VW Bora - препоръка.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
hipigore
Автомобил:
Двигател:

VW Bora - препоръка.

Мнениеот hipigore » Чет 14 фев 2013 0:23

Здравейте,

Сега се регистрирах и понеже доста ми допада, като модел VW Bora реших да пусна една тема.
Прелистих старите теми относно модела и останах раздвоен..

Затова ще напиша, каквото ме интересува и ако може да препоръчате вариант.

Първо разхода-да е сравнително нисък. Под нисък разбирам 8-10 на 100 градско бензин. В момента карам една разтракана ланчия имсилон която стабилно си дава 14 на 100 с каране присъщо на стара дама. Не успяха да открият проблема и това е. Поради това казвам нисък в рамките на горе посочения.

Ако ще има за цел да постави газов инжекцион има ли някакви особености при модела двигател на които да се обърща внимание?

След това поддръжката. Доста различни мнения четох, но кое би било по удачно дизел или бензин ? Демек по-евтино.

Има и не малко питания относно модела с V5 150hp във форума, но не успях да разбера дали нестандартния двигател излиза достатъчно по-скъп за поддръжка от по-малките варианти. Кой вдигател би бил добре балансиран с оглед поддръжка и разход?

Струва ли си да инвестира човек в 4 motion вариантите за модела и до колко повишава разхода тази екстра?

Ще бъде супер ако някой потребител с достатъчно нерви :) ме насочи в правилната посока при избора.

Поздрави,

vw_motor
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Bora - препоръка.

Мнениеот vw_motor » Чет 14 фев 2013 5:02

Здравей колега ще ти споделя моето мнение дано ти помогне с избора :arrow

4x4 винаги си струва :th_up но дали ти е нужно трябва сам да прецениш.
За градско шофиране в град разположен в равнинен район с добро/адекватно спегопочистване може да се лишил от тази екстра за всичко различно по-добре да присъства на борда :th_up
Да разхода е по-висок но за мен е оправдан 4x4 си е мания :icon_razz и се чудя въобще имали такъв град в :flag_bulgaria който 4х4 е излишно през зимата за републиканска пътна мрежа съм се уверил, че през зимата с 4х4 се пътува с една идея по спокойно/сигурно :th_up

Предполагам, че предимно ще си джиткаш градско с нея, съдя по сегашния ти автомобил от градски тип.
Да Bora-та е хубав автомобил, но за града може и една идея по компактен и по евтин за поддръжка автомобил.
V5 мотора никак според мен е евтин за изхранване в града :mhihi

Градско/града е малък/ не шофирам много имам японка с 4х4 бензин на газ извънградско каране до 15 лева на 100км.
Градско в средно голям град 3-4 км по два пъти на ден/сутрин-вечер/ в най студените дни за само 50км. изгори за 15 лева газ като почти не е карана на газ заради бавното загряване без подгряване на място. Което по груби сметки около 50лв. на 100км с бензина - трудно е за точно смятане защото резервоара не е пълен до горе както бутилката.
Или при нормални условия до 20 лева на 100к градско през лятото.
Спора газ,бензин или дизел е вечен :mrgreen

Ако аз съм пред същата дилема за кола въпреки, че съм фен на газта бих предпочел дизел ако става дума за голям град /София, Пловдив , Варна , Бургас/.

Ето и моите фаворити:
1 Seat Ibiza след 2002г. 1.9 тди помпа дюза 101 коня
2 Skoda Fabia 1.9 тди помпа дюза 101 коня
3 Skoda Fabia 1.9 сди 64 коня /ако не държиш толкова на темперамента/

Познати имат предложения 1,2 колите никак не са градски колички от София за морето си пътуват сравнително бързо даже и ми се фукат на някой отсечки като пътуваме заедно.
За разхода споделят, че трудно надвишава 6/7 литра градско
4/5 литра извънградско ако проявяваш интерес може да прочетеш и други отзиви.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 14 фев 2013 7:28

За да ти се даде адекватен съвет е редно поне да споменеш от кой град си. Нали се сещаш, че в Нова Загора и в София разходът ще е доста различен. icon_idea
Ако търсиш разход 8-10 градско и 4мотион задвижване - предполагам всеки дизел ще ти свърши работа. С бензинова кола с мотор от 1.8-литра нагоре е малко трудно постижимо това.По каталог с 2.0 двигателя се постига разход 11.7л./градско, ама предполагам в някакви условия близки до идеални. Оттам моторите 1.8, 1.8Т (предполагам и той), 2.3 и т.н. са с по-високи разходи

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 14 фев 2013 8:47

hipigore написа:... 8-10 на 100 градско бензин...
Според мен, това е непостижимо в купето на Бора, с който и да е бензинов мотор, при нормално каране. Под "нормално" разбирам да не караш с цел да постигнеш минимален разход, а да се движиш с трафика.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”