- Мерцедес Е-клас - 250CDi 204к.с. и 500Нм - ходил съм на тест-драйв на C250CDi, и останах очарован от двигателя, как тегли, въпреки малкия обем, и стабилният запас от въртящ момент.
- Пак Е-клас, но 350CDi Blue TEC, който е с 3-литровия дизел, но с 211к.с. и 540Нм, води се икономичен колкото Е250, но по чист.
- БМВ 525dA - изцяло нов двигател 2.0л 218к.с 450Нм. Нямам никакви впечатления, но пък каталожния разход извънградско е 4,3л/100км

- И последната възможност е Ауди А6 3.0TDi 204к.с. и май 400Нм - най-слабия, с най-високия разход, а и е мултитроник, та направо го изключвам от възможностите.
От няколко дни гледам из мрежата сравнения, чета впечатления на собственици по форуми, сравнявам технически данни, но не мога да реша. Мерцедеса, сякаш, най-много ме влече, но се колебая кой-двигател е по-добър, а пък БМВ-то е най-икономично. Ауди-то го изключвам, понеже за такъв клас кола, според мен, е по-подходящо задно задвижване или 4х4, а то е на предно и с Мултитроник, който не е сполучлива кутия, според много хора и колеги, които имат такива Аудита не споделят добри мнения относно скоростната кутия.
Та, ако някой колега е карал, имал допир с един или няколко от изброените автомобили, нека сподели впечатления, предимства или недостатъци, понеже съм на кръстопът и не знам кое да избера.