Покупка на автомобил втора ръка VW Bora

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
freshi
Автомобил:
Двигател:

Покупка на автомобил втора ръка VW Bora

Мнениеот freshi » Чет 27 дек 2012 11:53

Здравейте Колеги и Честита Коледа!

Попаднах на тази обява и се замислих какво мога да видя по автомобила на място и дали си заслужава да се гледа на място?
Ще се радвам да споделите мненията си.

http://www.mobile.bg/11354812782423230

Благодаря Ви предварително и лек ден! :)

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Re: Покупка на автомобил втора ръка VW Bora

Мнениеот aliyatin.com » Чет 27 дек 2012 13:28

Здравей колега!Мисля че нещо се крие по тази кола .Тъй като няма никакви снимки на вътрешен интериор и снимки на двигателя.Волана е с кожен калъф което значи че е на доста хил.км.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Чет 27 дек 2012 13:30

Обърни внимание, че колата се бартерира освен че се продава. В същото време е напълно обслужена, ремъци, амортисьори, музика и т.н. и хоп изведнъж се продава или бартер. Защо стягаш нещо, правиш го с музики и т.н. и изведнъж искаш да го бартерираш за нещо друго :roll: Няма и снимки от салона, а и собственика не може да пише, е как да си купиш кола от такъв човек mhihi . Ако ходиш да я гледаш задължително обърни внимание на скъпите неща по един такъв дизел и като за старт си сложи едни парички за рециклиране на фарове, че с този мат на стъклата пречи на "адаптивните" предни светлини :bowdown

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Чет 27 дек 2012 13:40

Да бе,адаптивните предни светлини къртят :D ...

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Чет 27 дек 2012 14:16

Каспър написа:Обърни внимание, че колата се бартерира освен че се продава. В същото време е напълно обслужена, ремъци, амортисьори, музика и т.н. и хоп изведнъж се продава или бартер. Защо стягаш нещо, правиш го с музики и т.н. и изведнъж искаш да го бартерираш за нещо друго :roll: Няма и снимки от салона, а и собственика не може да пише, е как да си купиш кола от такъв човек mhihi . Ако ходиш да я гледаш задължително обърни внимание на скъпите неща по един такъв дизел и като за старт си сложи едни парички за рециклиране на фарове, че с този мат на стъклата пречи на "адаптивните" предни светлини :bowdown

Много ти е ограничено мисленето бих казал, като продавах моя пасат също беше напълно обслужен (баща ми има сервиз) и много поддържан за годините си и въпреки всичко бях написал бартер ;)

Потребителски аватар
Каспър

Мнениеот Каспър » Чет 27 дек 2012 15:16

Я да видим сега дали на всички татковците им имат сервиз и труда им излиза без пари, а частите им са с отстъпка. Дали мисленето ми е ограничено не знам, но аз не смятам за нормално да смениш ремъци, ролки, ходова част, амотисьори, да сложиш музика и т.н. тоест да дадеш над 1000 лв. за да си направиш автомобила приятен за каране и да го пуснеш да го продаваш или бартерираш. Това, че твоя татко има сервиз и за теб обслужването на автомобила идва на по-приятна цена, не означава че за всеки е така :wink: А да даваш пари за да стегнеш една кола и да смяташ, че ще ги избиеш с бартер или продажба е леко малоумно :screwy Човека просто иска да си разкара каручката защото я е купил, обслужил я е, направил си я е и сега му е изскокнал сериозен проблем за който няма пари или нерви да се бори. Толкова ли е трудно да се сети човек.

stefan_doc

Мнениеот stefan_doc » Чет 27 дек 2012 18:36

Колата е с регистрация в София област, а се продава в София. Може и на човекът да му трябват пари.
Според мен виж основно две неща: Да няма белезите за сдухан дизел и да не е изгнила отдолу. Или ако собственикът се навие я заведете при Агоп да й "преслуша" мотора. Лошото е, че при дизел по-трудно се мери компресия.
А относно обслужването - то е ясно, че е обслужена, ама кога...

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Чет 27 дек 2012 20:58

При условие, че аз и автомобилът ми представляващ ми интерес сме от един и същи град не бих писал по форуми.
Колега,(авторът на темата) обади се първо и питай какви слабости има автомобила. Отиди и го виж на живо. Ако излезе нещо "несподелено" може би няма да е само едно. Покарай я закарай я на диагностика или вземи майстор със себе си. Миналата година съм обикалял софииски кочини с VENTOMAN (останах доволен от неговите диагностики). Не знам дали още извършва тази услуга.

freshi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freshi » Чет 27 дек 2012 21:07

Благодаря ви за мненията.
колата не е в София но тъй като няма зимни гуми трябва да взема дизел спец. с мен.
Весело посрещане на Новата 2013г.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Чет 27 дек 2012 21:22

Батко, тая кола не струва повече от 2000 лв. :wink:

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Чет 27 дек 2012 21:36

nosex написа:Батко, тая кола не струва повече от 2000 лв. :wink:

Бате намери ми на мен за 2000лв такава Bora ще купя 5броя веднага плащам кеш !

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Чет 27 дек 2012 21:47

Батенце, ходи в чужбина, па си търси, аз не съм търгаш, а просто потребител :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Каспър

Мнениеот Каспър » Чет 27 дек 2012 22:03

freshi написа:...колата не е в София но тъй като няма зимни гуми трябва да взема дизел спец. с мен...

Това не го разбрах. Колата е в провинцията и не може да дойде до София защото няма зимни гуми ли ? Явно местонахождението е поредното лъжливо нещо в тази обява. Искай снимки на мотора и интериора и тогава се разкарвай да я гледаш и да ангажираш спецове.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Чет 27 дек 2012 22:22

:да:

Последна промяна от FELIPE на Съб 29 дек 2012 10:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
genata82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот genata82 » Чет 27 дек 2012 22:23

Честно казано не виждам нещо чак толкова интересно в тази Бора и нищо, което да ме грабне да дам 5000+ лева. Ако не се лъжа АТ серията на СО номерата беше преди около 1,5-2год., може и тогава да е обслужвана :Mr Green Fun
Лично аз последните, които ги гледам са с чисто нови гуми с ДОТ 06-та, със сменени ремъци, ама незнайно как се нацепили като след 50-60хил.пробег, с ремонтирана ходова част, но тропаща, тъй като "дадох 800лв. за ремонт, ама не ми стигнаха 20лв. за кУрмилен накраИник" и т.н.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”