да си вписан в нея.

Потребителски аватар
villi78
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот villi78 » Нед 06 май 2012 12:14

cheatereye написа:http://www.kat.mvr.bg/RegDoc.htm

Няма да ти направят проблем. Въпроса е гражданската да е или на твое име, или поне да си вписан в нея.

Вписването става,след пререгистрацията на колата,с новите номера и новия собственик-до 7 дена след пререгистрацията,след това застраховката се счита за невалидна,но аз като гледам няма да му е необходимо mhihi

Потребителски аватар
Toshko83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toshko83 » Нед 06 май 2012 13:04

Кое няма да ми е необходимо колега?

Потребителски аватар
villi78
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот villi78 » Нед 06 май 2012 13:31

Toshko83 написа:Кое няма да ми е необходимо колега?

Каза че е валидна до 20ти,т.е ще трябва да сключваш нова застраховка и няма да ти е необходимо да се вписваш в старата полица или да ти вадят добавък,както е каналния ред

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Пон 07 май 2012 18:23

villi78 написа:
cheatereye написа:http://www.kat.mvr.bg/RegDoc.htm

Вписването става,след пререгистрацията на колата,с новите номера и новия собственик-до 7 дена след пререгистрацията,след това застраховката се счита за невалидна,но аз като гледам няма да му е необходимо mhihi

Как пък реши ,че ако не се прехвърли застраховката в 7 дневен срок става невалидна!????
При условие ,че е платена няма как да е невалидна пък и застрахователя няма как да разбере ,че някой си е продал колата и друг я е купил ,че да прави полиците невалидни!Единствено проблем може да има при пътен инцидент когато застрахователите трябва да плащат - тогава могат да се заядат,че не е прехвърлена на новия собственик !

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 07 май 2012 20:38

Незнам как е по другите градове ама тук в Русе е АД регистрацията на МПС. Утре е ден №4 от опитите ми да сложа табели със буква Р :banghead:

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Пон 07 май 2012 23:11

Гледам, че никой не пише за данъка. Първо отиваш в данъчното да си зачислиш колата, след това в КАТ

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 07 май 2012 23:14

110afn написа:Гледам, че никой не пише за данъка. Първо отиваш в данъчното да си зачислиш колата, след това в КАТ

Не е задължително да я зачисляваш първо в данъчното!

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Пон 07 май 2012 23:20

Не си сигурен, нали . Точно за това са ме връщали. Само кола нов внос е първо в КАТ и после в данъчното

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”