Здравейте колеги,
имам няколко въпроса за Пасат Б5. В четвъртък заминавам при братчеда в Белгия да го видя и реших да съчетая пътуването с покупка на кола.Решил съм твърдо да е Пасат Б5 1,9тди, 90 коня. Причината е, че в момента карам б4 със същоя мотор и съм много доволен от колата. И така въпросите са:
1. На пасат б4 водят мотора 1з. При б5 АХУ ли му казват, или това е друг агрегат?
2. Как се познават нивата на оборудване (Хайлайн, Комфортлайн и т.н)?
3. Има ли демферен маховик на съединителя б5 с този двигател?
4. Каква е разликата м/у окачването на б4 и б5(чувам нещо за прилики с ауди и че е алуминиево)? Какви са плюсовете на окачването на б5?
Благодаря ви предварително за отзивите и препоръките.
Няколко бързи питания за Passat B5 1,9tdi
- Mr. S. King
- Автомобил: Passat
- Двигател: TDI 1995-1999
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Няколко бързи питания за Passat B5 1,9tdi
1z и AHU са почти еднакви само софтуера им е различен
най-лесно се познават по лепенката в при резервната гума или в сервизната книжка но често лепенките отсъстват
AHU е с демпферен маховик
окачването е на алуминиеви носачи малко по комфортно и стабилно но усещането е субективно,но за това е доста скъпо
най-лесно се познават по лепенката в при резервната гума или в сервизната книжка но често лепенките отсъстват
AHU е с демпферен маховик
окачването е на алуминиеви носачи малко по комфортно и стабилно но усещането е субективно,но за това е доста скъпо
- Mr. S. King
Има ли б5 с 1з мотор? Какво се разбира под доста скъпо окачване? За маховика съм наясно, че е 800+ лв. И ме интересува турбините им еднакви ли са(с непроменлива геометрия)?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
комплект носачи започва от 350лв и стига 1000лв зависимост от марката,турбината на AHU не е с променлива геометрия
- Mr. S. King
Мерси за отговорите. Само да попитам още нещо- при 110к.с. ако турбината замине колко струва нейната подмяна/ремонт?
Питам, защото братовчеда е ходил да гледа пасати и каза, че повечето, които според него стават са 110к.с.
Питам, защото братовчеда е ходил да гледа пасати и каза, че повечето, които според него стават са 110к.с.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
110 к.с. двигателят е AFN. Имахме голф 3 с този двигател и съм изключително доволен от него. Високо КПД - хем икономичен ако се кара нормално, хем ако искаш да даваш газ върви добре и има добра еластичност.
Карал съм пасат B5 с този мотор и 4x4 около 500 км. - много добре вървеше, бях впечатлен. За мен това е най-добрия мотор за пасат B5.
Рециклиране на турбината, преди да е заминала е около 350-400 лв. Това включва смяна на елементите вътре, които се износват.
Иначе ако не се вземат мерки навреме и гръмне, отиваш на около 800 лв, което включва турбина 2ра ръка + профилактика.
Карал съм пасат B5 с този мотор и 4x4 около 500 км. - много добре вървеше, бях впечатлен. За мен това е най-добрия мотор за пасат B5.
Рециклиране на турбината, преди да е заминала е около 350-400 лв. Това включва смяна на елементите вътре, които се износват.
Иначе ако не се вземат мерки навреме и гръмне, отиваш на около 800 лв, което включва турбина 2ра ръка + профилактика.
- Mr. S. King
Мерси колеги. Аз утре в 5:30ч. потеглям заедно с двама приятели. Ще се разгледам в Белгия и Ултрехт, Холандия в Събота и ако няма нищо свястно отивам към Германия. Аз по презумция пропускам Италия и Австрия (поддръжка и съответно ръжда са причините). Ще пиша отново от там. Ако се сетите още нещо го споделете.
П.П: Има ли разлика в цените за обслужване м/у 90 и 110к.с.(масла, ремъци, ролки, филтри и водна помпа)?
П.П: Има ли разлика в цените за обслужване м/у 90 и 110к.с.(масла, ремъци, ролки, филтри и водна помпа)?
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
Колега, без компютър и гледане на обяви няма как да намериш читав автомобил. Много трудно случайно ще попаднеш на евтина и читава кола в случайна автокъща, в която просто си влязъл.
Чувал съм, че в Холандия са добри офертите. Също така и в Германия - Есен, Кьолн - там е сравнително далече за източно-европейците, както и за поляците.
Относно обслужването на 110 и 90 к.с. - не съм 100% убеден, но разликата предполагам ако има такава е макс 100 лв, което не мисля, че трябва да те притеснява.
Разгледай тази тема: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=87&t=38961 и тази тема: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=87&t=338478
Чувал съм, че в Холандия са добри офертите. Също така и в Германия - Есен, Кьолн - там е сравнително далече за източно-европейците, както и за поляците.
Относно обслужването на 110 и 90 к.с. - не съм 100% убеден, но разликата предполагам ако има такава е макс 100 лв, което не мисля, че трябва да те притеснява.
Разгледай тази тема: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=87&t=38961 и тази тема: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=87&t=338478
- Mr. S. King
Аз имам 6-7 броя набелязани в Белгия. За пазара в Ултрехт също е сигурно, че ще има Б5-ци. Аз се надявам да намеря нещо в Белгия или в Събота в Холандия. В Кьолн сме били преди три години и купихме една супер изгодна А3-ка, която я кара майка ми и вече почти 50,000км. не е мръднала. Мерси за отзивите.
- Mr. S. King
Взех колата. Пасат б5 1,9 тди 1999, 110 к.с. от Холандия. Благодаря за съветите на всички колеги. И само да отбележа, че и брат ми вече е с кола от нашата марка - Поло от 2006г.
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
Честито колега! Много безаварийни ти пожелавам!
Ако може да напишеш малко повече подробности за покупката на кола от Холандия по подобие на тази тема:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=87&t=338478
Ако може да напишеш малко повече подробности за покупката на кола от Холандия по подобие на тази тема:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=87&t=338478
- Mr. S. King
Готово е колега. Написах точно и ясно какво се прави в Холандия при покупка на автомобил.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”