Колеги ,мисля да си взема по нова кола и сравнявам цените.При нас във Варна са поне с 500 лв отгоре.Двама мои приятели сега ходиха и си взеха от Перник.Колите са по добри и по евтини ,защо се получава това?
Имате ли и вие някакви впечатления?
цените на автомобилите
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Re: цените на автомобилите
Предполагам няколко са факторите:
- автовозите от Италия докарват колите до Перник или Дупница и за да стигнат до Варна се оскъпяват
- търговците във Варна са всъщност прекупвачи на колите от Дупница и си слагат тяхна надценка
- във Варна има по-малко автокъщи и съответно по-малка конкуренция, което им позволява да държат и по-високи цени в сравнение с Дупница примерно
- автовозите от Италия докарват колите до Перник или Дупница и за да стигнат до Варна се оскъпяват
- търговците във Варна са всъщност прекупвачи на колите от Дупница и си слагат тяхна надценка
- във Варна има по-малко автокъщи и съответно по-малка конкуренция, което им позволява да държат и по-високи цени в сравнение с Дупница примерно
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Може колите във Варна да са по читави и затова да са с 500лв по скъпи Само по снимка няма как да се разбере дали нещо което е малко по евтино после няма да излезе златно
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Водката ти го е казал
Те даже от Горубляне купуват от Дупница,просто там като ги изсипят автовозите и се пръскат вече,а до Варна си има още едни 500 км,което е малко по-малко от половината път от Италия. А и нали знаеш,пазарни принципи,като се търси се вдига цената,като са по-малко автокъщите държат по-висока цена,защото по-липсва конкуренция. Това е.

- eos
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Варна-Перник 480км Х 2 = 960км,
кола 10/100км 96л х 2.50=240лв за бензин
Вярно излиза с 250лв по-евтино, ама струва ли си
кола 10/100км 96л х 2.50=240лв за бензин

Вярно излиза с 250лв по-евтино, ама струва ли си

Колите са по добри и по евтини ,защо се получава това?
Ама ти сигурен ли си в това,хем по-евтини,хем и по-добри,да не раздават и купони за стола в Дупнишко и Перник

Миналата година имаше една тема тук,за Г4-ка от Дупница,нов внос,всичко на 6,ама с oil sludge eфекта и човека сигурно му се е плакало после,то не,че и в Горубляне не са такива повечето,затова се и учудих като пишеш и по-качествени,ама може

При автомобил към 5к и повече,500лв не са фактор,по-добре 1к отгоре,ама да не е пълен злетак

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Също така е много интересно как се определя, че цените са с 500 лв по ниски. Аз една и съща кола в София мога да я намеря с 500 лв разлика. Даже в една и съща автокъща може да има две еднакви с 500 лв разлика.
Всъщност няма как да има две еднакви коли на старо, за да могат да им се сравнят цените. Винаги едната е карана повече/по-малко, има/няма удар, има едни екстри/другата други, пазена е повече, карана е от баба, поддържана е в сервиз и редовно/нередовно и т.н. и т.н.
Така че няма как на кола, която е загубила над 80% от първоначалната си стойност да й се определи точно цента и след това да се прави заключение, че в Дупница ще има абсолютно същата кола с всичко 1:1 и ще е 500 лв по-евтина.
Всъщност няма как да има две еднакви коли на старо, за да могат да им се сравнят цените. Винаги едната е карана повече/по-малко, има/няма удар, има едни екстри/другата други, пазена е повече, карана е от баба, поддържана е в сервиз и редовно/нередовно и т.н. и т.н.
Така че няма как на кола, която е загубила над 80% от първоначалната си стойност да й се определи точно цента и след това да се прави заключение, че в Дупница ще има абсолютно същата кола с всичко 1:1 и ще е 500 лв по-евтина.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Нали като отидеш до Дупница пак ще дадеш 500 лв що за мислене колега
От ръка излиза наи тънко вариант 

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
За да говоря ,значи има защо!
Ситроен Берлинго -5200 лв -2007 г-91 000км.Дизел.
БМВ318 -98г -3300лв.-Дизел-1,8.
Алфа Ромео 145 -2001г -1,6-1700лв
И трите коли са повече от запазени.Писал съм само километрите на Ситроена защото за него съм сигурен ,че са реални.Когато намериш такива коли във Варна на тези цени ела ми се обади!
пп Преди 2 години ходих до София с влак и билета ми беше 27 лв.Сега може да е малко повече.
И трите коли са повече от запазени.Писал съм само километрите на Ситроена защото за него съм сигурен ,че са реални.Когато намериш такива коли във Варна на тези цени ела ми се обади!
пп Преди 2 години ходих до София с влак и билета ми беше 27 лв.Сега може да е малко повече.
Колега,500лв не са 2-3хил,пусни в мобила да видиш,примерно Г4-ка 1.6 бензин,само от 1999г. и виж как започва от 3к и стига до 7к цената 

- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
rokera671 написа:За да говоря ,значи има защо!
Пат разтояние това имах впредвид рискове само на снимки не става знаеш

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
БМВ то е от Перник и е с турбина .Каза ,че било малко мудно на старт ама като наберяло вървяло доста добре.От Перник до Варна му дало 5,5 нафта.Ама си дойде на магия много гадно време и много сняг.И точно него ден погребвали онова момиченце дето го убиха.Уникално запазена кола и с доста екстри за модела.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
rokera671 написа:БМВ то е от Перник и е с турбина .Каза ,че било малко мудно на старт ама като наберяло вървяло доста добре.От Перник до Варна му дало 5,5 нафта.Ама си дойде на магия много гадно време и много сняг.И точно него ден погребвали онова момиченце дето го убиха.Уникално запазена кола и с доста екстри за модела.
Важното е всеки да си харесва колата която купува

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Цената на колата втора ръка се определя най-вече от покупната й цена (ако става дума за прекупвачи). Оттам насетне си се слага печалба и тя варира според зависи много фактори.
Колега, ако си решил да купуваш автомобил (а не "автомобил") 2007 за пет иЛяди лева и разчиташ само да те вози и да сипваш гориво за мен си меко казано оптимист. Понеже те харесвам много от темата за разхода, допадаш ми много, няма да те нарека с другата дума, която е понякога синоним на оптимист
Колега, ако си решил да купуваш автомобил (а не "автомобил") 2007 за пет иЛяди лева и разчиташ само да те вози и да сипваш гориво за мен си меко казано оптимист. Понеже те харесвам много от темата за разхода, допадаш ми много, няма да те нарека с другата дума, която е понякога синоним на оптимист

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”