Мнение за конкретен автомобил - VW Lupo SDI

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
momcho_bg
Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
Двигател: 2.5
Контакти:

Мнение за конкретен автомобил - VW Lupo SDI

Мнениеот momcho_bg » Съб 15 дек 2012 20:44

Здравейте колеги!

Тъй като от скоро ми се налага да пътувам до работа и обратно /около 40км. на ден/ вече се оглеждам за нещо надеждно и ИКОНОМИЧНО. За надеждността нямам съмнения, че VW са номер едно от мой личен опит. Остава въпросът за икономичността. Спрял съм се на това:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1hhjp3
Какво мислите, колеги? Струва ли си инвестицията? Какво да очаквам от поддръжката на дизел /досега съм карал само бензин/? По мои скромни наблюдения лупото е по-удобно за водача от поло бидейки с 2 врати /пък и съм сядал преди много време в лупо и поло/ - висок съм 1,95 и за мен това е важно... При използването на колата не предвиждам пътуване с повече от 1 пътник, колата ми трябва за работа. Гледах неотдавна една реклама на лупо, в която на края от количката излезе един 2-метров баскетболист...
Чакам с нетърпение мнения и препоръки...и ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ!

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Re: Мнение за конкретен автомобил - VW Lupo SDI

Мнениеот siso_k » Съб 15 дек 2012 20:58

Не съм карал подобно нещо, но бях чел че принципно предните седалки са удобни дори и за доста висок е едър човек. За задните е ясно. Иначе тея SDI доколкото знам май са доста издръжливи. Ето една тема за сравнението межди 1.7 SDI и 1.4 TDI. Изображение

Потребителски аватар
dbanchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dbanchev » Нед 16 дек 2012 12:09

От 2 месеца имаме Lupo и мога да кажа, че като човек с ръст 1,85 и тегло 100кг си се побирам без проблеми в малкия звяр даже и на дълъг път- 150-200км. Ако искаш икономия взимай дизелче колега- 1,7SDI е много добър избор- разтоварен и икономичен мотор и ще тегли добре малкото купе. Бензинките не са икономични по мое мнение- нешето Lupo e 1,4 автомат и градско си яде от 10ка нагоре, познати имат 1,0 и си похапва към 8, ако сложиш газ нещата се изравняват горе/долу с дизела, но пък трябва да наливаш пари за уредбата 700-1000лв, зависи от марката.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Нед 16 дек 2012 12:21

Като гледам как са хванали кората с рапидка и ми минава мерака да дам 4000лв

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Нед 16 дек 2012 12:51

Колата е супер като модел и като двигател... SDI е здрав,даже много здрав мотор.Икономично ще е и не трябва да слагаш газови и тн,още повече,че е малка кола. Но 4000 лева за кола 2000-а година ми се виждат прекалено множко,тия автотъргаши направо са се забравили.Максимум до 2000 лева се дават за такава кола,поне според мен.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 16 дек 2012 13:15

Мда, за 4000 са се пооляли малко. Намери по-евтина с този мотор, сигурен съм, че тая цена е надута. Та то Голф четворки има на тези пари... За тези пари можеш и някое Поло 6н2 да погледнеш с 1.9СДИ или 1.4 ТДИ.

Потребителски аватар
momcho_bg
Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
Двигател: 2.5
Контакти:

Мнениеот momcho_bg » Нед 16 дек 2012 20:05

От това, което виждам като обяви у нас и в чужбина малките колички държат цени. Може би се дължи на кризата, не знам. В Европейските и немските сайтове за коли тези Лупо-та и Ароси-чки също имат високи цени. Май ще трябва да се обикаля по автокъщите, а не толкова да се разчита на Интернет...
Благодаря за предложенията колеги, но един от въпросите ми беше свързан с вътрешния обем на купето /по-точно мястото за водача/ съпоставено между Лупо и Поло. Засега май Лупи печели...

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Вто 18 дек 2012 16:14

По принцип 1.9 SDI е легендарен мотор - не е мощен, без турбо е, но безкрайно надежден и здрав. За 1.7 обаче съм чувал лоши неща, не бил на нивото на 1.9. Ти си преценяваш.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”