Дали мога да продам колата с това пълномощно?
Дали мога да продам колата с това пълномощно?
Абе колеги, ето каква е ситуацията. Колата се води на името на майка, но тя живее в Австрия от 5 години и ми е направилна генерално пълномощно в което пише "Да се разпорежда и управлява цялото ми движимо имущество, при всички условия, които определи". Нали няма да има проблеми при нотариус, защото след известно време заминавам и аз за там и колата ни е излишна тук и искаме да я продадем, та да знам дали утре да ходя до нотариуската да се разправям...
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Re: Дали мога да продам колата с това пълномощно?

- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тц
1-во - Това с "генералните пълномощни" отдавна не върши работа. Всеки иска в пълномощното конкретно да е описано това, което искаш да направиш - дали да продадеш кола (описана конкретно), да се разпореждаш с банкова сметка (пак конкретно посочена) и т.н. Дори и израза "да ме представлява пред ..." не ти дава право да се подписваш от нейно име.
2-ро Дори да имаш пълномощно, даващо ти право да продадеш МПС-то, то тя трябва да ти изпрати декларациите, които са необходими при продажбата.
P.S. Извинявам се на многоуважаемите ни адвокати във форума и не искам да им взимам хляба
ама понеже съм го папал вече този, та ...
1-во - Това с "генералните пълномощни" отдавна не върши работа. Всеки иска в пълномощното конкретно да е описано това, което искаш да направиш - дали да продадеш кола (описана конкретно), да се разпореждаш с банкова сметка (пак конкретно посочена) и т.н. Дори и израза "да ме представлява пред ..." не ти дава право да се подписваш от нейно име.
2-ро Дори да имаш пълномощно, даващо ти право да продадеш МПС-то, то тя трябва да ти изпрати декларациите, които са необходими при продажбата.
P.S. Извинявам се на многоуважаемите ни адвокати във форума и не искам да им взимам хляба

- Stoyanov_Vw
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: 1.9 TDI AHF
Също мисля, че това пълномошно е валидно 1 година, а щом тя е от 5 там.. не знам късмет! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не можеш.
Какво ти трябва:
1. Изрично пълномощно за продажбата на МПС-то, което да включва номер на рама, ДКН и условия при които да го продадеш.
2. Нотариално заверена декларация от майка ти по чл.264, ал.2 от ДОПК.
3. Декларация за семейно положение.
Освен това ако колата е придобита по време на брак ти трябват същите неща и от баща ти, щото в тоя случай колата се води СИО.
Та така...
Какво ти трябва:
1. Изрично пълномощно за продажбата на МПС-то, което да включва номер на рама, ДКН и условия при които да го продадеш.
Освен това ако колата е придобита по време на брак ти трябват същите неща и от баща ти, щото в тоя случай колата се води СИО.
Та така...

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
TURBOMASTER написа:Не можеш.
Какво ти трябва:
Та така...
потвърждавам
а декларациите по чл. 264, ал. 2 ДОПК и чл. 25, ал. 8 ЗННД ги има при нотариуса и се попълват на място
може, като идея, майка ти да направи ново пълномощно+декларациите в чужбина и да ги завери при наш консул там, подписа е около 15 евро обаче-та 45 грубо, тук ще е тройно по-евтино
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”