Купуване на кола от БГ за Англия чрез Пей Пал?
- Емо Йорданов
- Автомобил: Golf2+ BMW e36
- Двигател: 2.8 VR6 + 328
- Контакти:
Купуване на кола от БГ за Англия чрез Пей Пал?
Здравейте колеги имам няколко въпроса за купупко продажба на автомобила ми в Англия.
Да обясна за какво става на въпрос.Пуснах колата ми за продан в няколко сайта и един ден един агличанин ми писа на имейла.Той беше много заинтересован от колата ми и каза, че иска да я купи чрез пей пал понеже нямал свободно време и така е най - лесния начин за него.Да, но аз не бях се сбъсквал с Пей пал и незнаех как стават работите.Казах на човека, че ми трябва малко време докато си оправя пей пал сметката и извадя кредитната карта.Той каза няма проблеми като съм готов да му пиша.Всичко беше готово и му писах след 5, 6 дена и той ми прати парите.От Пей пал ми пратиха имел, че всичко е наред сумата е налична и трябва да внеса 700евро за шипинг компанията за транспортирането на коалата и ми дадоха и адреса на компанията.Да, но аз и до сега не ги виждам тея пари в Пей пал сметката.Защо така?
Момчето ми прати сумата която искам и +700 евро за птранспортната компания и 50 евро за уестърн юнион за пращането на парите до саммата Фирма за транспорт.От пей пал подвърдиха моята сума + 750 Евро отгоре за транспортирането на колата.Англичанина ми обясни, че трябва с мой 700 евро да дам на уестърн юнион от там ще ми дадат 2 екземпляра от самото депозиране на парите към агенцията за транспорт и единия да го пратя на пей пал.След пребирането на колата чак тогава ще ли да ми преведат всички пари. И другия въпрос ми е така ли ще стане?След даването и закарването на колата до Англия тогава ли ще ми преведат парите в Пей пал сметката???
Имам и други въпроси отностно прехвърлянето на колата тука в България, но тях ще ги задам по късно след като ми изясните тея плащания с Пей Пал.
Моля само лица който са запознати с това пазаруване да ми обяснят, като на МАЛОУМЕН човек защото в мойто малко китно градче никой не знае за какво става на въпрос.
Благодаря, ви предварително за помоща!!!
Да обясна за какво става на въпрос.Пуснах колата ми за продан в няколко сайта и един ден един агличанин ми писа на имейла.Той беше много заинтересован от колата ми и каза, че иска да я купи чрез пей пал понеже нямал свободно време и така е най - лесния начин за него.Да, но аз не бях се сбъсквал с Пей пал и незнаех как стават работите.Казах на човека, че ми трябва малко време докато си оправя пей пал сметката и извадя кредитната карта.Той каза няма проблеми като съм готов да му пиша.Всичко беше готово и му писах след 5, 6 дена и той ми прати парите.От Пей пал ми пратиха имел, че всичко е наред сумата е налична и трябва да внеса 700евро за шипинг компанията за транспортирането на коалата и ми дадоха и адреса на компанията.Да, но аз и до сега не ги виждам тея пари в Пей пал сметката.Защо така?
Момчето ми прати сумата която искам и +700 евро за птранспортната компания и 50 евро за уестърн юнион за пращането на парите до саммата Фирма за транспорт.От пей пал подвърдиха моята сума + 750 Евро отгоре за транспортирането на колата.Англичанина ми обясни, че трябва с мой 700 евро да дам на уестърн юнион от там ще ми дадат 2 екземпляра от самото депозиране на парите към агенцията за транспорт и единия да го пратя на пей пал.След пребирането на колата чак тогава ще ли да ми преведат всички пари. И другия въпрос ми е така ли ще стане?След даването и закарването на колата до Англия тогава ли ще ми преведат парите в Пей пал сметката???
Имам и други въпроси отностно прехвърлянето на колата тука в България, но тях ще ги задам по късно след като ми изясните тея плащания с Пей Пал.
Моля само лица който са запознати с това пазаруване да ми обяснят, като на МАЛОУМЕН човек защото в мойто малко китно градче никой не знае за какво става на въпрос.
Благодаря, ви предварително за помоща!!!
Re: Купуване на кола от БГ за Англия чрез Пей Пал?
Получаването на парите по Paypal се удостоверява от тях с мейл, в който ти съобщават, че имаш получен превод. Но как те хем те уведомяват, а ти не си виждаш парите, незнам, това е много интересно. По принцип, шипинга се плаща заедно със цената на стоката, ти теглиш парите и изпращаш каквото продаваш. Ти сигурен ли си че в Paypal акаунта ти няма получена сума, а имаш потвърждение по мейла на такава?
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Некви пари давал/пращал ли си?
Ако да си изгорел-ако не си да почерпиш
Е СЕ ЗАНИМААЙ с глупости

Ако да си изгорел-ако не си да почерпиш

Е СЕ ЗАНИМААЙ с глупости

- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Нигерийска измама колега
Писмата от Пейпал са фейкове (фалшиви) за това и не виждаш парите в пейпал
Иска да те пръжне със 700 евра просто

Писмата от Пейпал са фейкове (фалшиви) за това и не виждаш парите в пейпал

Иска да те пръжне със 700 евра просто

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
И на мен ми се стори измама,обаче,той пише,че има получени пари? Иди го разбери,ако няма черно на бяло получени пари отнякъде,просто не се занимавай-измама е в този случай. А и много се съмнявам англичанин да ти купува кола от тук... Ама много.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Емо Йорданов написа:.Англичанина ми обясни, че трябва с мой 700 евро да дам на уестърн юнион от там ще ми дадат 2 екземпляра от самото депозиране на парите към агенцията за транспорт и единия да го пратя на пей пал.След пребирането на колата чак тогава ще ли да ми преведат всички пари.

Oт там ще ти дадат една усмивка по радиото!
С две думи искаш да изгориш със 700 евро

"Англичанина" а уон ту бай ю гуд кар

- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
lion_heart002 написа:И на мен ми се стори измама,обаче,той пише,че има получени пари? Иди го разбери,ако няма черно на бяло получени пари отнякъде,просто не се занимавай-измама е в този случай. А и много се съмнявам англичанин да ти купува кола от тук... Ама много.
Нигерийците са се изтарикатили и правят имейл които изглеждат 1:1 с тези които пращат пейпал.

Цялата схема е зверска измама, преди няколко месеца във форума имаше пак такова запитване за човек от Холандия който пътувал по кораби и за това не може да вземе колата на ръка

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Тия не можеш да ги репортнеш и на Европол,защото са у Африка? Така ли?
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Matematiks написа:Тия не можеш да ги репортнеш и на Европол,защото са у Африка? Така ли?
Реално се крият зад разни проксита и т.н, и се оказва че повечето са си директно в Нигерия и действат чрез разни "бушони" или фирми "бушони" в Европа които са записани на някой черен манго дето я е жив я не (те си и приличат като близнаци иди различи 2-ма

В Европа можеш да ги репортнеш в кварталната полиция и евентуално да се опитат да направят нещо, но пари назад няма да видиш така или иначе... но в БГ най-много полицайте да ти се изсмеят какъв си балък

- Емо Йорданов
- Автомобил: Golf2+ BMW e36
- Двигател: 2.8 VR6 + 328
- Контакти:
ALESYZ написа:Получаването на парите по Paypal се удостоверява от тях с мейл, в който ти съобщават, че имаш получен превод. Но как те хем те уведомяват, а ти не си виждаш парите, незнам, това е много интересно. По принцип, шипинга се плаща заедно със цената на стоката, ти теглиш парите и изпращаш каквото продаваш. Ти сигурен ли си че в Paypal акаунта ти няма получена сума, а имаш потвърждение по мейла на такава?
Matematiks написа:Некви пари давал/пращал ли си?![]()
Ако да си изгорел-ако не си да почерпиш![]()
Е СЕ ЗАНИМААЙ с глупости
Aprilia написа:Нигерийска измама колега![]()
![]()
![]()
Писмата от Пейпал са фейкове (фалшиви) за това и не виждаш парите в пейпал![]()
![]()
Иска да те пръжне със 700 евра просто![]()
Ами колеги от пейпал (service@paypal.com) ми потвърдиха транзакцията на пари, но като вляза в Пейпал профила си ми показва баланс 0 Евро .Можели защо по-късно вкарах кода който го пращат от пейпал към баката с която работя?
Значи аз със мой пари няма да пратя на когото и да е било и не съм пращал за колата сега!
И мене ми прилича на измама и затова не бързам с действията си.
Много "европейци" се населиха в Европа
Виж в сайта за кибер измами,схемата е добре изпипана и доходоносна

Виж в сайта за кибер измами,схемата е добре изпипана и доходоносна

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
И да виждаш парите,пак не се връзвай!Когато изтеглиш парите КЕш от банката,тогава ще си сигурен,че има сделка!Почти съм сигурен,че това е някаква измама!Но нищо не се знае!Преди време имаше една тема,в която колега си продаде колата мисля в Сърбия и всичко беше ОК!
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Емо Йорданов написа:Ами колеги от пейпал (service@paypal.com) ми потвърдиха транзакцията на пари, но като вляза в Пейпал профила си ми показва баланс 0 Евро
Бих се хванал на бас с теб, че имейла не е пратен от този акаунт, просто ти се изписва като ейлиъс. Дай фул хедърс на писмото и ще останеш изненадан.Нямам какво да добавя вече към казаното от другите - ако нищо не си превеждал още ще черпиш. Ако ли не, ще имаш скъпо научен урок.
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
k_garchev написа:И да виждаш парите,пак не се връзвай!Когато изтеглиш парите КЕш от банката,тогава ще си сигурен,че има сделка!Почти съм сигурен,че това е някаква измама!Но нищо не се знае!Преди време имаше една тема,в която колега си продаде колата мисля в Сърбия и всичко беше ОК!
Има и друга схема, но обикновенно я практикуват за евтини коли и мотори (до 500-600-1000 паунда) плащат ти чрез пейпал, дърпаш парите от банката, идват прибират мотора и после отваря кейс и си взима парите обратно. Това е румънски патент и по тоя начин изгоряха бая хора, но там вече има г/д защитен механизъм защото може да пратиш документи на пейпал за прехвърлянето на колата и т.н обаче риска да пиеш студената вода е голям

Казвай му на твоя човек да идва с парите в ръка и да правите сделката, ако е толкова навит ще дойде

И аз бях на това положение и бях пуснал тема. Заповядай!!! Чиста проба измама.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”