Питане осносно обява във mobile.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
smirkb0y
Автомобил: Seat Leon FR
Двигател: ARL+

Питане осносно обява във mobile.

Мнениеот smirkb0y » Сря 03 окт 2012 13:15

Здравейте колеги. От скоро съм си харесал 2 модела passat b5 tdi. Преди да отида да ги гледам искам да си искажете мнението за тези две обяви. С издръжлив двигател ли са, ходова част и т.н.
1
2 Тази ми харесва повече, но се чудя защо цената е такава при такъв що годе хубав вид. love.vwclub

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: Питане осносно обява във mobile.

Мнениеот Haralampi » Сря 03 окт 2012 13:23

За мен е повече от очевидно от снимките, че нито едната е на 170 000 нито другата...

Потребителски аватар
Special mk3
Автомобил: Vw Golf Mk3
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Special mk3 » Сря 03 окт 2012 13:34

Колега и двата са пълни батаци..
Ако търсиш такъв пасат огледай по скъпите 4500/5000лв тези са абсолютни дрепове.
Като оглеждаш за такъв Пасат гледай вътре детайлите да са запазени волан да е в оригинален вид,топката на скоростния лост въпреки че когато е оригиналната кожа и топка си личи.
Седалките огледай внимателно на шофиорската външния борд от към вратата ако има и минимална разлика значи е претапицирана следователно е била над 200 000км.И такъв Пасат 90кс съм виждал на 900 000х мърка като коте така че километрите не се притеснявай.За 13/14г кола по 20х на година си въртят хората със семейната кола тъй че да не се плашиш.
Гледай мотора да пали от раз тва паднал акомулатор и не е палена и ако е караш ше се възбуди го зае.и.
и пробно кръгче не пропускай навярно знаеш за окачванията на този модел на VW че не са евтини за поодръжка.
Успех и запомни Евтино и Хубаво няма!

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Сря 03 окт 2012 14:23

Това за километрите е пределно ясно, само не знам защо търговците продължават да се излагат.
И двете са си покарани доволно. Лесно видими следи от износване по интериора. Първта ми се струва обаче и пребоядисвана отзад. То не се надявай да вземеш неудряна кола де. Лично мнение (да ме извиняват колегите от региона) че кола от Враца и Монтана мисля че трябва да се избягва защото се вкарват от Австрия. И окислението (с други думи ръждата) си казва думата. Ествествено точно защото не са перфектни и цената е адекватна. Тук вече зависи купувачът какво точно търси. Аз бих дал още пари и бих взел по-хубав екземпляр.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Сря 03 окт 2012 14:27

Винаги бих предпочел кола от Австрия/Германия пред кола от Италия.... :idea:
По-точно казано - реално не бих купил кола внос от Италия.

За какви ръжди става въпрос - във VW форум сме, не в Опел!! До сега не съм видял ръждясал VW от Австрия/Германия освен ако не е бил жулен/удрян на съответното място!

А защо да не търси неудряна кола... съвсем не разбрах. :No

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Сря 03 окт 2012 14:52

Първо-аз съм имал кола от австрия. Джета 2. Всички метални части по окачване, двигател и т.н. са много окислени. Ужасно трудно се работи. Не си представяй веднага ръжди по ламарината. (макар че имах и такива) Виждал съм много коли от австрия/гетмания и много коли от италия. Сега съм с кола от италия и съм в пъти по-доволен. Да не говорим че двигател се прави по-лесно от ламарини (понеже битува мнението че италианците съсипвали моторите)
Освен това се хващам на всякакъв бас че няма неудряна кола на добра цена. (да не говорим за кола на добра цена от врачанският регион-за там се хващам на 2 баса :)) Или ако случайно не е удряна то има друг достатъчно голям дефект ;)

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Сря 03 окт 2012 14:56

Това е отделен въпрос. Неудряните коли имат други цени.
Твое право за мнениетпо за коли от Италия... :roll: Все някой и тях трябва да ги купува, просто няма да съм аз... мерси съм, знам за какво става дума. Разликата в отношението, пътищата и поддръжката е от небето до земята. То по-добре от Румъния направо mhihi

Въпрос на инвестиция. Ако човек е тръгнал за качествена кола а не просто нещо на 4 гуми (та били те и различни) - определено би трябвало да обръща внимание и на това дали е пребоядисвано нещо и на колко км е колата (реални).
Но разбира се това си има свота цена, която според мен се избива във времето, но... отново това си е мое мнение :)

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Сря 03 окт 2012 15:17

Haralampi написа:До сега не съм видял ръждясал VW от Австрия/Германия освен ако не е бил жулен/удрян на съответното място!

Tова, че ти не си виждал колега, не означава че няма :mrgreen:
Примерно на моята и страничните й огледала са ръждясали (стъклата, не пластмасата! :screwy ). Огледалата не съм ги удрял mhihi . Аз лично, кола/ръжда от Австрия не бих си взел отново :wink:

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Сря 03 окт 2012 15:28

Мхм. ама изтърбушен от липса на поддръжка и "балканско" каране двигател и разтропано от дупки окачване :да:
Няма лошо... всеки влак си има пътник.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 03 окт 2012 15:39

Тука като гледам от Германия какви внасят...аз лично 4-5 Голфа съм гледал,внос от там,ами пълен злетак бяха.Никаква поддръжка,карани предимно от гастарбайтери,напълно изтормозени,абе животецът им беше взет.Ама нали са от Германия,хем повече пари им искат,хем имат и психологически ефект у купувача mhihi

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 03 окт 2012 15:42

По-добре ремонт на ДВГ от изпаднал заден мост в движение. Май... :roll:

По отношение на конкретните обяви - подозрително евтини, потъмнели фарове (на втората са различни двата фара), износени интериори, съмнения за пребоядисване...

Колега автор, защо изобщо ги гледаш?

С този бюджет по-доброто решение би било да се ориентираш към Пасати едно поколение назад или към друга марка/модел.

Потребителски аватар
smirkb0y

Мнениеот smirkb0y » Сря 03 окт 2012 16:04

Колата беше за баща ми, не за мен. Лично не харесвам пасатите, повече ми харесват голф 4. Въпросните обяви отпадат. Благодаря за мненията - колите от обявите - не струват. :horror:

Потребителски аватар
nappyboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nappyboy » Сря 03 окт 2012 16:45

Ще изразя лично мнение, за което се извинявам на колегата, но кола от германия или австрия признавам тогава и само тогава, когато отидеш и сам си я избереш, след като си я огледал от всякъде и си видял, че няма ядове... такива от автокъщите, да ми говорите, че като била от Германия и видиш ли е перфектна и може да и дадеш 6К пари... ами не мерси ^^

Отново казвам, това си е лично мое мнение и не искам да ангажирам никого... но просто в момента се разправям с една такава кола, която баща ми закупи преди няколко години в перфектно състояние "нов внос от австрия" и плати сума пари... хората все пак са казали жена и кола на късмет ^^

И сега конкретно към избора на колегата... която и да вземеш не очаквай чудеса... въпроса е с каква нагласа я взимаш... не може всичко да е перфектно, но поне си махни капаците от очите и избирай внимателно! 4К пари не са малко и наистина може да се намерят добри екземпляри... както казах вече въпрос на внимание и късмет ^^

П.П. Може би се повтарям, но все пак.... ГЛЕДАЙТЕ КАТО КУПУВАТЕ :D
Поздрави! :beer

Потребителски аватар
smirkb0y

Мнениеот smirkb0y » Съб 24 ное 2012 14:32

Здравейте, колеги. Да не отварям нова тема, реших по-същата тема да попитам за няколко обяви.
След като голфа много започна да гние, реших, че е време нещо по-новичко да си купя. След като имаме две vw, реших да си купя нещо по-различно, а именно opel. Ходих на "оглед" и ми харесаха как возят. Колите са:
1 2 3 4
Питанията ми са:
1. Разход на гориво?
2. Скъпа ли е поддръжката като цяло [двигател/окачване]?
Ако може да отговори някой, който има този автомобил или има опит с тези автомобили. Бюджетът ми е до 3500, защото все пак трябва да се обслужи, задължително комби и дизел. Благодаря.

Потребителски аватар
dinko_bonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dinko_bonev » Съб 24 ное 2012 15:10

Здравей, колега!
Брат ми има същата като номер 1. Разходът на гориво е по-висок в сравнение с нашата марка... Точно този мотор има проблем с горивната помпа - умира. Ремонта при колата на брат ми и то при негов приятел излезе над 1000лв... Иначе като купе е добре.
Ами това е!!!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”