Купуване на кола компютърна диагностика - как?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
svetlik
Автомобил:
Двигател:

Купуване на кола компютърна диагностика - как?

Мнениеот svetlik » Пон 26 ное 2012 22:00

Здравейте, решил съм да си купя някакъв VW, все още не съм избрал точния модел, но определено знам че ще е втора употреба, нов внос. Значи това което виждам по обявите и автокъщите, ок, колите са токущо внесени и нямат регистрационни номера. Каква е процедурата да закарам колата която си харесам на сервиз за компютърна диагностика. След като реша да я купя, собсвеника какво ще иска, да му оставя капаро или да я платя и след това да я закарам на сервиза. То ако е второто, и да има забележки след това, аз като съм дал вече парите, как ще я върна?
А на собствен ход не мога да я закарам, трябват и транзитни номера, а те също струват някакви пари. И ако се окаже лош избор, изгарям и с парите за номерата.
В крайна сметка какво се получава - колите нов внос няма начин как да се закарат на сервиз за диагностика.

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Re: Купуване на кола компютърна диагностика - как?

Мнениеот Nafta » Вто 27 ное 2012 6:18

Джамбазите имат рег. номера в автокъщите, монтират се някакви и тръгвате дали на тестдрайв или към КАТ(Повечето си ги возят дотам с пътна помощ)...Но това е в най-добрия случай.Повечето не се навиват дори да ги изкарате от автокъщата :D ...

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 27 ное 2012 9:37

Намери си някой човек, който може да направи диагностика на място. Трябват лаптоп с ВагКом. Дори и да не е съвършена такава диагностика ще е достатъчно да каже дали колата е пълен кенеф или си заслужава да рискуваш и да я купиш

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 27 ное 2012 13:36

Показваш пачката да видят че си сериозен и искаш колата,ако се навият на тест драйв ок,ако не искат, коли по автоморги....пардон автокъщите има мноооого-караш нататък !

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 27 ное 2012 14:16

Вариант 2: Плащаш си 50 кинта репатрак и ти я карат до, който сервиз пожелаеш. Така като влезе в сервиза ще може да се качи на подемник и да се прегледа и ходова част. На мен така ми свалиха 500лв за 3 счупени карета, които после ми излязоха 350лв...

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 27 ное 2012 20:19

Аз съм обикалял с Ventoman по огледите в софииски регион по автокъщи. За дизели поне разбира. Аз търсех дизелак.Купета работи пак оглежда. Плащаш и водиш Вагком и майстор в автомобила. Беше преди около година, вече не помня цени.

svetlik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetlik » Вто 27 ное 2012 21:33

Ясно, значи всичко може да се договори, стига да има достатъчно желание от насрещната страна.
Благодаря за съветите.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”