Колеги каква кола да взема разполагам с 4000лв.Държа колата да е Седан също така мисля да е на метан,като пътувам да ми излиза евтино около 20000км на година правя.По обявите гледам че с 25лева се минават около 300км което е идеално,но наистина ли е така?Към каква марка се се насоча Мерцедес,Ауди,ФВ?
От изброените марки Ауди А4 най-много ми допада,спрях се на няколко.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1vtkgc
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1vtkgc
http://www.cars.bg/u935483
За мерцедес чух много добри отзиви също че била много здрава,на метан няма да имам проблеми с двигателя също така идеална за нашите пътища.

Каква кола да си взема до 4000лв.
- everlastt
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Каква кола да си взема до 4000лв.
Аз не те съветвам да си взимаш кола с вече сложена метанова уредба.Предполагам ти е известно ,че метана разказва играта на двигателя за отрицателно време, и после е за коша.Кой знае колко км. са и навъртели.
Иначе А4 си е перфектна кола само окачването е по нежно.
ФВ Бора е също много добър избор , примерно тази http://www.mobile.bg/11354909661711154
Иначе А4 си е перфектна кола само окачването е по нежно.
ФВ Бора е също много добър избор , примерно тази http://www.mobile.bg/11354909661711154
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
everlastt написа:Аз не те съветвам да си взимаш кола с вече сложена метанова уредба.Предполагам ти е известно ,че метана разказва играта на двигателя за отрицателно време
Дай аргументи де... При метана изгарянето е по-добро отколкото при газта и има по-голяма икономия. Единственият минус е по-голямото тегло на самата уредба.А и има Кади-та които излизат от завода с метанова уредба,както и много други коли.
Къде ще се кара.
Ако имаш кинти си вземи едно Мерцедесче. Проблем е там само задното предаване.
Нали си чувал двата шаблонни израза "Автомобилите са два - Мерцедес и всички останали" и "Това е Мерцедеса на ..."(т.е. най-доброто).
За мен ФВ си е най-добрия компромис между цена-здравина за това това си карам.
Качи се във всички екземпляри и която ти допадне вземи я. При това поколение автомобили, на което си се спрял разлика в подръжката не е много голяма.
Ако правиш тия километри предимно във Варна бих заложил на автомобил клас "Голф", дори и на същия модел. Ако повечето километри са когато си ходиш до Казанлък е добре да е голямо купе с голям двигател, като се метанизира да има достатъчно тяга.
Ауди А4 не е препоръчителен вариант заради окачването специално за варненските улици. Това са ми такива наблюденията, за краткия престой тук - има много още да се желае докато станат като сливенските(
). Ако обаче си ти хареса като модел, возия и т.н. не ги мисли тия работи. Сърцето винаги бие разума в това отношение, поне при мен.
Ето малко search.php?keywords=%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD&terms=all&author=&fid=22&sc=1&sf=titleonly&sk=t&sd=d&sr=topics&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5 четиво за метана в нащия форум.
За другите малки трябва да поровиш по другите форуми вече.
До скоро според мен беше правило бартер=оттърване, но в последно време парите намаляха и може би това правило вече не е в сила.
Глупости от сорта на метана и газта скапвали двигателя са глупости.
Помисли дали си заслужава за едно пътуване до Казанлък да спираш 3-4 пъти да зареждаш и има ли сметка от метана. Обръщай внимание на обема на бутилките колко събират. 10-тина лв би ти била разликата от пропан-бутан в посока при днешните безобразни цени, но зареждаш на Варна и после чак в Казанлък. Поинтересувай се къде може да зареждащ по пътя.
Все пак ти си знаеш най-добре кое, как и защо?
Аз също съм бил пред такава дилема и мисля, че имам сходна тема в Ауди форума.
Ако имаш кинти си вземи едно Мерцедесче. Проблем е там само задното предаване.
Нали си чувал двата шаблонни израза "Автомобилите са два - Мерцедес и всички останали" и "Това е Мерцедеса на ..."(т.е. най-доброто).
За мен ФВ си е най-добрия компромис между цена-здравина за това това си карам.
Качи се във всички екземпляри и която ти допадне вземи я. При това поколение автомобили, на което си се спрял разлика в подръжката не е много голяма.
Ако правиш тия километри предимно във Варна бих заложил на автомобил клас "Голф", дори и на същия модел. Ако повечето километри са когато си ходиш до Казанлък е добре да е голямо купе с голям двигател, като се метанизира да има достатъчно тяга.
Ауди А4 не е препоръчителен вариант заради окачването специално за варненските улици. Това са ми такива наблюденията, за краткия престой тук - има много още да се желае докато станат като сливенските(

Ето малко search.php?keywords=%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD&terms=all&author=&fid=22&sc=1&sf=titleonly&sk=t&sd=d&sr=topics&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5 четиво за метана в нащия форум.
За другите малки трябва да поровиш по другите форуми вече.
До скоро според мен беше правило бартер=оттърване, но в последно време парите намаляха и може би това правило вече не е в сила.
Глупости от сорта на метана и газта скапвали двигателя са глупости.
Помисли дали си заслужава за едно пътуване до Казанлък да спираш 3-4 пъти да зареждаш и има ли сметка от метана. Обръщай внимание на обема на бутилките колко събират. 10-тина лв би ти била разликата от пропан-бутан в посока при днешните безобразни цени, но зареждаш на Варна и после чак в Казанлък. Поинтересувай се къде може да зареждащ по пътя.
Все пак ти си знаеш най-добре кое, как и защо?
Аз също съм бил пред такава дилема и мисля, че имам сходна тема в Ауди форума.
Последна промяна от velinsl на Нед 27 яну 2013 20:57, променено общо 1 път.
- everlastt
- Автомобил:
- Двигател:
Какви аргументи да ти дам - снимки ли?Всеизвестно е , че и двете горива прецакват клапани , но метана е по лошия.
Тия новите Кадита са проектирани да работят на метан , керамични клапани и т.н.
Има и друг минус метана- чакаш поне 15-20 мин. докато се зареди бутилката.
Тия новите Кадита са проектирани да работят на метан , керамични клапани и т.н.
Че защо задното да е проблем?
Мерцедес..за тия пари вероятно Ц.Супер голи коли, с малко екстри, 94-5-6 година са повечето.Да не говорим каква е теснотия вътре.Виж, Е класата е друга бира.
Ако взимаш Мерц - гледай да е поне Elegance.
Бях пред твоята дилема преди около половин година.Е не си купих Цетка
.

Мерцедес..за тия пари вероятно Ц.Супер голи коли, с малко екстри, 94-5-6 година са повечето.Да не говорим каква е теснотия вътре.Виж, Е класата е друга бира.
Ако взимаш Мерц - гледай да е поне Elegance.
Бях пред твоята дилема преди около половин година.Е не си купих Цетка

- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
и маршрута ти е съобразен с метан стации по пътя и дозареждане ....

Eто ми я темата http://audibg.com/forum/index.php?showt ... try1862229
и тук
viewtopic.php?f=59&t=335725&hilit=%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B0
Това за времето за зареждане не го знаех. АКО е вярно дали си струва да си удължаваш времето за път само за да зареждаш!
и тук
viewtopic.php?f=59&t=335725&hilit=%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B0
Това за времето за зареждане не го знаех. АКО е вярно дали си струва да си удължаваш времето за път само за да зареждаш!
-
- Автомобил:
- Двигател:
velinsl написа:Проблем е там само задното предаване.

Споделям мнението да не се купува кола с вече монтиран метан.
По критериите дето си задал има много автомобили, конкретизирай малко.
А4 е добър избор, като преглътнеш окачването, 1.8 е хубав мотор.
Споменатия Мерцедес Ц-клас W202 е в класа на А4-ката, за газифициране стават Ц180/Ц200 (мотора е един с различна кубатура). За парите дето имаш трудно се класираш за по-нова година и екстри. Проблем при тях е комутатора, особенно на газ/метан има вероятност да изгори, цените са скъпи (350 - 400лв.) и се търси по номер (трудно намиране) Също и инсталацията на мотора (горят уплатненията) е проблем, който може да породи проблем с комутатора. По-късните Ц-класи W202 са без комутатор, но парите няма да ти стигнат.
И като сме споменали два от флагманите на немското автомобилостроене (Мерцедес и Ауди) няма как да подминем БМВ. От класа на А4 и Ц-клас е 3-та серия. За парите дето имаш гледаш Е36. Тук бензиновите шестаци подлежат лесно и безпроблемно на газифициране.
Нататък имаме още един куп марки...
Bavarcho написа:velinsl написа:Проблем е там само задното предаване.
![]()
![]()
![]()
За парите дето имаш гледаш Е36. Тук бензиновите шестаци подлежат лесно и безпроблемно на газифициране.
Неправилно съм се изразил относно задното предаване - недостатък е по скоро.
Автора търси нещо икономично, "бензиновите шестаци" определено не им е мястото тук, според мен.
Иначе има и осмаци. Два цилиндъра горе, два долу... кой ти ги брои.
Към автора:
Все пак наистина е по-добре да се спреш на конкретни марки и тогава да питаш за съвети.
Благодаря за отговорите.Колата предимно ще се кара извън града Варна-Казанлък трябва ми да е по голяма да има място за багаж.Мислих и за дизел но знам че поддръжката е доста скъпа.Мерцедес съм карал и не ми допадна много.Най-много ми допада пасат но са доста скъпи.Гледах Бмв-то харесва ми как изглежда отвътре и отвънка,но ми изглежда малко тясно,също така не можах да намеря информация кой двигател е подходящ.И май оставя варианта за ауди а4 какъв е проблема с окачването много ли е скъпа поддръжката,двигателя мисля да е 1.8 над 115коня.Поставянето на метанова уредба колко пари излиза?
Колега с риск че тук е фв форум защо не погледнеш за Тойота Карина бензин, лесно се газифицират, ако е с двигателя с кодо индекс 4A-FE, мисля е лиин бърн и става и с обикновено АГУ, за другите е добре да сложиш Ги въпреки че и с обикнена газов аще вървят, но ако "кихне", ще имаш проблеми.Тази кола перфкетно се вмества в твоя бюджет, ненормално здрава е откъм окачване, скоростна кутия и двигател, има седани мисля че много от тях са сглабяни в Япония, смао хечбека е Англииски но и той не е лош, купето и е по-просторно т Ц клас,е36 или А4 с две малки изключения-пластмасите вътре не с акато на гореизброените но все пак не е премиум сегмент, и тенекиите са и по-тънки трябва да огледаш хубаво за корозия.Ако няма наличие на ръжда аз твърдо бих заложил на такава кола, пак казвма ненормалнои здрава е от опит.Другата добра алтернатива за тия парици е Примера П11 до 98-99, последния истински Нисан който въпреки 1,6 мотора си върви доволно добре, но пак е хубаво д азаложиш на ГИ а не на обикновена уредба.Има и 2,0 който е нисколетящ аероплан.
- Prodriver
- Автомобил: VW Polo VW 1300
- Двигател: AEE 1996 AB 1971
- Контакти:
Колега защо не помислиш за една Шкода Октавия?Хем е голяма,хем е със стоманено окачване,хем си е от VAG групата и ти се вмества в бюджета? 

Как пък не се сетих да похваля и аз Нисана
.Само че аз съм с дизел.По-голям е от Ц, А4, Е36. Почти( да не кажа ) всички са с клима, 4 ел стъкла и други шукаризми.В 4000 ще се побереш, 100 % !А за толкова, с малко късмет ще вземеш фейслифта P11-144. Аз съм супер доволен, 7000 километра съм чукнал за 4 месеца, нищо не се обади, удобна ми е за дълъг път, не харчи кой знае колко.Бензиновите са с верига.Вземи си 2.0 .Като негативи:
- кекави горни предни носачи(стават вечни с малко лагерчета по 4-5 лева)
- не е толкова маневрена, колкото ми се иска(това си е фабрично)
- малко ми е виснала шофьорската врата(това също е доста често срещано)
- АБС имам прекъснат кабел по моя вина.(това аз си го направих
)
Други оплаквания нямам.
140 коньовата версия на 2.0 е за предпочитане

- кекави горни предни носачи(стават вечни с малко лагерчета по 4-5 лева)
- не е толкова маневрена, колкото ми се иска(това си е фабрично)
- малко ми е виснала шофьорската врата(това също е доста често срещано)
- АБС имам прекъснат кабел по моя вина.(това аз си го направих

Други оплаквания нямам.
140 коньовата версия на 2.0 е за предпочитане

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Ако ще търсиш японка забрави за метана.За тези пари дето си приготвил ще вземеш хубава Шкода 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”