Приятел иска да взима въпросната кола, че били много евтини , а реално предлагат доста неща.Аз съм скептично настроен към една такава покупка- редки автомобили са и незнам как стои въпросът с частите.Моделът към който се е ориентирал е този : http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11338238078232804&f1=details&slink=3cr9ux - просто за пример а не, че е конкретния автомобил.Ще го кара с газов инжекцион задължително.Какво е вашето мнение за една такава покупка?В техния форум четох че окачването било като на Вектра, давала проблем само някаква касета която представлявала блок с бoбини.Нямам идея примерно как стои въпросът ако турбото се счупи-каква е цената на един такъв ремонт, ако нещо друго по електрониката сдаде багажа кой сервиз в Бг може да го диагностицира коректно поне-освен в София и все те такива въпроси? Иначе, като цяло колата много радва, има доста екстри, широка е вътре и вън, на независимо окачване отзад, има и доста с-ми за сигурност, но незнам дали наистина би си заслужила една такава покупка? Доколкото знам двигателя си е шведски на СААБ, а не на опел, въпреки че на капака пише ecopower а опел нали имаха ecotec.Ta така всички мнения са добре дошли, особено пък ако има някой с такава кола в този форум или приятел с такава.Разхода на газ какъв би могъл да е.
И пропуснах едно нещо, но май доста важно-много лесно се чипосвали и както са 150 коня стават по 200-205 коня за около 350-400 лева това мисля не звучи зле.
Мнение за Сааб 9-5 Турбо
Re: Мнение за Сааб 9-5 Турбо
всяка стара кола има проблеми. Този сааб както и доста други модели имат проблем с климатичната /отоплителна инсталация . Чупят им се клапите , от едната страна духа топло , другата студено (двузонов климатр. ) ,ремонтите за това са скъпички . Иначе като цяло е здрав и надежден автомобил . Имам и контакти на човек който се занимава само с ремонти и обслужване на сааб ,известен е и в техния форум.
Като цяло според мен не си заслужава,защото са редки , няма много части налични , а са и скъпи.
Като цяло според мен не си заслужава,защото са редки , няма много части налични , а са и скъпи.
Тази кола я следях преди 9 месеца и беше на цена 7000лв.Много исках Сааб,но в крайна сметка се насочих към Волво. В момента е на 4,значи мисля,че правилно съм я отбягнал,сигурно е пълен кофтор. Ако на човек му се кара Сааб,може да отиде при Дидо,предполагам колегата по горе визира него, да си избере и да му е мирна главата.Основните им проблеми са изгарянето на пикселите на уредбата и много високия разход на гориво. Приятел имаше 2,3 турбо 180 коня и го караше основно градско и под 15 не можа да свали...
Продаде го точно заради тая причина. Проблеми с турбото тези коли нямат,специално за Сааб е голяма рядкост бензиновия мотор да издуха турбо,ако се експлоатира правилно.
Продаде го точно заради тая причина. Проблеми с турбото тези коли нямат,специално за Сааб е голяма рядкост бензиновия мотор да издуха турбо,ако се експлоатира правилно.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
за 2.3 турбо 15/100 не е висок разход 

Високия разход ще се преглъща с газов инжекцион, въпроса е като цяло дали е чуплива кола (зависи от конкретния автомобил разбира се).И в техния форум влизах но цени на частите неможах д добия представа.Всеки вика с окачването на Вектра е , то хубаво, но ако идеш в магазина и кажеш че е за СААБ не скача ли цената на частта автоматично с едно 30% и т.н. все такива въпроси.
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Категорично далеч от автомобил, който не се произвежда вече и реално няма части за него.
Сааб реално ги няма от 2010-а. Сега вече са тотална собственост на китайци, но май все още няма производство на коли и части. Жалка съдба за иначе нелоша марка
Сааб реално ги няма от 2010-а. Сега вече са тотална собственост на китайци, но май все още няма производство на коли и части. Жалка съдба за иначе нелоша марка

Оригинални части до колкото знам се произвеждат 15 год. след спрян от производство модел.Те Роувър 2008 май фалираха,но още произвеждат части.Така,че части има бол,майстори за съжаление няма. :)
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
xploda написа:Категорично далеч от автомобил, който не се произвежда вече и реално няма части за него.
Това просто е уникално изказване стил чул-недочул ама разпространява.
Колите и авточастите са два отделни бизнеса. Т.е. производството на коли е прекратено, но не е прекратено производството на авточасти. И не са собственост на китайци, поради което фалираха, щот на ГМ им бшее писнало да наливат пари в бездънна яма.
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
w_smith написа:xploda написа:Категорично далеч от автомобил, който не се произвежда вече и реално няма части за него.
Това просто е уникално изказване стил чул-недочул ама разпространява.
Колите и авточастите са два отделни бизнеса. Т.е. производството на коли е прекратено, но не е прекратено производството на авточасти. И не са собственост на китайци, поради което фалираха, щот на ГМ им бшее писнало да наливат пари в бездънна яма.
Като не знаеш поне не спори е

Допреди 3 месеца съм работил директно за GM. Спряха им предишната сделка със Спайкър, но ги пуснаха на NEVS, които са китайци. Имаше цял епизод по някой от англоезичните канали за научнопопулярни филми за последния Сааб напускащ завода и спирането на цялото производство. Потърси го и се осведоми малко преди да говориш глупости

Истински коли Сааб не се произвеждат вече, истински части Сааб също. Има само 3rd party части, демек неоригинални.
За в бъдеще ще има Сааб, ама само името му ще е Сааб. Китайците нямат право даже емблемата да ползват. А под капака какво ще е един господ знае.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
С такива като теб не искам да споря, но във въпросното предаване, което цитираш казаха всичко написано от мен.
Колеги понеже пообиколихме малко магазините за авточасти и след сравнение на цените се оказва че поддръжката на пасат с двигател 1,8 турбо се оказва доста по-евтина.Пича иска да се откроява от масата, но така или иначе финансите не са без значение.Аз лично не се намесвам в избора му но сега сме на тема поддръжка и резервни части за пасат Б5 (от 97 година модела) с въпросния мотор.Цена за газификация, понася ли му въобще газов инжекцион, има ли проблеми с него, цени на ремъци, масла филтри, какво да се гледа.Най вече цена на турбина, че тя си е консуматив.За окачването отпред бях чел че на те ер ве било най доброто по Бг пътищата изкарвало по прибл.100к.км ако се пази разбира се.Та по тази и другите теми ще потърся инфо най вече цени, и особено как се разбира с газта този мотор.Та така има развитие по темата.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”