Мнение за няколко пасата, моля?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
elica
Автомобил:
Двигател:

Мнение за няколко пасата, моля?

Мнениеот elica » Чет 21 фев 2013 8:56

Здравейте, извинявам се ако темата ми не е за тук. Бих искала да чуя мнения за няколко автомобила, които сме набелязали и ще съм благодарна на всеки, който сподели нещо. И да, знам, че така само по картинки и няколко характеристики няма как да се знае кой от автомобилите ще е читав и кой не, но за първоначална отсявка един вид.
За протокола сега караме Пасат Б5, '98г, синхро. Много сме доволни, но колата бавно и славно си отива :rolleyes .

http://www.cars.bg/u861626
http://www.cars.bg/u814357
http://www.cars.bg/u913687
http://www.cars.bg/u933837

Потребителски аватар
SSS666
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за няколко пасата, моля?

Мнениеот SSS666 » Чет 21 фев 2013 9:22

аз бих взел първия

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Чет 21 фев 2013 9:26

Като за начало препоръчвам да прочетеш темите за проблемите с 2.0 тди- глава, дюзи, ЕГР- не казвам, че всичко ще се счупи, но са потенциален скъп ремонт почти всичките.
П.С. последната обява- колата е с антифриз под минимума, което е сигнал за повишено внимание за пукната глава :a045

Потребителски аватар
Shakez
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBAB

Мнениеот Shakez » Чет 21 фев 2013 9:54

Първия или третия - навигацията привлича неблагочестиви погледи, а втория ми изглежда най-приличен от гледна точка на интериор /незахабеност/. Изключвам четвъртия, поради коментара за антифриза на колегата преди мен, а втория изобщо не ме грабва на пръв поглед. :th_up

lambo_sl
Автомобил: Audi A3
Двигател: AHF 2000

Мнениеот lambo_sl » Чет 21 фев 2013 10:28

Ivo_Dinkov написа:Като за начало препоръчвам да прочетеш темите за проблемите с 2.0 тди- глава, дюзи, ЕГР- не казвам, че всичко ще се счупи, но са потенциален скъп ремонт почти всичките.
П.С. последната обява- колата е с антифриз под минимума, което е сигнал за повишено внимание за пукната глава :a045

Колега аз до колко знам проблема при пасатите с това пукане не глави мисля, че е изчистен. Другото което е, че проблем имаше само при първите мотори. Като гледам колега си е харесал колата в интервал 2006-2007 така че за мен проблем с тях няма да има.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Чет 21 фев 2013 10:47

Ходи до Германия за да ти е мирна главата след покупката :th_up

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Чет 21 фев 2013 10:59

Има дефектни серии глави и доста време след установяване на проблема ВАГ ги монтира, май най- късно монтираните са само при Сеат и Шкода, при Ауди и Фау Ве са спрели, за да не вреди на премиум имиджа, който налагат.
Но на стара кола- нито знаеш дали след пукане на глава, не е взета втора ръка пак от лошата серия, нито каква е причината за пукането- може и от небрежност на собственика. Аз бих огледал дори и със загуба на антифриз кола- може да е тройник, водна помпа, маркуч, радиатор, а не глава, но все пак бих има едно на ум.
Дюзите всъщност са по- скъпи от главата- тя е към 3 и нещо, а 4- те дюзи май сумарно почти 5000? Има акция, която включва гарнционна подмяна на дюзите, но и това трябва да се провери за конкретния екземпляр.

Потребителски аватар
IvoDSG
Автомобил: VW Passat var 2.0 TDI 140hp DSG
Двигател: BKP 2006

Мнениеот IvoDSG » Чет 21 фев 2013 12:07

Глави пукаха двигателите с код BKD така че внимаваи с това , колкото до дюзите , VAG стартираха кампания за подмяна (безплатно!!) на дефектната серия при двигатели със код BKP , BMD и още един на който не се сещам кода .Абе всички варианти на 2.0 TDI 16v за приода 2005 до 2008 със пиезодюзи на Siemens така че на тази тема споко!!

Потребителски аватар
bobar
Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
Двигател:

Мнениеот bobar » Чет 21 фев 2013 14:36

1виа или 2риа. Имай в напредвид че само 2рия е с ксенон. 1вия и 3тия нямат ксенон , но в обявата лъжат та си имай едно на ум!Като вземеш който и да е , директно в Порше за безплатна смяна на дюзите да не патиш по на там.

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Чет 21 фев 2013 15:04

Когато избирах моя Пасат (Б6/1.9/2007г.) ме посъветваха (цитат): "преди 2008г. с двигател 2.0 не пипай". По-добре нещо подобно на този: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11354288260849923&f1=details&slink=260b67
Пожелавам много късмет с избора!

Потребителски аватар
elica
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот elica » Чет 21 фев 2013 15:16

Мдааа, мненията ви са отчайващи :rolleyes . Значи или трябва да съберем повече пари и да 'прехвърлим' 2008ма или да чакаме....Комби-в никакъв случай.
Благодаря все пак.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 21 фев 2013 17:17

Дали е от небрежност или некоректност не мога да твърдя, но с изключение на един - 3тия, другите нямат мултифункционален волан. Освен, ако смятат, че е мултифунционално е корегирането(т.н. чупещ волан) на положението спрямо краката.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 21 фев 2013 17:33

Търсене и гледане му е майката. Във форума е описано как се сменят безплатно дефектните дюзи Siemens.

Повечето дизелови пасати въртят по 50000 км годишно. Не че няма и такива, които въртят по 15000, но търговците предпочитат да вземат някой на 300000 за 6000 евро и и да го врътнат на 120 хил. и продадат за 14000 лв., отколкото да вземат читав автомобил за 7500 евро, защото няма кой да им го купи.

Аз кола над 7-8000 лв. без подробна и доказана сервизна история никога не бих си купил.

За внос от Германия сервизната история е достъпна в базата данни на вносителя на VW, защото сервизите там са свързани в системата.

За тези от Италия обаче такава информация отсъства, защото италианците си имат техни си системи, които не са в централна база данни.

Съответно ако намерите читав автомобил - закарайте го до Порше БГ и поискайте да ви дадат разпечатка. По принцип отказват подобна услуга когато автомобилът и собственикът му не са там лично. Т.е. само по номер на рама няма да направят справка, но ако колата е там на място за преглед мисля, че няма да има проблем.

В Германия например върху всеки протокол от TUV има нанесен пробега на автомобила към датата на протокола. Също така на всяка фактура от сервиз за обслужване също се нанася пробега.

Всеки собственик на автомобил задължително си събира тези документи, защото знае, че те са гаранция за по-висока цена при последваща продажба. Германците са пресметливи и подредени хора и никой не би изхвърлил подобна документация. Дори колата да е на 400000 хиляди, немецът си пази фактурите как докато е била в гаранция я е обслужвал редовно във фирмения сервиз.

Изхвърлят я нашите джамбази, защото превъртат километражите и лъжат както за пробега, така и за състоянието на автомобила. Толкова масова практика е това, че хората вече смятат за нормално автомобилът да няма редовно водена сервизна книжка и протоколи от TUV.

Потребителски аватар
g-man
Автомобил: VW Passat Variant 1.9TDI 04.2000
Двигател: ATJ
Контакти:

Мнениеот g-man » Пет 22 фев 2013 10:29

Моя съвет е да изчакаш още месец-два, ако не е много спешна покупката на кола. Средата на март, началото на април започва масовия внос на коли, всички които познавам и се занимават с внос на коли, заминават за чужбина по това време. Не че зимата няма внос, но е по-слаб, всеки гледа да разкара това, което му е останало от миналата година и да иде да накупи наново.
Колкото до връщането на километражите - каквото се търси - това се предлага. Българина не гледа коли над 180к километра, той си търси коли на 130-140 по километраж, за тънки парици.
Аз от 4 години ходя до Италия да си търся сам колите, там е като тук, масова практика е въртянето на километражи и ако не си купиш колата от човек, тя е с поне 100к надолу (въпреки това има и коли на над 200к, които тук ги дооправят). Предишната ми кола я видях, като я караха в кончесарията (май така се казваха там автокъщите), беше на 245к километра, разбрахме се да не я пипат и въпреки това я бяха направили на 160 жабчовците, а я бах капарирал...
Сега пасата си го взех от човек (единствен собственик, професор, непушач, кола на под 160к, вътре свети) и поне знам, че всичко му е наред и не е пипан, а като гледам какви пасати с алкантрови салони има, ми се плаши окото - то цялото на струпейчета, излъскано от сядане и ставане, а пича на Горубляне го пуснал на 135 хиляди и ми бута под носа от ония сервизни истории написани с един и същ химикал, и почерк, само с различните печати...
Айде стига съм писал, че се отплеснах :)

Последна промяна от g-man на Пет 22 фев 2013 10:42, променено общо 1 път.

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Пет 22 фев 2013 10:41

Километражите се превъртат за една минута, че и по-малко. Не гледайте километрите, а останалото, ако може да се разбере нещо.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”