Реших да си купя Мерцедес Дизел - дали да сбъркам?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Реших да си купя Мерцедес Дизел - дали да сбъркам?
Здравейте колеги,
От двайсет години карам и поддържам автомобилите си, които са дизел и са от ВАГ групата. В момента карам АФН на купе Сеат "Толедо" и съм страшно доволен. Здраво и голямо купе, разход на гориво - смешен, няма тайни за мен по поддръжката му. И сега авантюрата,в която искам да се вкарам!
Имам детска /младежка/ мечта да карам мерцедес, здрав и надежден, и най важното да си го поддържам сам, тъй като имам известен опит и познания в тази област придобита от поддръжката на нашата марка.
Та накратко, луднах на тема Е класа 290 турбо дизел, модел 96-99 г. /очиларка/. Изчетох всички БГ и руски форуми - само суперлативи за този мотор - доказан нисък разход, голям въртящ момент/300НМ/ - има много на цена от 6 до 7 хиляди лева.
Също има за около 7 хиляди лева и СДИ 220 с различна мощност от 102 до 143 коня, и вече се появи дилемата, кой да бъде. Повечето и от двата вида двигател са с автоматични 5 степенни кутии. В момента във форума на Мерцедес.БГ има само трима посетители, а в нашия форум 400 посетили, за това реших да се посъветвам от вашите мнения.
Кажете колеги да сменя ли марката? Искам да допълня, че знам за всички проблеми на МВ - дюзи, скъсани подгревни свещи, скапани скоростни кутии и т.н.
Моля, посъветвайте ме!
От двайсет години карам и поддържам автомобилите си, които са дизел и са от ВАГ групата. В момента карам АФН на купе Сеат "Толедо" и съм страшно доволен. Здраво и голямо купе, разход на гориво - смешен, няма тайни за мен по поддръжката му. И сега авантюрата,в която искам да се вкарам!
Имам детска /младежка/ мечта да карам мерцедес, здрав и надежден, и най важното да си го поддържам сам, тъй като имам известен опит и познания в тази област придобита от поддръжката на нашата марка.
Та накратко, луднах на тема Е класа 290 турбо дизел, модел 96-99 г. /очиларка/. Изчетох всички БГ и руски форуми - само суперлативи за този мотор - доказан нисък разход, голям въртящ момент/300НМ/ - има много на цена от 6 до 7 хиляди лева.
Също има за около 7 хиляди лева и СДИ 220 с различна мощност от 102 до 143 коня, и вече се появи дилемата, кой да бъде. Повечето и от двата вида двигател са с автоматични 5 степенни кутии. В момента във форума на Мерцедес.БГ има само трима посетители, а в нашия форум 400 посетили, за това реших да се посъветвам от вашите мнения.
Кажете колеги да сменя ли марката? Искам да допълня, че знам за всички проблеми на МВ - дюзи, скъсани подгревни свещи, скапани скоростни кутии и т.н.
Моля, посъветвайте ме!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Реших да си купя Мерцедес Дизел - дали да сбъркам?
Колега, 300Нм за 2900куб.см. двигател ти се виждат много ли? Ами ФВ ги има на 1.9 ПД моторите (в един вариант мисля 115 к.с. и в останалите два 130 и 150 к.с.) За надеждността не смея да кажа, понеже не съм запознат, но чисто теоритично тоя двигател не е кой знае какво. Ако не се лъжа той се вграждаше и в Ссанг-Иънг в техните СУВ-ове. Предполагам е стар и изпитан, но едва ли нещо повече от това. Ако си надъхан за Мерцедес според мен гледай по-скоро цЕДеи-тата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за препоръката колега. СДИ е едно поколение по нов двигател. 290 тд е мотор милионник. Монтират го на спринтери и други бусове с малко намалена мощност. На Е класа е 129 коня на 3000 кубика - няма натоварване това животно. Разход на дълъг път около и малко под 6 литра, в града около 7-8 литра, но кефа на това купе предполагам е невероятен. Само съм се возил на такова, но раздрънкано купе. Гледах един такъв мерцедес в Бургас, но автоджамбазина ме излъга и пътувах 100 км да видя един изгнил немски екземпляр с протрити седалки и наистина здрав мотор.
Мерси за включването!
Мерси за включването!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Имам някакви впечатления само от по-новата Е-класа, която я водят 211 с мотор 270ЦДИ. Наистина страхотен автомобил, изпипан отвсякъде. Верно, тоя към който си се насочил е от по-предната генерация, но ако намериш по-запазен екземпляр особено от 1998+, което е нещо като фейслифт на Е-клас според мен си заслужава, стига да можеш после да си позволиш поддръжката. Предполагам, че не са като ФВ и Сеат да има части по моргите много 
Предимствата са, че ако не се лъжа всички бензини и ЦДи-та на фейслифта са с 6 скорости (ръчни). Имат и някои козметични промени, с които изглежда доста по-свежо колата особено вътре в купето.

Предимствата са, че ако не се лъжа всички бензини и ЦДи-та на фейслифта са с 6 скорости (ръчни). Имат и някои козметични промени, с които изглежда доста по-свежо колата особено вътре в купето.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да колега, така е.
След 99 година са фейслифта. В момента гледам в нета два във Варна с ръчни 6 степенни кутии на цена - първоначална 7 хил. лева. Утре ще ходя да се пазаря и да гледам. Мерси за помощта!
След 99 година са фейслифта. В момента гледам в нета два във Варна с ръчни 6 степенни кутии на цена - първоначална 7 хил. лева. Утре ще ходя да се пазаря и да гледам. Мерси за помощта!
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
То мойто не е много Мерцедес защото е А класа ЦДИ но да ти кажа дебитомера за този кенеф струва 745лв па за Е-класа хич не ми се мисли какви са цифрите Аз лично повече за тази марка не искам да чувам Читава Е-Класа в България е абсурд да намериш
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега,
За малкия клас на МВ не съм запознат.
Но, кой те излъга, че дебитомера ти е за смяна и ти второ мнение потърси ли?
Дебитомера е такава част, която мери температурата на входящия въздух посредством медни пластини захранвани с 5 волта напрежение. Електрониката му е в надеждно затворен и изолиран корпус. Не вярвай на първата даиагностика, а най-елементарно си го почисти със спрей за почистване на контакти - в метро струва 6 лева. Така и аз, на моя АФН, по мнението на майсторите трябваше да сменя няколко пъти вече, но уви - един път годишно, когато сменям възд. филтър го напръсквам и така си карам - ускорение, като на самолет, разход, като на малолитражка - 4,5-5 литра, пробвано днес от Трявна до Варна.
За малкия клас на МВ не съм запознат.
Но, кой те излъга, че дебитомера ти е за смяна и ти второ мнение потърси ли?
Дебитомера е такава част, която мери температурата на входящия въздух посредством медни пластини захранвани с 5 волта напрежение. Електрониката му е в надеждно затворен и изолиран корпус. Не вярвай на първата даиагностика, а най-елементарно си го почисти със спрей за почистване на контакти - в метро струва 6 лева. Така и аз, на моя АФН, по мнението на майсторите трябваше да сменя няколко пъти вече, но уви - един път годишно, когато сменям възд. филтър го напръсквам и така си карам - ускорение, като на самолет, разход, като на малолитражка - 4,5-5 литра, пробвано днес от Трявна до Варна.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
За дебитомера вярно ме излъгаха
и с новия колата си върви пак толкова зле
Ако бах дал толкова пари щях да го монтирам в задника на диагностика При кой да ходя те са егати пумпалите смени тва смени онова па ше се оправи Успех в търсенето и покупката

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, за това пуснах темата, за независими мнения. По логиката на майсторите трябваше да сменя куп ненужни неща. Последното, което направих е да си почистя променливата геометрия - почистих я и не им дадох 250 лева, както и 360 за дебитомер, както и 35 за диагностика, и т.н. Просто аз сам си ремонтирам колите, сам, чета, мисля, преценям и действам, защото нямам излишни пари за майстори - пробвачи, нямам, в БГ всичко е измама. Вярвам на хората, коита са като мен в този форум - обикновени граждани споделящи това, което могат, преживяли са и го споделят с колегите си по ... съдба.
sstancheff написа:знам за всички проблеми на МВ - дюзи, скъсани подгревни свещи, скапани скоростни кутии и т.н.
Моля, посъветвайте ме!
е кво да те съветваме, битува тука мнението че марката е зле, скъпа и некачествена, и се кара от гъзария само

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Varbona написа:sstancheff написа:знам за всички проблеми на МВ - дюзи, скъсани подгревни свещи, скапани скоростни кутии и т.н.
Моля, посъветвайте ме!
е кво да те съветваме, битува тука мнението че марката е зле, скъпа и некачествена, и се кара от гъзария само![]()
Тая ли ти отхапва емблемите

На Мерцедесите им крадат огледалата,парктроника със лайстните,емблеми и т.н.
В Балкан Стар дерат по 1000 кожи ама разбират

sstancheff написа:Здравейте колеги,
Имам детска /младежка/ мечта да карам мерцедес, здрав и надежден, и най важното да си го поддържам сам,
Моля, посъветвайте ме!
Взимай си Мерцедес, щом имаш в момента финансова възможност. Няма нищо по-хубаво от това да сбъднеш мечта, аз си сбъднах една (многогодишна) миналата година - чувсвото е невероятно.
Все пак автомибилите са Мерцедес и всички останали. Отначало зор ще ти е подръжката, после и нея ще изучиш и частите няма да вечно скъпи, само трябва да свикнеш със задното предаване.
Отделно гледах преди един клипа на МБ, очиларка за клас не говоря, но беше с голям двигател 2,7 или 2,9 дизел - с 90-100км. на овална писта направи 4,7 разход.
ФВ е най-добря компромис.
- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
здравей колега, насочил си се към правилната марка
сега по темата: преди година и аз търсих точно такава очиларка - 2,9 тд....относно мотора, забелязвам че си знаеш, много е здрав и почти няма никакви проблеми с него...проблемите в тази Е класа, сравнена с предния модел са следните:
- напукани табла ( от 15 разгледани, нямаше нито една със здраво табло или без забележки по корите на вратите )
- доста захабени салони ( кофти материали )
- неработещи задни ел. стъкла...да ЗАДНИ...доста често срещан проблем, цена на една нова машинка е 300лв, дефектират понеже са пластмасови, а не метални чаркаляците вътре...
- помътнели фарове
- отворени или неработещи AIR BAG, неработещ люк или климатроник, с две думи не дотам елементарна електроника
- ако гледаш автоматични скоростни кутии, внимавай да не лашка при тръгване, че там е дебела работата...
затова се сещам на първо четене....ако имаш въпроси питай, сигурно съм забравил нещичко, пък може и сам да се сетя...

сега по темата: преди година и аз търсих точно такава очиларка - 2,9 тд....относно мотора, забелязвам че си знаеш, много е здрав и почти няма никакви проблеми с него...проблемите в тази Е класа, сравнена с предния модел са следните:
- напукани табла ( от 15 разгледани, нямаше нито една със здраво табло или без забележки по корите на вратите )
- доста захабени салони ( кофти материали )
- неработещи задни ел. стъкла...да ЗАДНИ...доста често срещан проблем, цена на една нова машинка е 300лв, дефектират понеже са пластмасови, а не метални чаркаляците вътре...
- помътнели фарове
- отворени или неработещи AIR BAG, неработещ люк или климатроник, с две думи не дотам елементарна електроника
- ако гледаш автоматични скоростни кутии, внимавай да не лашка при тръгване, че там е дебела работата...
затова се сещам на първо четене....ако имаш въпроси питай, сигурно съм забравил нещичко, пък може и сам да се сетя...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колеги за мненията Ви,
Огледах лично над 7 мерцедеса 290 и сди във Варна, но всичките бяха доста изгнили.
Два от тях наистина бяха в много добро състояние - двигател и скорости, но ръждата ги бе захапала здраво.
Продължавам да търся, не бързам, а на всички помогнали с акъл или друго от форума ще ги почерпя лятото на морето.
Огледах лично над 7 мерцедеса 290 и сди във Варна, но всичките бяха доста изгнили.
Два от тях наистина бяха в много добро състояние - двигател и скорости, но ръждата ги бе захапала здраво.
Продължавам да търся, не бързам, а на всички помогнали с акъл или друго от форума ще ги почерпя лятото на морето.
- m2595
- Автомобил: Mercedes W124 250D
- Двигател: OM602
Даам, точно склонността към корозия на купето е едно от нещата, които провалят този модел. Не знам да има очиларка, която да не е "захапана" от ръжда.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”