Малък автомобил - автоматик?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
elsoemelet
Автомобил:
Двигател:

Малък автомобил - автоматик?

Мнениеот elsoemelet » Вто 30 апр 2013 20:25

Здравейте, оглеждам се за автомобил в класа на Поло и ми трябва автоматик. Отказах се от Корса и Клио понеже гълтат много. До колкото знам има Ибиза 1.2 автоматик DSG и май 1.4 пак DSG. А какво мислите за Поло автоматик? И най-важното - колко харчи? Лошото е, че на старо държат твърде висока цена и ако ще е Поло съм се насочил към 6N2, докато за същите пари може да се купи братовчедката Ибиза на по-млада възраст. :smile

По каталог на Ибиза й дават много нисък разод и за 1.2 DSG и за 1.4 DSG - около 6-7. Това според вас реално ли е? Защото вече съм отчаян, свикнах да карам автоматик, а класа на Поло/Корса/Ибиза/Клио не предлага голям избор на автомобили с автоматични скорости и повечето гълтат по 10 на 100, което за такива въшки е направо набутвация. В същото време не ми се ще да се връщам на ръчни след 5 години с автомат от общо 7 години от както имам книжка.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Малък автомобил - автоматик?

Мнениеот stefan4o » Вто 30 апр 2013 20:30

elsoemelet написа:
По каталог на Ибиза й дават много нисък разод и за 1.2 DSG и за 1.4 DSG - около 6-7. Това според вас реално ли е?

6-7 къде? В града, на извънградско? Смесено?

elsoemelet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот elsoemelet » Вто 30 апр 2013 20:31

Смесено, като за градско дават около 7 и нещо - 8. Същото е и при фиеста автомат 1.4 А за Клио и Корса виждам мнения, че гълтали по около 10.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 30 апр 2013 20:52

Honda Civic и Jazz 1.4 маторчета от 2003 нататък примерно....Често съм казвал ,че като бензинови агрегати японците са ..ненадминати :smile не знам как са автоматиците им , но не вярвам да са зле :th_up

elsoemelet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот elsoemelet » Вто 30 апр 2013 21:25

samo_pechka написа:Honda Civic и Jazz 1.4 маторчета от 2003 нататък примерно....Често съм казвал ,че като бензинови агрегати японците са ..ненадминати :smile не знам как са автоматиците им , но не вярвам да са зле :th_up

Твърдо не, не ми допадат ама хич. Сериозно, освен, че на мен са ми супер грозни нямам нищо против тях като качество. Но не бих си купил кола, която ще мразя как изглежда и всеки път като тръгна да се качвам в нея ще я псувам. Виж ако беше ми предложил предния Сивик 96-2000, той повече ми допада като външност, изглежда лек и като хот хеч, не като пенсионерска кола. Но дали има автоматик? Космическият Сивик 2006 пък е як, но е много голям и прекалено нов и съответно скъп. Джаз ми е мн. пенсионерски.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 30 апр 2013 22:51

Колега, бих те посъветвал да се оглеждаш за двигател, който е подходящ за газифициране.

Аз карам моя автомобил (Ауди А3 1.8 - 125 к.с. ) от 7-8 години и не исках да чуя за газ. Навъртял съм му около 100000 км. Едва миналата година реших, че вече съм го "прежалил" и ще го газифицирам. От тогава до сега съжалявам, че не съм го направил преди 7 години. Все пак газта в момента е 1.20, а бензинът е 2.55, което е над 2 пъти разлика.

Вече не ми пука, че колата ми харчи 15/100 градско като я ръчкам :wink

Никакви проблеми нямам с газта. Бутилката ми е на мястото на резервната гума и е 50 литра и събира към 43 до 45. Минавам над 300 км градско с едно зареждане. На бензин примерно ми е 55 литра и със същото каране минавам 450 км, което не е особена разлика...

Тъй като е газов инжекцион - колата пали на бензин и сама решава кога да мине на газ. Не мирише, не разбираш кога си минал на газ, освен ако не погледнеш лампичката, която свети.

За вървенето - при добри настройки моята кола вървеше повече на газ, отколкото на бензин. Все пак газта има по-високо октаново число и автоматичният аванс се самонастройва.

Не искам да звучи като реклама, но според мен за градска кола най-доброто е бензин на газ. Казвам го, защото имаме и голф 4 1.9 TDI 130 к.с., а на извънградско най-много обичам да пътувам с пасата на баща ми 1.9 тди 130 к.с. също.

Но за градско аудито на газ предпочитам най-вече и като вървене и като разход - цена на километър.

Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Мнениеот Ицку® » Сря 01 май 2013 0:00

elsoemelet написа:Смесено, като за градско дават около 7 и нещо - 8. Същото е и при фиеста автомат 1.4 А за Клио и Корса виждам мнения, че гълтали по около 10.

Разхода по каталог е много далече от истината.Това че една кола е малка и с малък мотор, не означава че ще гори малко. Прасе дето не яде и кола дето не гори НЯМА. Каква сума си отделил да дадеш за купуването на колата?

elsoemelet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот elsoemelet » Сря 01 май 2013 13:25

Така е, но по пътя на логиката тези с най-ниски резултати по каталог вероятно имат най-ниски резултати и на практика, само че с няколко литра отгоре. По тази логика реално най-икономични трябва да са Поло, Ибиза и Пунто с Dualogic.

Имало Corsa дизел (Z13DT) с автоматични, предполагам като дизел на това малко купе ще е най-икономичният автоматик в класа. Пък и май 99% от автоматиците в Поло класа са с бензинови двигатели. Поло и Ибиза май също имат дизел автоматик, другите варианти са Пунто, Колт и Ярис, а от по-високия клас Корола хечбек и Астра Г.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Нед 05 май 2013 7:32

За реален разход - влизаш на спритмонитор.де и гледаш на избрания модел/двг какъв РЕАЛЕН разход имат хората
Примерно първа страница я отебаваш - винаги има изроди каращи без да пипат газта и гледаш средно от втора страница какъв е разхода на градско/смесено

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”