Здравейте,
Аз съм Пламен и съм на 18 години. След около месец вече ще имам книжка и се оглеждам за кола.
Бюджетът ми е 2000 лв, като това, което търся от първата ми кола е да е икономична и евтина за поддръжка.
Като цяло засега трите ми избора са Golf 1.8 GT 90hp, Polo 1.1 MI 55hp, Peugeot 106 1.0 50hp.
Тъй като това е форумът на VW не смятам да говоря за пежото, а искам да получа информация за другите два модела.
Голфът е от 1994 година, като според продавача е навъртял 200000 км. Екстрите, които са включени са:
• 2(3) Врати
• ABS
• Аларма
• Бордови компютър • Газова уредба
• Ел. Огледала
• Ел. Стъкла
• Застраховка • Имобилайзер
• Ксенонови фарове
• Лети джанти
• Металик • Сервизна книжка
• Серво управление
• Стерео уредба
• Халогенни фарове • Центр. заключване
Като в цената от 1500 лв се включват CD-mp3 player, 4 зимни гуми, винетка, платени такси и биксенови фарове. Колата изглежда изключително запазена.
Въпросът ми за този модел е колко горе долу би ми горяло на газ (знам, че доста зависи от стила на каране), защото честно казано, ако е над 8-10/100 бих се ориентирал към Полото.
Полото е 1997 година, като екстрите му са:
• 2(3) Врати
• Аларма • Бартер
• Ел. Стъкла • Сервизна книжка
• Серво управление • Стерео уредба
• Центр. заключване
Според продавача е на реално 130000 км (не знам до колко може да се вярва...), като в цената от 1520 лв. се включва CD Sony и разходът е 5/100 на газ.
Какво бихте ми препоръчали като за първа кола? Аз от доста време съм фен на VW, тъй като правят читави коли, евтини за поддръжка. Голфът ми харесва доста, но за съжаление, ако гори много няма да имам възможност да му се наслаждавам много, карайки го и затова другия вариант е Полото.
Благодаря Ви предварително за отделеното време.
ПП: Силно се надявам да не съм объркал раздела - ако съм съжалявам, този ми се стори най-подходящия.
Първи автомобил - Golf 1.8 GT 90hp vs Polo 1.1 MI 55hp
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Първи автомобил - Golf 1.8 GT 90hp vs Polo 1.1 MI 55hp
Няма начин Полото да има разход от 5л/100км газ. Дори извън града се съмнявам много.
Както сам каза, всичко зависи от стила на управление, къде се управлява един автомобил, в какво състояние и т.н.
Аз лично бих избрал Голфа по много причини. Достатъчно голям е, за да е удобен при нужда за превоз на четирима души, в Полото е доста по-тясно. Има повече място за багаж. По-сигурен автомобил е от Полото. Разходът, особено в градски условия, едва ли ще е много различен. Да, най-вероятно при Голфа ще е по-висок, но не чак толкова, за да промени решението ми в полза на Полото.
Както сам каза, всичко зависи от стила на управление, къде се управлява един автомобил, в какво състояние и т.н.
Аз лично бих избрал Голфа по много причини. Достатъчно голям е, за да е удобен при нужда за превоз на четирима души, в Полото е доста по-тясно. Има повече място за багаж. По-сигурен автомобил е от Полото. Разходът, особено в градски условия, едва ли ще е много различен. Да, най-вероятно при Голфа ще е по-висок, но не чак толкова, за да промени решението ми в полза на Полото.
-
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AEX 1997
Re: Golf 1.8 GT 90hp vs Polo 1.1 MI 55hp
значи,колега като цяло от двата варианта бих ти препоръчал полото,защото първо ще ти гори по малко от голфа,вярно че е малко кубици и няма да са кой знае какви ще са очакванията от него,но е на по-малко километри,годината също е важна,по-практичен е,не вярвам да тръгнеш със цялата къща като багаж,само насоки няма да стигнат,иди и ги огледай добре,във търсачката ще намериш доста отговори на това кое да гледаш и избереш 

- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
dobrin написа:Няма начин Полото да има разход от 5л/100км газ. Дори извън града се съмнявам много.
Аз съм на същото мнение
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
От където и да го погледнеш голфа е по-надежден.Мотора на полото няма да коментирам.Не си мисли, че като е по-малко кубици ще ти гори много по-малко от голфа.Аз гласувам с 2 ръце за голфа 

- Вълков
- Автомобил:
- Двигател:
Ако колегата стане студент и голфът ще му малее да не говорим за поло или 106 (казвам го от личен опит). Моята препоръка е ориентирана към голфа. Двигателя е един от най - здравите, един от най - оптималните двигатели на VW като съотношение на разход и вървене. Откъдето и да се погледне кола 50 - 60к.с. не е направена за каране извън града, където разхода при една скорост от 100км/ч няма да е много по различен от този на голфа.
Километрите не са особен фактор - те се превъртат за точно 2 минути. Ако колата е гледана и подържана няма проблем ако ще и на 250 000 да е. Не е най - точният ориентир но все пак може да се съди колко е карана една кола по това колко износен е воланът, педалите и скоростния лост
Километрите не са особен фактор - те се превъртат за точно 2 минути. Ако колата е гледана и подържана няма проблем ако ще и на 250 000 да е. Не е най - точният ориентир но все пак може да се съди колко е карана една кола по това колко износен е воланът, педалите и скоростния лост

-
- Автомобил: Mk2 golf
- Двигател:
Само не пежото!
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Голфа!
По-мощния мотор можеш да го понастъпиш и да тръгне, а по-слабия колкото и да го газиш само гори бензина
1.8 моно е желязна машина. Трябва също да знаеш, че поддръжката на полото е по-скъпичка от колкото на голфче
Иначе и двете ще ти дадат около 10/100 градско (+/- литър разлика помежду им).
По-мощния мотор можеш да го понастъпиш и да тръгне, а по-слабия колкото и да го газиш само гори бензина

1.8 моно е желязна машина. Трябва също да знаеш, че поддръжката на полото е по-скъпичка от колкото на голфче

Иначе и двете ще ти дадат около 10/100 градско (+/- литър разлика помежду им).
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Защо ми се струва че 97г такъв мотор няма
А разхода 5/100л газ изобщо не го коментирам 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Автомобил бе ABS твърдо не. За Полото никъде не се изброява в екстрите газово у-во , а само, че продавача бил казал.Има ли газово или не Поло то? За тази година или е АЕХ или АЕЕ , които са с пластмасови смук.колектори, а там си трябва ГИ.
Твърдо Голфа е по-добър избор, здрав двигател.
Твърдо Голфа е по-добър избор, здрав двигател.
Взимай полото, ако искаш да се возиш по-евтино и ако ти трябва за в града. Иначе на дълго са кажи речи 1:1..
Здравеей Плаамене
Смело се мятай на голфа
Ей, доживях да видя грамотен пост от 18-годишен 

-
- Автомобил: VW GOLF 3 GT
- Двигател: 1.6 AEK
взимай голфа пламене
колата е адски здрава, ако ти дойте много разхода си слагаш газова, а поддръжката е сравнително евтина
колата е адски здрава, ако ти дойте много разхода си слагаш газова, а поддръжката е сравнително евтина
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”