Здравейте,
Днес си купихме едно голфче, прехвърлихме колата у нотариус.
Казаха ми ,че трябва да отида до КАТ за да сменят имената от талона и след това в данъчното за регистрация.
Интересува ме след като отидем в данъчното за регистрация, за тази година трябва ли да платя данъка на колата?
Ако трябва да платим данъка ,тя в какъв размер ще бъде , смисъл целият данък за годината или за половината година?
След като регистрираме колата в данъчното кой трябва да плати данъка за 2012година "купувача" или "продавача" ?
Имам и още един въпрос.
След като включа на задна скорост (R) отзад не светят крушките, възможно ли е да е изгоряло някакъв бушон или кръшките?
Въпрос: След прехвърлянето на колата в Нотариус
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Въпрос: След прехвърлянето на колата в Нотариус
Данъка би трябвало да е платен преди нотариуса
В данъчното като я декларирате дължите 2% местен данък и ако е бил платен само половината данък ще дължите до края на годината другата половина от данъка.
За лампите за задна прочети малко в техническия форум след като уточниш точния модел на голфчето. Най- вероятно датчика на скоростната кутия се бъзика
П.С Колата се прехвърля ПРИ нотариус, не "в" или "у"
В данъчното като я декларирате дължите 2% местен данък и ако е бил платен само половината данък ще дължите до края на годината другата половина от данъка.
За лампите за задна прочети малко в техническия форум след като уточниш точния модел на голфчето. Най- вероятно датчика на скоростната кутия се бъзика
П.С Колата се прехвърля ПРИ нотариус, не "в" или "у"

Преди прехвърлянето ми казаха ,че трябва да се плати данъка за 2011 година (колата е регистрирана в кат на 08.08.2011) Платих данъка и така я прехвърлихме.
Колата я взимах от друг град, казаха ми ,че трябва да я регистрирам в данъчното в моя град и ме интересува дали сега ще ми искат данък за 2012 година.
Голф 4 е колата.
Колата я взимах от друг град, казаха ми ,че трябва да я регистрирам в данъчното в моя град и ме интересува дали сега ще ми искат данък за 2012 година.
Голф 4 е колата.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Ще искат бележка за платен данък.
Ако не им предоставиш ще платиш данъка за времето от придобиването до края на годината, щото не си длъжен да плащаш данъка на предишния собственик.
Ако е платен данъка за цялата година от предишния, не дължиш нищо.
Искай си бележката от нотариуса за Местния Данък за придабиването, щото той си е твое задължение и ще ти трябва при декларирането в твоята община.
Ако не им предоставиш ще платиш данъка за времето от придобиването до края на годината, щото не си длъжен да плащаш данъка на предишния собственик.
Ако е платен данъка за цялата година от предишния, не дължиш нищо.
Искай си бележката от нотариуса за Местния Данък за придабиването, щото той си е твое задължение и ще ти трябва при декларирането в твоята община.

- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
За задната виж предпазителите. При голф 3 е номер 14 - 10A.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:За лампите за задна прочети малко в техническия форум след като уточниш точния модел на голфчето. Най- вероятно датчика на скоростната кутия се бъзика
Върху скоростната кутия както е казал колегата е датчика за задна скорост и в него влизат куплунг с два кабела,на мен единия беше се скъсал и не светеше така че погледни и тези кабелчета !
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”