Малко помощ при продаване на автомобила ми
-
- Автомобил: Volkswagen Passat
- Двигател: AJM
Малко помощ при продаване на автомобила ми
Здравейте продавам си автомобила но купувача не иска да я прехвърляме а иска с пълномощно. Казах му, че искам прехвърляне а той после каза направи ми срочно пълномощно за 2 месеца. И така той иска да ми плати колата а аз да му я дам със срочно пълномощно за 2 месеца после какво става какво да предприема да направя ли така или не?
- Golf`mafia
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Малко помощ при продаване на автомобила ми
продаване на кола само с договор.Не им се връзвай на тия кокошкарски истории после не може да намериш човека ,а ти си плащаш данъци и глоби .
-
- Автомобил: Volkswagen Passat
- Двигател: AJM
А дори и ако оставя големия талон в мен... има ли някакъв възможен начин?
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
направете предварителен договор с условие че ако до 2 месеца не я прехвърли колата си оставя твоя и готово остави си големия талон и колата ще си е твоя след 2 месеца ако не доиде с тоя предварителен договор после може спокоино да си я прибереш направи си резервен ключ и си готов
- Golf`mafia
- Автомобил:
- Двигател:
излишни пари за договори
само прехвърляне
лично съм виждал добри приятели как се ебават
а и препродаде ли се тая кола после ходи я търси и полицията не иска да съдеиства дори
само прехвърляне
лично съм виждал добри приятели как се ебават
а и препродаде ли се тая кола после ходи я търси и полицията не иска да съдеиства дори
-
- Автомобил:
- Двигател:
Брей, при толкова опарени хора, как имаш желание да се вържеш на въдицата "пълномощно"?
Хващай го за ръчичка, при нотариус, и договор за покупко-продажба. Ако трябва, ти плащай нотариуса.
Негативи от пълномощно, поне които аз се сещам:
- ти продължаваш да си плащаш данъка към общината, тебе ще търсят за ГТП и ГО.
- Всички актове (от снимки, неправилно паркиране, ....) са на твое име, ти трябва да ги изчистиш, платиш.
- Ако стане инцидент, и е избягал от мястото, тебе търсят. Ще изпишеш една кофа мастило....
- Ако колата се препродаде, не ми се мисли..
- Пък недай си боже, да стане някой обир с твойта кола, или човек убие и избяга. Върви, че доказвай, че друг я кара
- като за последно, не е чиста тази работа. Има нещо наум.
Както колегите те постветваха - само с договор за покупко-продажба.
Хващай го за ръчичка, при нотариус, и договор за покупко-продажба. Ако трябва, ти плащай нотариуса.
Негативи от пълномощно, поне които аз се сещам:
- ти продължаваш да си плащаш данъка към общината, тебе ще търсят за ГТП и ГО.
- Всички актове (от снимки, неправилно паркиране, ....) са на твое име, ти трябва да ги изчистиш, платиш.
- Ако стане инцидент, и е избягал от мястото, тебе търсят. Ще изпишеш една кофа мастило....
- Ако колата се препродаде, не ми се мисли..
- Пък недай си боже, да стане някой обир с твойта кола, или човек убие и избяга. Върви, че доказвай, че друг я кара
- като за последно, не е чиста тази работа. Има нещо наум.
Както колегите те постветваха - само с договор за покупко-продажба.
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Ония ден на работа дойде един човечец ей така бил "продал" жигулката си преди 7-8 години ...
ама не я прехвърлили.. имаше натрупани 300 лева данъци, тъй ,че никакви пълномощни и подобни тарикатлъци, ако е сериозен човек ,че иска договор, за мен честно казано иска да те прекара , какви два месеца , той направо ще си смени номера сигурно ,след като му я дадеш така , после върви го търси..
Не се връзвай на това защото:
1.Може да не ти плаща данъците и след това да ги плащаш за няколко години ти
2.може да прави нарушения-глобите ще идват при теб , после ходи и се обяснявай че не си бил ти...
3.може да направи птп да убие някой и да избяга , после нали се сещаш какво ще стане
4. - оставям ти другото на твоята фантазия....
ама не я прехвърлили.. имаше натрупани 300 лева данъци, тъй ,че никакви пълномощни и подобни тарикатлъци, ако е сериозен човек ,че иска договор, за мен честно казано иска да те прекара , какви два месеца , той направо ще си смени номера сигурно ,след като му я дадеш така , после върви го търси..
Не се връзвай на това защото:
1.Може да не ти плаща данъците и след това да ги плащаш за няколко години ти
2.може да прави нарушения-глобите ще идват при теб , после ходи и се обяснявай че не си бил ти...
3.може да направи птп да убие някой и да избяга , после нали се сещаш какво ще стане
4. - оставям ти другото на твоята фантазия....
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
На такова предложение от купувач, направо му казвам "Дим дим дим да го няма" да не ми се мярка пред очите! На такъв никаква кола, тоя иска да те вкара в беля! По-добре не му я продавай! ПО-евтино ще ти излезе! 

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
А бе какво се прави на луд!??100 лв му трябват!!Скоро продадох Голфа и на момента в нотариуса.Няма такива филми ,ама утре в други ден.Само една камера да мине и ти стига.Чак ме хваща яд на такива ,купува коня а за повода няма пари.
Аз бих го разкарал ,но ти си преценяш!
Аз бих го разкарал ,но ти си преценяш!
- kjm
- Автомобил: audi a3
- Двигател: ALH
аз преди 6год. продадох така една кола,беше събота и оня ми даде всички пари а аз всички документи и каза в понеделник ще доида да я прехвърлим,обаче не се разбрахме кои понеделник.И така аз плащам данък за тези години и немога да открия колата, съдеиствия от никои всеки дига рамене и казва оправяи се сам,обиколил съм полиция,съд и данъчно.По-добре я продаи на половин цена ,но да мине през нотариус.
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
Колегите са ти казали какви са последствията
Пиша в темата за да дам още 1 глас за това да си минеш през нотариус

Пиша в темата за да дам още 1 глас за това да си минеш през нотариус
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”