Здравейте и ЧНГ!
Предстои ми покупка на автомобил - искам да е Ван 7 местен, заради ДДС и по големия обем, също така широчината и височината на първия ред седалки е от голямо значение.
Ориентирал съм се към година на производство 2001-2004 , цена около 10К Евро, максимум 13К, Diesel.
Спрял съм се на няколко марки и модела. Моля за вашите мнения и разяснения ако сте карали или имате наблюдения.
1. VW Touran 1,9 ili 2.0 TDI
2. VW/Seat Sharan/Alhambra 1.9TDI
3. Renault Espace 1.9 ili 2.2
4. Ford Galaxy
5. Peugeot 807
6. Мерцедес, но не съм наясно с моделите - 7 местен!
Благодаря предварително за вашата помощ и коментари!
Избор на Ван
- CARAVELLE_VR6
- Автомобил: VW T4
- Двигател: AAC 1995
- Контакти:
- koko71
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Избор на Ван
Препоръчвам ТУРАН. Супер е!! 2.0 TDI- самолет.
-
- Автомобил:
- Двигател:
[list=]koko71 написа:Препоръчвам ТУРАН. Супер е!! 2.0 TDI- самолет.
не съм съгласен, върви прилично но не е самолет.[/list]
Привет, аз от 4-5 месеца съм с Туран,
не бях излизал с него извън София, но междуградското ме шокира- доста ми се стори шумен двигателя ми, 6 скорости (1,9 TDI-червено I).Това ми е първата дизелова кола.. и явно трябва да свикна...))) ( и в друг форум имаше такъв коментар)
Иначе като обем и возене- нямам претенции, добре е, все пак това е голяма и тежка кола!
не бях излизал с него извън София, но междуградското ме шокира- доста ми се стори шумен двигателя ми, 6 скорости (1,9 TDI-червено I).Това ми е първата дизелова кола.. и явно трябва да свикна...))) ( и в друг форум имаше такъв коментар)
Иначе като обем и возене- нямам претенции, добре е, все пак това е голяма и тежка кола!
-
- Автомобил:
- Двигател:
до миналата година имах рено еспейс 96г.харчеше 5на 100 нафта.возията-10т.двиг10т. обаче ми омръзна да сменям части по предницата.затова на пазара и немско. сега съм с сеат алхамбра 4x4 2001.гори 6.300-на 100км направи си извод
Рено Еспас 2.2 Quadra бензин :предимства -леко купе и върви като самолет,мн място за товарене на наи различни неща,просторен и подлежащ на наи различни трансформации интериор;недостатъци:гори доста бензинец и слабо окачване ,а и външно пласмасата по купето се амортизира мн бързо, не чак толко добра возия и малко по скъпи чарколяци;
VW Sharan 2.0 бензин:предимства-мн добър иконом.и здрав двигател,огромно за товаране и здраво купе и сравнително здраво окачване,мн добра возия,сравнително евтини части;
недостатъци-неудобни седалки,тежко купе и съответно муден двигател(липсва му турбото) ,трансформациите в интериора са ограничени а пък и изравотката му не е от наи качествените;
Все пак мисля че шарана е по надежният и по добрият!!!
VW Sharan 2.0 бензин:предимства-мн добър иконом.и здрав двигател,огромно за товаране и здраво купе и сравнително здраво окачване,мн добра возия,сравнително евтини части;
недостатъци-неудобни седалки,тежко купе и съответно муден двигател(липсва му турбото) ,трансформациите в интериора са ограничени а пък и изравотката му не е от наи качествените;
Все пак мисля че шарана е по надежният и по добрият!!!
- Plehi
- Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
- Двигател:
За високо-->колегата CARAVELLE_VR6 е показал модела,най-широк,най-висок.
Рено имахме---> 3 пъти предница на година се правеше,разход--->висок,возия--->супер,адски слаби пластмаси по интериор и екстериор.
Преди да вземем Реното се бяхме спряли на Пежо,но след кратки сведения се отказахме поради причината,че не държи много на товар(бяхме попитали в 10 сервиза),а си търсехме нещо голямо да го позлваме като "магаре".
За Форда нямам преки наблюдения,както и за сеата.
За Шарана колегите са били изчерпателни.
За Мерцедеса 7местни има Вито,но те са от класа на Т4ките.Р-класите са далече от твоя финансов диапазон.
За Турана наистина не е самолет.Нормален дизелов ван....за предпочитане 2.0 TDI.
В момента сме с VW T4,ванът/колата/микробуса,който след като се качи в него,баща ми се отказа да кара повече нещо по-малко,а да не говорим по-ниско.
Успех с избора
Рено имахме---> 3 пъти предница на година се правеше,разход--->висок,возия--->супер,адски слаби пластмаси по интериор и екстериор.
Преди да вземем Реното се бяхме спряли на Пежо,но след кратки сведения се отказахме поради причината,че не държи много на товар(бяхме попитали в 10 сервиза),а си търсехме нещо голямо да го позлваме като "магаре".
За Форда нямам преки наблюдения,както и за сеата.
За Шарана колегите са били изчерпателни.
За Мерцедеса 7местни има Вито,но те са от класа на Т4ките.Р-класите са далече от твоя финансов диапазон.
За Турана наистина не е самолет.Нормален дизелов ван....за предпочитане 2.0 TDI.
В момента сме с VW T4,ванът/колата/микробуса,който след като се качи в него,баща ми се отказа да кара повече нещо по-малко,а да не говорим по-ниско.
Успех с избора

- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Шаран,алхамбра и галакси са еднотипни като окачване и Двг. Така, че който и да избереш от тях(за дизеловите версии)взимаш един и същ автомобил с различни емблеми. Дизеловите мотори са еднакви само бензиновите на Форд са с двигател на форд. Ако взимаш нещо подобно гледаи да е запазено и всичко по тоците да му е наред и с двигател над 130 к.с. иначе мъка за изпреварване.
За реното имам много приятели с Рено Еспейс не са много очаровани, скъпа подръжка и висок разход на гориво.
Пежото е може би най-зле като ван от всички(лично мое мнение).
Иначе ако намериш Мерцедес Вито луксозна версия (с кожа и много други глезотийки) може доста да се замислиш кое ще избереш. Все пак мерцедеса не е за всеки, подръжката му е доста соленичка.
Успех с избора.
За реното имам много приятели с Рено Еспейс не са много очаровани, скъпа подръжка и висок разход на гориво.
Пежото е може би най-зле като ван от всички(лично мое мнение).
Иначе ако намериш Мерцедес Вито луксозна версия (с кожа и много други глезотийки) може доста да се замислиш кое ще избереш. Все пак мерцедеса не е за всеки, подръжката му е доста соленичка.
Успех с избора.
От всички мнения подкрепям колегата ПЛЕИ и колегата В-Р6.Имам рено еспас 2.1тди не става за нашите патища трудно се подаржа и е скапо и се много барзо чупи.Имам и транспортер т-4 1.9д малко е тромав но возия и всичко друго е супер.Мерцедеса си е мерцедес патническото вито е просто ненадминато а и напално се вписва в твоя диапазон за пари.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”