Пасат б4 - 1.6 101hp или 1.8 90 hp или Ауди 80 б4 на газ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат б4 - 1.6 101hp или 1.8 90 hp или Ауди 80 б4 на газ?
Здравейте!
Исках да се допитам до вашето мнение какъв автомобил да си взема.
Спрял съм се на Пасат б4 с мотори 1.6 101hp,1.8 90hp и Ауди 80 б4 най-вероятно с 2.0 115hp.И двата автомобила ще се карат на газ вероятно обикновена.
Бих искал да ми споделите ако сте имали пряк допир с тях кой е по комфортен,здрав,с хубава возия,евентуално разход и как е поддръжката.
Исках да се допитам до вашето мнение какъв автомобил да си взема.
Спрял съм се на Пасат б4 с мотори 1.6 101hp,1.8 90hp и Ауди 80 б4 най-вероятно с 2.0 115hp.И двата автомобила ще се карат на газ вероятно обикновена.
Бих искал да ми споделите ако сте имали пряк допир с тях кой е по комфортен,здрав,с хубава возия,евентуално разход и как е поддръжката.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Съвет при избор на автомобил
С две думи - вземи по-запазения. Другото са излишни приказки и спорове коя 17-годишна барака е по-хубава 

-
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:С две думи - вземи по-запазения. Другото са излишни приказки и спорове коя 17-годишна барака е по-хубава
Не ми помагаш особенно..
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Правилно ти каза колегата,вземи по-запазената кола! Иначе ако приемем,че са в еднакво състояние,аз бих взел 1.8 90 коня-икономия и лесна газификация!
- villi78
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абсолютно подкрепям колегатаlion_heart002 написа:Правилно ти каза колегата,вземи по-запазената кола! Иначе ако приемем,че са в еднакво състояние,аз бих взел 1.8 90 коня-икономия и лесна газификация!

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
За мен плюсовете са за Ауди....достатъчна мощност,нескъп за поддържане ДВГ, негниещо купе.
Пасат 1.6 101 к.с. отпада веднага...не е за тая кола ДВГ-то...два пъти се возя и един път пробвах такъв...мъка голяма и разход голям!То и 1.8 90 к.с. идва слаб за Пасат,но поне въртящият момент е в ниските обороти и не се усеща така спънат...пък е и най-лесния за поддръжка и газ.
Пасат 1.6 101 к.с. отпада веднага...не е за тая кола ДВГ-то...два пъти се возя и един път пробвах такъв...мъка голяма и разход голям!То и 1.8 90 к.с. идва слаб за Пасат,но поне въртящият момент е в ниските обороти и не се усеща така спънат...пък е и най-лесния за поддръжка и газ.
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Имам двама познати с Ауди 80 и мога да кажа че толкова здраво купе не съм виждал при кола на тези години. Не са се оплаквали и да са пипали по двигателя нещо. Препоръчвам Ауди но все пак всичко опира до конкретния екземпляр 

При така поставените условия и моторизации-твърдо Аудито, внимавай с обикновената газова на 2,0 115 коня мотора кода му е АБК и лично според мен не е за обикновена газова уредба.Ако ще слагаш обикновена газова търси си 2,0 моно 90 коня колкото и да не върви никакви проблеми няма с нея този мотор.Кода му е АБТ.Естествено АБК-то върви доста повече.Единствения минус на Аудито до пасата е че купето е доста по-тясно и пасата вози една идея по-комфортно.На Б4 тоя мотор 1,6 101 коня е отврат, а си представям това нещо в купето на такъв пасат и то на газ за какво ще иде реч.Но както те посъветваха по-горе избери по запазената кола.
-
От тези всичките коли най-добре си намери ако можеш запазено(поне сравнително) 80 б3 1.8 с код на мотора PM,моноинжекция! Едни ел.джамове,огледала и хидравлика за толкова стара кола е добре и карай,кеф ти на газ,кеф ти на бензин,кефи ти на метан... 

- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
за аудито тоя мотор хич не е толкова проблемен на газ, просто запалителната система да е в добро състояние и свястен газаджия, кой каквото иска да говори гърми от неподдържане и опити за обедняване за 1 кило по малко газ на 100.ако ще го взимаш с вече монтирана газова, гледай дебитомера и маркуча от филтърната кутия до колектора дали не са пръснати.иначе поддръжката е на народни цени, мотора не е резачка голяма, ама на мен ми допада, аз не го жаля хич, то и като цяло колата също и съм доволен от нея.значи мойта дава на нормално каране 120-140 около 9.5-10 газ, градското ми е м/у 14-17, но аз дъня до долу, тъй че е нормален.аз харесвам ауди повече, ако няма удари няма да ръждяса, возията на мен си ми харесва, пасат няма как да вози по-добре от аудито, най-малкото щото окачването им е 1:1 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
На Ауди повече ми харесва салона, инак в експлоатационните разходи няма разлика.
Интересно ми е защо си пуснал тема и във Фиат форума...
Интересно ми е защо си пуснал тема и във Фиат форума...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
quattro^^ написа:возията на мен си ми харесва, пасат няма как да вози по-добре от аудито, най-малкото щото окачването им е 1:1
Казваш почти 10 см. разлика в междуосието няма да се усетят, така ли?

- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
междуосие на тея двете коли ако сравняш...заеби
да е джип разбирам ама баш на тея коли какво значение има?
да е джип разбирам ама баш на тея коли какво значение има?
- kr1sh0
- Автомобил: BMW
- Двигател: 335d
Колега +1 за Ауди.. Много здраво купе. Имал съм 100/ц4.... Аз лично с нея се преебах, защото беше 2,0 115, обаче механична* инжекция, което е тотален боклук, няма начин да се накара да работи на газ... та 2,0 пълна инжекция е добър вариянт, ако търсиш икономия, нисък данък и разход.. Моно инжекциите. Успех!
-
И осемдесетката и стотицата возят много приятно...Е стотицата една идея по-приятно от 80-ката де... Но все пак е кораб...
Иначе един пасат б3 не можеш да го сравняваш дори и с 80 б3... Просто пасата пред осемдесетката е дърво пълно! 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”