Здравейте колеги,
Нов съм във форума и предостои ми покупка на автомобил, намерих си един и утре ще ходя на първичен оглед, става съпрос за 131кк 1.9тди, 2004 г. с 6 скорости, обаче в обявата имаше едно hi-line, може ли някой да ми обясни какво е всъшност това и ако има някакви неща който трябва да знам точно за тези модели? Съвсем на кратко, знам че във форума все някъде пише но повярвайте в последен момент се реших за пасата и нямах много време да се подготвя, всички мнения ще са ми од полза.
Благодаря ви предварително
Въпрос относно Hi-Line
- bobiboss85
- Автомобил: Passat 1.9TDI 131
- Двигател: 2004
Re: Въпрос относно Hi-Line
Добре дошъл във форума
Това дето си го забелязал Hi-line, това е ниво на оборудването на колата. Води се като висока версия, щото има Basic, Comfort line и други подобни.
В общи линии не означава кой знае колко, но говори за екстрите заложени при покупката. При поръчката на колата е било като пакет с екстри, към който собственика може да си прибави разни според протмонето и желанието си. Но има и доказателства /имаше някъде тема.../ че доста коли който са с една и съща версия, имат доста различни екстри заложени в този пакет. Мисля че зависеше от региона в който е продадена колата.
За да си сигурен че колата ти е такава версия, има лепенка на нея, мисля в багажника около мястото за резервната гума, залепена е направо на ламарината на купето. На тая същата хартиика пише всичко за колата - код на мотора, колко кW e, какъв е кода/цвета/ на боята, както и всички екстри закодирани с трибуквени съкращения.
Слагам една за пример ->

Това дето си го забелязал Hi-line, това е ниво на оборудването на колата. Води се като висока версия, щото има Basic, Comfort line и други подобни.
В общи линии не означава кой знае колко, но говори за екстрите заложени при покупката. При поръчката на колата е било като пакет с екстри, към който собственика може да си прибави разни според протмонето и желанието си. Но има и доказателства /имаше някъде тема.../ че доста коли който са с една и съща версия, имат доста различни екстри заложени в този пакет. Мисля че зависеше от региона в който е продадена колата.
За да си сигурен че колата ти е такава версия, има лепенка на нея, мисля в багажника около мястото за резервната гума, залепена е направо на ламарината на купето. На тая същата хартиика пише всичко за колата - код на мотора, колко кW e, какъв е кода/цвета/ на боята, както и всички екстри закодирани с трибуквени съкращения.
Слагам една за пример ->

- bobiboss85
Благодаря много колега
- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
Highline, но джамбазите му викат hi-line .Означава , че колата е с най-високото ниво на оборудване. Има писано по темата.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Най-високо стандартно.Моята се води Basic а има повече екстри от повечето highline.Всичко зависи от това кой я купувал от магазина и как я е окомплектовал,а това,че в обявата са го написали,не значи,че наистина е така.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
И как са го написали... 

Принципно тая тема, коя е върховната модификация в това отношение е малко така така... Разните му там Exclusiv-и, мисля са една идея по-накипрени...
За това и написах че нещата са малко според зависи желанието на клиента, екстрите в пакетите и съответно коя е сметната за необходимост и коя за ненужна. Имам познат с Basic която е като моята High line/като оставим настрани първоначалното аудио устроиство/.
В общи линии, гледаш да ти харесва колата и пакета екстри заложен в нея/доста неща може да се досложат и след покупката, ако си мераклия, и имаш джоб/. Всичко друго е мерене на инструмента
За това и написах че нещата са малко според зависи желанието на клиента, екстрите в пакетите и съответно коя е сметната за необходимост и коя за ненужна. Имам познат с Basic която е като моята High line/като оставим настрани първоначалното аудио устроиство/.
В общи линии, гледаш да ти харесва колата и пакета екстри заложен в нея/доста неща може да се досложат и след покупката, ако си мераклия, и имаш джоб/. Всичко друго е мерене на инструмента

- bobiboss85
А още нещо, как може да разбера дали колата има ESP система? Пише ли го някъде? заложено ли е в някой номер или.. ?
Мерси
Мерси
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
трябва да има бутон ESP на таблото, откъдето да може да се изключва въпросната система. ако се изключи, на таблото светва жълта лампа с различен символ според колата.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”