За или против Polo SDI (1997г)

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Polo_diesel
Автомобил:
Двигател:

За или против Polo SDI (1997г)

Мнениеот Polo_diesel » Чет 04 апр 2013 21:10

Здравейте приятели търся мнения за VW Polo 1.9 SDI (1997г.)Решил съм да си закупя автомобил. Основното ми изискване е да е някой малък икономичен дизел до 3-3500лв. Бях сериозно решил това да е Фиат Пунто 1,9JTD обаче ме понаплашиха за фиата! Направо си ме разоубедиха..скъпи части, хилава електроника, много дефектаций. Насочих се към японски дизели, те уж по-здрави но отново дойде въпросът за обслужването. Това все пак са машини няма машина, която да не се чупи. Прецених, че не е за мен японска кола! От 7г карам Опел Астра 1,6 бензин 1992г. Тази кола ме научи само да карам и нищо да не поглеждам. Нужно е единствено да знаеш къде се сипва горивото! Единственото нещо,което налага да се разделя с Астричката е корозията която я обхвана. Няма спасение..Скоро седалките ще паднат на асфалта. Много изгни горката! С оглед на манталитета ми на шофиране логиката и здравия разум ме тласкат към семейството на Фолксваген. Допада ми Polo clasic. Семпъл но стойностен автомобил според мен. Това е окончателния ми избор! Интересно ми е да чуя мнението на хора от този форум по отношение на Полото. До сега съм чувал само добри изводи и всеки ме уверява че няма да сбъркам! Ще се радвам ако някой си каже мнението.

Потребителски аватар
Presli82
Автомобил: Volkswagen Passat b2
Двигател: diesel
Контакти:

Re: За или против Polo SDI (1997г)

Мнениеот Presli82 » Пет 05 апр 2013 0:35

Баща ми има поло класик 97 SDI от две години.След първоначалното обслужване до ден днешен абсолютно никакви проблеми.Много непретенциозен и сравнително удобен автомобил.
Вече се обажда преден лагер , но това е нормално за тези години и километри.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 05 апр 2013 7:45

Точно този модел аз не съм го притежавал , за мен е издънка на немското автомобилостроене .Проблемно ГНП-при AEF мотор, проблемни скор.кутии и демферен маховик.AEY е DI мотор и го няма този проблем с ГНП-ето. Разход не по-малък и от Голф3 ,папа си :wink . Климатика (ако го има) е 80% от случаите пригаждан .Шумен е,твърдо вози. Плюсове - липса на турбо и доп.карантия към него, но пък си е минус откъм динамика. За мен ако ще е Поло и дизел ,най-добре - 1.9 ТДИ ( въпреки турбото,ако е добре ,ще си мн по-доволен) . Или Голф 3 след 96-та за тези пари :th_up прецени си !

barberia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barberia » Пет 05 апр 2013 9:22

samo_pechka написа:Точно този модел аз не съм го притежавал , за мен е издънка на немското автомобилостроене .Проблемно ГНП-при AEF мотор, проблемни скор.кутии и демферен маховик.AEY е DI мотор и го няма този проблем с ГНП-ето. Разход не по-малък и от Голф3 ,папа си :wink . Климатика (ако го има) е 80% от случаите пригаждан .Шумен е,твърдо вози. Плюсове - липса на турбо и доп.карантия към него, но пък си е минус откъм динамика. За мен ако ще е Поло и дизел ,най-добре - 1.9 ТДИ ( въпреки турбото,ако е добре ,ще си мн по-доволен) . Или Голф 3 след 96-та за тези пари :th_up прецени си !

Подкрепям мнението на колегата с 2 ръце!!! Поло SDI особено с климатик е равно на доста главоболия :) По-добре наистина се насочи към TDI или някоя бензинка. За SDI-то в Поло съм останал с много лоши впечатления и много много разходи за ремонт на скорости и маховик, ГНП и какви ли не обтяжни механизми на ремъците.

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Пет 05 апр 2013 10:02

SDI няма двигател AEF, AEF се слага само на модификациите D, SDI са читави двигатели с читави кутии, нямат драми с маховиците, колата е тромава при изпреварване, няма спор, но за сметка на това е наистина непретенциозна и сравнително икономична. Важно е да се отбележи, че цените на някои от частите не са от най-евтините, но в никакъв случай не са скъпи ! Ако ще е с климатик - внимавай да не се окаже поставян от частна фирма в Италия, от тях идват проблемите. Аз лично съм ЗА SDI :th_up

Polo_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Polo_diesel » Пет 05 апр 2013 22:26

Съгласен съм че TDI е по-добре от SDI, обаче изключително рядко излиза такава обява VW Поло TDI. Не е задължително да има климатик. Искам просто, като реша да тръгвам за някъде да завъртя ключа без да се замислям, че ще ме предаде и съм сигурен че VW ще се справи с това ми мое изискване! Всичките ми приятели и познати са адски фенове на японските автомобили и още от сега проклинат полото,което даже още не е закупено! Не зная каква е тая мания да се оплюва VW напоследък доста се сблъсквам с анти VW излияния. Инфантилщина такова е....VW Polo classik това ще е следващата ми кола. Задължително Classic. Съгласете се, че стои много по-стойностно от хечбека.

Потребителски аватар
Mr. S. King
Автомобил: Passat
Двигател: TDI 1995-1999

Мнениеот Mr. S. King » Сря 10 апр 2013 22:33

Според мен Поло си е хечбек. Комбито ми е грозно, а седана не мисля, че има смисъл от него (до 1997 Венто, после Бора).За мен 1,9 ТДИ е върха на дизела във ВАГ. За СДИ нямам преки впечатления, но съм чувал, че е по-калпав от 1,9Д и ТДИ. За мен ти трябва 1,6 моноинжекция или 1,9Д. Първото търпи газ, а второто си е икономичен дизел и като разход и като поддръжка. И как така не държиш на климатика? Той + серво + централно са си основни и задължителни екстри дори и за България. Дори и АБС, стерео, Еърбегс и аларма са си необходимост от гледна точка на сигурността. Ти си прецени, но за около 3,000 лв. има супер Вентота, Пасати и Голфове до 1997г. с всички необходими удобства и разнообразие от сполучливи бензинови и дизелови двигатели (1,6; 1,8; 2,0; 1,9 от 75 до 110+ коня).
П.П: От 1,6 Поло 1996 и 1,9 дизел 1998 хечбеци имам много добри впечатления от личен опит.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Чет 11 апр 2013 0:36

Аз имам точно такова,2000-а година,1,9 SDI с новия салон,само спирачни дискове и накладки на няколко пъти сменям откакто го имам,вече 10 месеца,близо 60 000км му направих до момента и няма никакви грижи,с новия салон е,багажника е огромен.Колата е невероятно приятна за каране,возията е супер,имал съм и хечбек поло и няколко голфа,но това е много повече кола от тях!Невероятно икономична е,това също е голям плюс,ако караш доста.За съжаление,промени в личния план налагат да се разделя с него скоро,ще ми липсва!

duzar84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот duzar84 » Пон 15 апр 2013 7:56

Аз,имам комби 1.9 SDI и мога да кажа само хубави неща!

Двигателя е същият като при ТДИ!,но няма турбо и кулер.Затова е и по-безпроблемен!
Маховика НЕ е демпферен,а обикновен! ГНП-то е Бош с електронно управление,при мен няма проблеми.Скоростите са си идеални,просто има една семерина и като протече кутията остава без масло - от там идва проблема.

gerardiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gerardiro » Чет 02 май 2013 21:04

3 години и 20к км на поло 6н2 сди направи приятелката ми този месец. За това време грижите са минимални. Една ролка на ремък, един датчик на абс, един датчик на температура гориво. 6/100 зимен разход само в града. 5,5/100 пролетно есенен. 6/100 летен с клима. Свалял съм я до 4,4 /100 до банско и обратно. Още като я взехме я вкарах за обслужване на скоростите. 200 лв дадох за сваляне качване, два лагера сменени+ масло. Бих го препоръчл на всеки, който кара много, при това градско. Резервоара от празна до пълна събира 43-44 литра. 700 км зимата, над 800 при топло време. С настоящата цена на горивото си е 15 лв/100км

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Потребителски аватар
analplanet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот analplanet » Пет 03 май 2013 4:59

apa6o написа:SDI няма двигател AEF, AEF се слага само на модификациите D, SDI са читави двигатели с читави кутии, нямат драми с маховиците, колата е тромава при изпреварване, няма спор, но за сметка на това е наистина непретенциозна и сравнително икономична. Важно е да се отбележи, че цените на някои от частите не са от най-евтините, но в никакъв случай не са скъпи ! Ако ще е с климатик - внимавай да не се окаже поставян от частна фирма в Италия, от тях идват проблемите. Аз лично съм ЗА SDI :th_up

Имах поло 1.9D направи ми луд да наливам пари за ремонти и накрая го купиха само карат!явно нее била моята кола.Поло 1.9SDI няма такъв мотор с демпфер само аеф моторите са с него и относно климатика мои приател има сди с поставян в бг от часна фирма както каза колега Няма ЯДОВЕ!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 03 май 2013 8:01

При тази цена на нафтата се огледай за бензин АФТ 1.6 100 коня - безпроблемен мотор стара конструкция, става идеално обикновена газова уредба. Почти 6 години карам Поло комби с такъв мотор и съм много доволен. Вчера пътувах Плевен - Аерогара София и обратно - 7.4 газ на 100 км.

Polo_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Polo_diesel » Съб 25 май 2013 10:22

Братле умишлено търся дизел. Ясно ми е че на бензиностанцията нафтата е скъпа. Нали знаеш приказката "Има и други начини" Бензиностанцията не е единственото място където можеш да се сдобиеш с нафта :beer

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Вто 28 май 2013 16:10

Искам само да напомня на хората,че трябва да си сигурен в това дето пишат.Има доста голяма разлика от 1,9D и 1,9SDI :) Не бъркайте,човека!1,9D си е проблемен автомобил.1,9SDI,почти няма какво да се развали!Демпфер също няма!Аз лично по железен атомобил от 1,9SDI не съм срещнал от 1996-2007г.Това не знам на коя кола са слагали 10-11 год.един и същ мотор:)

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”