Помощ и съвет за избор на Голф 3

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
9182
Автомобил:
Двигател:

Помощ и съвет за избор на Голф 3

Мнениеот 9182 » Вто 09 юли 2013 0:42

Здравейте колеги,

От известно време си търся голф 3, 1.8ми, но за съжаление бюджета ми е ограничен и колите който гледам са в ниската ценова зона и разбира се проблемите са повече...
Та въпросите който имам след посления оглед (които може би си заслужава) са:

(Допълнение голфа е 94 1.8 ми, мисля че е АБС, 2 врати с климатик и газова уредба, килотража показва 170 000, но според мен е на поне + 100 000, като се съди по изтъркания волан, скоростен лост и педали)

Ако може просто с по няколко думи да кажете решение на проблема в парична сума и сериозност на проблема

1. Виснала шофйорска врата - изчетох доста теми, не ми стана ясно дали се оправя с шайба подложена на пантата ( не е сериозен проблем)

2. Проблем с централното през алармата, не винаги заключва просто пищи и не заключва, от ключа работи от 1-2 път. Това за мен не е сериозен проблем, ако някой е имал подобен проблем...

3.Шибедаха не работи, т.е. като се зададе команда да се прибере назад водачите тръгват в различно време и лявара страна стърчи нагоре, изчетох темите за проблемите с шибедаха тук се интересувам лесно ли се чистят каналите за оттичане, понеже имах един който не работеше правилно навремето.

4. Проблем в смяната на горивото, от безнин на газ. Сигурен съм че проблема е от копчето/датчика които прехвърля горивото.

5. И най - сериозната част накрая. Когато е на бензин и почне да набира се усеща леко придърпване, т.е. колата не се наема плавно (не е сериозно да се дави и т.н.) човека каза, че го прави само на бензин, но и на газ се усеща леко.

6. Когато запали колата(при загрят двигател) от аспуха излезе черен дим (еднократно т.е. не продължи да пуши)

Двигателя работи добре(не прекъсва) , не е облян с малко и не е мит, климатика работи на 6, малко ръжда на обикновените места за голф

Това е колеги надявам се това да не прекалено дълъг пост.

Всяакви мнения са добре дошли.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ и съвет за избор на Голф 3

Мнениеот myrshavija » Вто 09 юли 2013 6:53

Правилно ли разбирам, че очакваш по твоето описание някой да ти каже какви са причините за проблемите и точно колко ще струва отстраняването им?
Ако ти я дават за под 1000лв, вземай! Ако е над 2к, ми се вижда скъпо. Но това важи за по-голямата част от не особено поддържаните Г3-ки. Ръждата тръгне ли, май всички корекции са временни и пак избива. Мотор и окачване се правят. Гледай поне да няма ръжди отдолу!

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Вто 09 юли 2013 7:57

1.Получава се при всички двуврати коли.Лек смяна на панти маййй.
2.Централното би трябвало да е вакуумно , преглеждат се тръбите за пробив или откачане от местата , където влизат.
3.Водачите са болка на голфовете , лечението е да не се отваря :mhihi .
4.Смяната трябва да е по - трудна от газ на бензин , но ако при тебе е обратното , мисля че е ключа или клапан.
5.Проблема според мен е , че рядко се кара на бензин.Очакван проблем , най - вероятно леко запекана дюза.Откачаш акумулатора и караш известно време само на бензин.При мен се получава.
Незнам къде са обичайните места за ръжда на Голф , понеже моя няма.Но не съм и забелязвал голфове с ръжда.Не се сещам поне.За 20 годишен автомобил смятам , че проблемите не са сериозни.

9182
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 9182 » Вто 09 юли 2013 22:48

Колеги, мерси за отговорите.

Цената на колата е 1500лв. и още се замислям, малко са ми в повече като се има предвид следващите разходи. Както казах моят бюджет е по ограничен.

Днес ходих на оглед на друг голф този път 1.6ми с четири врати (въпреки, че предпочитах 1.8ми с две врати)
Но човека ми предлага добра цена, като на пръв оглед единствения проблем е ръждата и най-интересното е че има най много под краката на пасажерите на задната седалка (трябва да се кърпи направо си има 2 дупки) иначе другаде почти няма малко по праговете, дори и по калниците няма, колкото можах да видя а и човека си каза, че там има най-много.

Някакви впечатления или нещо по специално на което да обърна внимание като ходя сега за втори път да я гледам. Може би нещо по специфично по двигателя?
Човека я запали добре звучи наема се, сменя скорости ОК, с нов съединител на 5000км. Имало проблем със стартера не дава контакт всеки път.

Приемам съвети :beer

П.С. Все още не съм се отказал от първия ще видя дали човека няма да се навие да свали малко от цената.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Сря 10 юли 2013 8:16

За да има вода при пасажерите , погледни вратата.
Може да е имала удар и да не се затваря добре или просто заминали уплътнители.
На това място не се сещам откъде може да набива вода , освен от съответната врата.

9182
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 9182 » Сря 10 юли 2013 9:32

Мерси колега,

Вратите се затварят добре и не мисля, че е имала удар.

Единственото за което се сещам и човека си каза, че е имал проблем е че колата е с шибедах и е са били запушини каналите за отводнение. Но проблема за който говоря аз е малко по сериозен тя направо си има две дупки под краката(може да се види кечето/килима). Много интересно, че е само там.

Някой да е кърпил толкова сериозни дупки?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 12 юли 2013 8:47

Никога, ама никога не бих взел автомобил с дупки от ръжда. Това са пари на вятъра. Рано или късно автомобилът отива в Надин или друга фирма за рециклиране на излезли от употреба МПС.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”