Да си купя Passat или не по добре!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да си купя Passat или не по добре!
Моля за савет.Парвата ми кола е Vento и ве4е и доиде времето за смяна.Спрял сам се на Passat от 99г до 2002г,но след толкова много 4етене из форума нещо маи не е добра идеята.Моля споделете опит и ми препора4аите някакав модел кола-4/5врати,бензин до 6000лв.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Re: Да си купя Passat или не по добре!
Щом си чел из форума, значи знаеш, че имат проблемно и скъпо за подмяна окачване, като и други неща, които като цяло правят поддръжката не особено евтина, но пък са хубави коли. Както се казва всяко удоволствие се заплаща, по-хубавите, по-скъпо.
Ако можеш и си навит да даваш повечко пари за поддръжка, взимаш и се кефиш. Ако ли не, то тогава взимай една Октавия и готово
Ако можеш и си навит да даваш повечко пари за поддръжка, взимаш и се кефиш. Ако ли не, то тогава взимай една Октавия и готово

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Във форума писането на кирилица е задължително. Има буква Ч в българския език.
Стига с тея митове и легенди за скъпото окачване.
Аз имам такъв модел пасат и съм сменял окачването.
А другото от 99г. -до 02г. са два различни модела.
Аз имам такъв модел пасат и съм сменял окачването.
А другото от 99г. -до 02г. са два различни модела.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
За 6000 лева ще се вместиш в Б5 или известен още като 3B5. Наистина са митове това за окачването. Ако се загледаш в цените на другите марки от същите години може да излезе, че тяхната предница струва същите пари
А на някои - дори и повече. 

- g-man
- Автомобил: VW Passat Variant 1.9TDI 04.2000
- Двигател: ATJ
- Контакти:
И на мен ми е чудно това "скъпо окачване", за 60 хил. километра да дадеш едни 1000 лева... Ако го сравня с Е класата или 5-ицата (изобщо пък да не отварям тема за сферите на Ситроен или за евтиното окачване на Алфа, което сменяш всяка година), май ще се окаже доста евтино окачване :D
Факт е, че ако го сравняваш с Б3/Б4 е далеч по-скъпо, но.. такъв е живота :)
Да не говорим, че има вариянти за внос от чужнина за около 300-350 лева на цялото предно окачване, което никой не е казал че трябва да смениш наведнъж.
Б5 не е най-красивия автомобил на пазара, не е и да няма досадни дреболии, които да те изнервят, но като цяло ще си доволен от това, което предлага, а и като се замислиш за 6к ще вземеш доста добър Б5. Като се замисля за алтернативите... взимай пасата и пей
Факт е, че ако го сравняваш с Б3/Б4 е далеч по-скъпо, но.. такъв е живота :)
Да не говорим, че има вариянти за внос от чужнина за около 300-350 лева на цялото предно окачване, което никой не е казал че трябва да смениш наведнъж.
Б5 не е най-красивия автомобил на пазара, не е и да няма досадни дреболии, които да те изнервят, но като цяло ще си доволен от това, което предлага, а и като се замислиш за 6к ще вземеш доста добър Б5. Като се замисля за алтернативите... взимай пасата и пей

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз имах подобна дилема преди 8 години...
Поддръжката на пасата беше скъпа да... но преди 7-8 години... сега не е
Ако трябва да съм честен, окачването не издържа много (или поне на моя стил на каране) с големи джанти.
Но ако днес трябва да избирам пак м/у венто и пасат... пак бих избрал пасат.
Подготви се за дребни неща като проблеми с бравите, смяна на биалетки през няколко месеца и кофти пластмаси :)
Поддръжката на пасата беше скъпа да... но преди 7-8 години... сега не е
Ако трябва да съм честен, окачването не издържа много (или поне на моя стил на каране) с големи джанти.
Но ако днес трябва да избирам пак м/у венто и пасат... пак бих избрал пасат.
Подготви се за дребни неща като проблеми с бравите, смяна на биалетки през няколко месеца и кофти пластмаси :)
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”