Колега, бих те посъветвал да се оглеждаш за двигател, който е подходящ за газифициране.
Аз карам моя автомобил (Ауди А3 1.8 - 125 к.с. ) от 7-8 години и не исках да чуя за газ. Навъртял съм му около 100000 км. Едва миналата година реших, че вече съм го "прежалил" и ще го газифицирам. От тогава до сега съжалявам, че не съм го направил преди 7 години. Все пак газта в момента е 1.20, а бензинът е 2.55, което е над 2 пъти разлика.
Вече не ми пука, че колата ми харчи 15/100 градско като я ръчкам

Никакви проблеми нямам с газта. Бутилката ми е на мястото на резервната гума и е 50 литра и събира към 43 до 45. Минавам над 300 км градско с едно зареждане. На бензин примерно ми е 55 литра и със същото каране минавам 450 км, което не е особена разлика...
Тъй като е газов инжекцион - колата пали на бензин и сама решава кога да мине на газ. Не мирише, не разбираш кога си минал на газ, освен ако не погледнеш лампичката, която свети.
За вървенето - при добри настройки моята кола вървеше повече на газ, отколкото на бензин. Все пак газта има по-високо октаново число и автоматичният аванс се самонастройва.
Не искам да звучи като реклама, но според мен за градска кола най-доброто е бензин на газ. Казвам го, защото имаме и голф 4 1.9 TDI 130 к.с., а на извънградско най-много обичам да пътувам с пасата на баща ми 1.9 тди 130 к.с. също.
Но за градско аудито на газ предпочитам най-вече и като вървене и като разход - цена на километър.