Моля за съвет-Мерцедес Вито Германия или Форд Транзит Италия

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
SANTOS 2107
Автомобил:
Двигател:

Моля за съвет-Мерцедес Вито Германия или Форд Транзит Италия

Мнениеот SANTOS 2107 » Съб 09 фев 2013 13:11

Здравейте колеги.
Реших да ви споделя колебанието ми ,относно закупуването на бусче.
И така- строя си къщичка на село и вече душа не ми дава да си тормозя голфчето. С него прекарах доста неща, но не искам да си го чупя повече и се реших да си взема бусче за тази работа. Бюджетът, който съм заделил е 6000 лева.
Ще го използвам предимно за да си карам строителни материали и евентуално с приятелски семейства за излети и пикници.
Поради тези причини съм се спрял на пътническия вариант.
Марките и моделите на които съм се спрял са Мерцедес Вито и Форд Транзит. ОБАЧЕ...
Имам роднини в Германия, чийто познат продава Мерцедес Вито, набор 98 година. Колата е на музикант барабанист. Човекът е словенец и вече е на възраст. По думите му и преките наблюдения на познати, буса е излизал от Германия, само когато той си е карал барабаните до Словения и обратно. Колата е много запазена, няма ръжда и е на реални 180000 километра. Дядката все още, не я обавил за продажба, тъй като си я кара и въобще не му се иска да я продава. Но тъй като през месец март тази година, ще го прекатегоризират от ЕВРО ТРИ на ЕВРО ДВЕ, той няма да може да влиза в центъра на града си и ще бъде принуден да я продаде. Цената обаче, която му иска е 3000 евро и нито цент надолу. Когато се опитах да се пазаря, ми каза, че много от румънските и турските авто търговци му я искат, но той не желае да я продава на търговец, а на сериозен човек, който ще се грижи за нея...
Дилемата идва точно тук. Двоумя се, дали да изнамеря още някой лев и да я взема тази. Тук основно ме спира това, че с докарването и регистрацията, този бус ще стъпи на над 7000 лева, което на мен лично ми се вижда множко...
Другият ми вариант е закупуване на ФОРД Транзит, който е доста по евтин, внос от Италия, от някой автоджамбас в България... В този случай съм много скептичен, тъй като абсолютно нищо от историята на този автомобил няма да ми бъде подната и ще стрелям в тъмното. Но пък ще спестя доста пари. Доста изчетох по темата, но останах с впечатление, че поддръжката на Мерцедеса е доста по-скъпа от тази на Форда. Но пък Мерцедеса си е Мерцедес...
И така, в момента не зная, какво да направя.
Моля, дайте ми съвет, ако сте на мое място и имате преки наблюдения върху двата модела бус, в тези ценови диапазони в моя случай, кое ще е по-удачно да избера.
Благодаря ви много предварително.

Потребителски аватар
Wrofeel_VR6
Автомобил: Passat 3B2 1.8T 20V
Двигател: AEB

Re: Моля за съвет-Мерцедес Вито Германия или Форд Транзит Ит

Мнениеот Wrofeel_VR6 » Съб 09 фев 2013 13:15

Понякога евтиното излиза скъпо!
Vito :th_up .

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Съб 09 фев 2013 13:48

ОПРЕДЕЛЕНО ВИТО-то!!!

Защо?

Витото ще го вземеш от човек и знаеш че това което пише на километража е реално. Транзита от Италия ще е поне на милион километра. Това нещо вземе ли да се чупи става ефекта на доминото.

Мерцедес като здравина и качество е доста по-добър от транзита. А и като цяло е по-ново поколение автомобил.

Единственото предимство на Транзита ще е по-големия товарен обем. Тука вече зависи какво точно ще пренасяш с него, но пък и Вито-то има доста място.

Аз ако бях, щях да дам малко повече пари и да взема Вито-то. Гаранция че тези пари отгоре ще си ги избиеш многкратно :th_up

Потребителски аватар
SANTOS 2107
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SANTOS 2107 » Съб 09 фев 2013 14:56

Много благодаря за отговорите. :icon_biggrin

Bavarcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bavarcho » Съб 09 фев 2013 18:30

Витото си е Мерцедес, направен в Испания...
За 3 000евро '98г. и да му го искат търговци, не ми излиза сметката, ама може де.
Витото щом е возил барабани и други работи седалките има ли ги всички?!?! Защото в БГ седалки за Вито втора употреба за продаване няма ни една!
Витото пътническо е "по-уюутно" отвътре за пътуване. Само задните седалки мисля, че не са от най-удобните за дълъг път, понеже облегалката седи на 90 градуса и не може да се регулира.
Витото за 6000лв. ще вземеш хубаво пътническо с климатик, може и такова с печка да отцелиш.
Транзита е много здрав. Тея митове с Форда, не важат... За товарен по-добре, но ако искаш и да се возите хора Вито.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 09 фев 2013 19:03

Само направи 1 проверка каква е цената на дюзите на Вито то :screwy

Потребителски аватар
SANTOS 2107
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SANTOS 2107 » Съб 09 фев 2013 19:06

Bavarcho и kris11 благодаря ви включването.
Има седалки, но са демонтирани и евентуално ако го взема, ще ми ги даде и тях.
А вярно ли е твърдението, че Транзитът може да побере два пъти по-голям обем багаж от Витото?
Ще проверя, но аз се надявам, ако го взема, да не се налага да се ремонтира, поне първите няколко години... Знам ли..

Bavarcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bavarcho » Съб 09 фев 2013 19:24

kris11 написа:Само направи 1 проверка каква е цената на дюзите на Вито то :screwy

Всъщност колегата не е оточнил с точно кой двигател е Витото..
Стария турбо дизел или ЦДИ :icon_smile

Потребителски аватар
SANTOS 2107
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SANTOS 2107 » Съб 09 фев 2013 19:35

Ами до колкото си спомням, на решетката мисля че пишеше 110 D, но не съм напълно сигурен.
Иначе, кой от двата мотора е по-добър, да се ограмотя, осведомя и попрочета... :icon_redface :icon_redface :icon_redface

Потребителски аватар
PabloEscobar
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57D30O2

Мнениеот PabloEscobar » Съб 09 фев 2013 20:23

Ако ще е бус да е Спринтер :mhihi
Транзита има един единствен проблем - нафтовата помпа, но няма проблем да се сложи механична. Вкъщи вече има около 15 счупени електронни помпи за транзит :icon_lol

Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Мнениеот Ицку® » Нед 10 фев 2013 1:20

kris11 написа:Само направи 1 проверка каква е цената на дюзите на Вито то :screwy

Ако Витото е производство 1998 година, трябва да е стария мотор. Иначе дюзите на ЦДИ наистина са страшно скъпи, или поне през 2007 бяха. :thumb_down Също така повечето екземпляри имат и проблем с ръждата.

Bavarcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bavarcho » Нед 10 фев 2013 10:15

SANTOS 2107 написа:Ами до колкото си спомням, на решетката мисля че пишеше 110 D, но не съм напълно сигурен.
Иначе, кой от двата мотора е по-добър, да се ограмотя, осведомя и попрочета... :icon_redface :icon_redface :icon_redface

ЦДИ - по-нисък разход, повече вървеж, здрав е, но колкото и да е здрав си е двигател - има риск да се счупи,а частите не са от на-евтините.
Стария турбодизел - здрав, нисък разход, частите са по-евтини.

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Нед 10 фев 2013 10:30

И аз съм за Спринтер (212 / 312) Тези машина са със 2.9 двигател 122к.с и 5 цилиндров мотор.. Най здравите двигатели на първото поколение Спринтери :19a

Потребителски аватар
SANTOS 2107
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SANTOS 2107 » Нед 10 фев 2013 10:57

Благодаря за отговорите. Спринтера много ми докосва сърцето, но ме стяга силно портмонето... :icon_cry

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Нед 10 фев 2013 11:09

Лично аз и двете марки съм ги зачеркнал като автомобили,ама според мен за носене на тухли и хоросан Форда ще ти е по практичен и ефтин за подръжка.Както каза колегат по горе правиш помпа и каретата на кардана+опорен лагер са консуматив.С виенето на диференциала се свиквало. :mhihi

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”