Малка кола -автоматик

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Малка кола -автоматик

Мнениеот mely » Чет 21 мар 2013 16:52

Колеги ,жената се е амбицирала да кара кола.Има книжка от 14 г но досега не е карала.Смята че проблема са и скоростите/макар че аз не съм на това мнение/.Чак търсихме учебна кола автоматик да вземе някой час да си припони.Като рече -ама тя не тръгва назад като съм на нагорнище :insane :insane Аз и разправям да се учи на кола с ръчни скорости и тогава да прецени ама.....друга тема.Въпроса е търся нещо евтинко до към 3 хил .За това какво ше кажете http://www.mobile.bg/11361741681895422 то ясно че половината написани работи ги няма ESP,ASR дрън дрън.Знам за по големия разход,знам за по скъпата поддръжка ама ЖЕНА то си знае неговото ,че се и сърди като се опиташ да му налееш акъл.

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Re: Малка кола -автоматик

Мнениеот toshara » Чет 21 мар 2013 17:47

Дано не ти прочете темата във форума :mhihi
Иначе защо не погледнеш нещо такова:
http://prodavalnik.com/vw-golf-1-8m-i-- ... -i19621219
http://prodavalnik.com/vw-golf-1-8-mi-a ... -i15099031
http://prodavalnik.com/vw-golf-tdi-90-a ... -i14628331
1.8 автоматик с газ ще е перфектната комбинация според мен...
http://prodavalnik.com/prodavam-vw-polo ... -i15571275

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 21 мар 2013 17:58

Ами то хубаво ама не ми се обикаля България за един каприз/тази е в Стара Загора/.Тези повечето нямат климатик...ще кара/ако подкара /децата.Въпроса е - хем форд ,че и с автоматична кутия.Някой дали има наблюдения.И един фиат пунто гледам ама му искат близо 4000.

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Чет 21 мар 2013 18:08

За Пунто 1 мога да дам мнение-в семейстото имаме 1.2 60к.с. - супер е евтина поддръжка,повечето части са по-евтини и от на Голфа,за сега сме сменили едни предни амортисьори и консумативи...Върви доста прилично за 60коня на газ,разхода е малък,общо взето е Fiat ама е доста сполучлив.Вози малко като лагерна количка,но е доста стабилен и държи яко в завоите...Зимата на -15 пали от раз,най-големия проблем беше в радиатора на парното като се пръсна и хвърчеше антифриз от духалките и в най-голямата зима се наложи да сваля 90% от интериора,за да сменя пустия радиатор :icon_lol

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Чет 21 мар 2013 19:42

Разхода на Фиестата е около 8 бензин и нагоре градско . Цената и е малко завишена но изглежда добре , ако имате възможност за пробно каране задължително го направете . Пробвайте автоматика с включен климатик , дали всички ключалки се отключват и заключват с ключа , защото са радост за ключарите имат едни пластини вътре които се износват . Принципно с едно обслужване в началото доста време изкарва преди да влезе в сервиз . Щом жена ти иска вече да кара , купи за първата година нещо евтино докато се поочупи с карането ,това първите месеци брони , тасове , мигачи да не те е яд :mhihi - после може да преминете на нещо по-сносно .

ZanderBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZanderBG » Чет 21 мар 2013 19:51

жена ти не е глупава - автоматикът си е супер удобство! :th_up

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Чет 21 мар 2013 21:04

Тази фиестичка е много запазена. Предполагам и със скоростната кутия ще е така. Нямам лични наблюдения от автоматиците на форд, но като здравина колата е здрава. Пред имах такава служебна, спирахме и тоците и така и не увяхна, докато един колега не я блъсна 2 пъти :) Само мисля, че парите са и малко в повече, не съм наясно колко вървят тея коли, но така ми изглежда.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 22 мар 2013 10:20

Чудя се вече между фиестата и тази корса http://www.mobile.bg/11363797230019240 естествено ,че ще я видя преди това.Но кое да предпочета като поддръжка ако другите неща са им еднакви горе доло..Тези корси не бяха ли с верига.

Потребителски аватар
mackatasvento
Автомобил: VW Vento 1.8
Двигател:

Мнениеот mackatasvento » Пет 22 мар 2013 10:34

Колега, пробвала съм и фиестата и корсата, не мога да кажа друго освен, че във фиестата ми се видя доста по широкичко и комфортно :rolleyes

carrot

Мнениеот carrot » Пет 22 мар 2013 12:30

mely написа:Чудя се вече между фиестата и тази корса http://www.mobile.bg/11363797230019240 естествено ,че ще я видя преди това.Но кое да предпочета като поддръжка ако другите неща са им еднакви горе доло..Тези корси не бяха ли с верига.

За Корсата не знам, ама има и Фиести с верига - двигателя е 1.3 8V, 60 к.с. (от тия години май вече няма 1.1).
Тая от първия пост не е 1.3, а 1.25 16V (ъъъ, ако поне мощността е написана вярно в обявата :mhihi). И цената... :screwy

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Съб 23 мар 2013 20:01

Колега за жена най-добре е Голф 3-ката автомат, но попринцип ако търсиш здрава кола която и жена трудно би я строшила некъв Сивк 5-та генерация, или Корола (изключвам дизайна) има и едни Нисан Микра автомат, няма стопяване това чудо.Единствено и само ръждата ги яде яко.
А иначе извън темата-аз съм як фен на автоматика, и някой ден следващата кола най-вероятно ще е такава няма такъв кеф (за мен лично), особено софииско да си я джиткаш.

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Съб 23 мар 2013 20:35

Колега не се обиждай ,но честно да ти кажа по-добре жена ти да не кара. В смисъл на всички ни е писнало от подобен род неориентирани индивижи на пътя. Нищо лично просто като чуя "то автоматика назад не тръгва на баир" изречено от жена и бягам с 300. Няма смисъл тази работа,то или си го може или не. Ще отнесе някой ,или някой нея и само негативни емоции. По-добре я откажи. Нека се вози на таксита ,хем по-евтино хем по-безопасно.
Нищо лично още веднъж.

Потребителски аватар
mackatasvento
Автомобил: VW Vento 1.8
Двигател:

Мнениеот mackatasvento » Съб 23 мар 2013 21:22

E защо бе, колега? Жената иска да кара, взима часове, за да си припомни... и наистина автоматика на баир не тръгва назад. За градско поне ще и е удобно и няма да се мъчи с тези скорости, ръчката не ви прави шофьори и обратното, който си го може, просто си го може!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 23 мар 2013 21:27

Милене, ти съвсем си откачил да дадеш 3 бона за ФОРД калинка на 16 лазарника :screwy
Огледай наистина за някой Голф тройка автоматик, поне като го строши няма да те е яд, че части има бол за тях :th_up

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Нед 24 мар 2013 8:45

Нека кара жената, като има желание, просто съм се нагледал достатъчно на хора ,решили на по-късен етап тепърва да се учат да карат.Резултатите не са много добри.Независимо от пола.Шофирането не е шега работа и не е за всеки.
Наистина може би съм афектиран от една забавна случка от преди две седмици.Карам на булевард 2 ленти ,от дясно тук-там спряли таксита и една дама с нещо подобно на фиеста се движи като самолет по осевата линия и не е*ава маркировката.Не ме разбра на няколко присвятвания че трявбва да си избере една от двете ленти (нямало е дупки да заобикаля перфектен път) и накрая ми свали огледалото,издра ми вратат и свали огледалото на едно спряло такси.Хайде на мен не ми пука карам кола за под 1000лв и не е*авам кой ме засича и кой какво ми прави,ама тия от гражданската и като дойдоха да снимат се хванаха за главата.А дамата беше убедена че ние сме кретени,а тя си е в правото,въпреки че си отнесе фишче от полицията.
Както и да е успех с начинанието, но по темата да кажа нека се учи на кола с ръчка по ще и е от полза.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”