Здравейте, колеги! От скоро изкарах шофьорския курс и искам да си купя кола. Утре отивам до Варна за колата, обаче няма да можем да я прехвърлим. Въпросът ми е: Ще може ли чрез нотариус да ми издаде пълномощно, с което след това да отида в моята областна регистрация и там да си регистрирам колата? Или как точно става, когато собственика е от друг град. Той е от Варна, а аз по лична карта във Врачанска област.
Благодаря предварително!
Купуване на кола с пълномощно?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: купуване на кола
Издава се генерално пълномощно и вече когато икаш си отиваш и си правиш договор и прехвърляш колата.Недостатъка е именно тои,че пак ще правиш договор за пред КаТ и ще плащаш 2 пъти на нотариус.Предимството е,че можеш да си я регистрираш след 2 месеца примерно,а с договор срока е 20 дена.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
щом си жена си вземи някой който разбира,че щи пробудат талига
Благодаря за отговора Ви! Много бавно се получават тук мненията. Всичко очаква одобрение и докато получи отговор, може вече да е късно. Онази кола така и не я купих. Сега гледах обява за сеат толедо 1,6 с газова уредба, но човека нещо не искаше да я прехвърляме. Запознат ли е някой какви документи са ми необходими, така че да знам, че колата си е моя ако не я прехвърляме?
Благодаря предварително...
Благодаря предварително...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колата е твоя само ако пише твоето име на талона. Ако не иска да ти я прехвърли, значи има основателна причина за това. Потърси друга кола. Тази няма как да е на твое име... Т.е. по всяко време може да си я вземе обратно.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Единственият сигурен начин да си е твоя, е договор за покупко-продажба пред нотариус (с последваща пререгистрация в КАТ и издаване на документи на твое име). Без прехвърляне, колата не е твоя пред закона и институциите.
Щом не иска да я прехвърляте, значи има нещо гнило, липсващи/нередовни документи, не платен данък, съдебен запор.....и др. По-добре бягай далеч, че иначе ще береш големи ядове !
Щом не иска да я прехвърляте, значи има нещо гнило, липсващи/нередовни документи, не платен данък, съдебен запор.....и др. По-добре бягай далеч, че иначе ще береш големи ядове !
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”