Здравейте,
Вървя към смяна на колата и съм се насочил към автоматик. Марката ще е някоя от групата на VW.
Моля за препоръки коя от двете скоростни кутии - Tiptronik или DSG е за препоръчване.
Тъй като бюджета не е от най-големите /11 000лв/ за DSG се включвам в първите години - 2003/2004 година.
Моля запознатите с автоматиците да изкажат мнение дали е за препоръчване Tiptronik /по-стар, но предполагам че вече са научили майсторите как се сервизира/ или начално DSG /по-нова технология и по-скъпа за сервизиране/.
Ако може да изкажете + / - при вашите мнение за една от двете кутии.
Да спомена, че съм с две деца и това колко бързо ускоровя, колко км/ч и т.н. на спортна тематика не е приоритет. Вече карам по-пенсионерски и от пенсионерите.
Благодаря предварително
Препоръчайте автоматична скоростна кутия
Re: Препоръчайте автоматична скоростна кутия
Ако ще е автоматик само dsg! Първите не ги знам как са като качество, но като комфорт двете са несравними. Типтроника, ако е гледан е здрав, и по-евтин за обслужване, ама е супер муден и неикономичен спрямо dsg-то. Не става дума за спортно каране, дори за леко градско разликата за мен е досадно осезаема :)
- yeti123
- Автомобил:
- Двигател:
Тука е разковничето - дали първите DSG-та монтирани през 2003-2004 са сполучливи или след това има някакви модификации върху тях /не говорим за 6степанната DSG и 7 степенната DSG, която влиза по-късно/
А за разхода - в предвид че съм карал много години бензинови коли от под над 150к.с., не е проблем по-висок разход на Tiptronika
А за разхода - в предвид че съм карал много години бензинови коли от под над 150к.с., не е проблем по-висок разход на Tiptronika
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
То има и DSG с типтроник? 
edit: съжалявам колега, но имам наблюдения само в/у последната 7 степенна DSG с типтроник

edit: съжалявам колега, но имам наблюдения само в/у последната 7 степенна DSG с типтроник
Последна промяна от StrEagle на Вто 28 май 2013 22:28, променено общо 1 път.
- yeti123
- Автомобил:
- Двигател:
Малко по-конструктивни мнения?
Не вярвам никои да не кара автоматици в този форум?
Не вярвам никои да не кара автоматици в този форум?
-
- Автомобил:
- Двигател:
в руските форуми DSG има много лоша слава - особено като се минат 150-200К км.
Които за 10 годишна кола са си нормални.
Дори да няма повреда, ресурса на съединителите в кутията е горе-долу толкова - при нормално износване!
Цифрата за смяна в Русия е около и над 2К долара, тук не знам дали изобщо го правят някъде, Порше предполагам предпочитат да сменят цялата кутия, където цената е по 2 поне.
Които за 10 годишна кола са си нормални.
Дори да няма повреда, ресурса на съединителите в кутията е горе-долу толкова - при нормално износване!
Цифрата за смяна в Русия е около и над 2К долара, тук не знам дали изобщо го правят някъде, Порше предполагам предпочитат да сменят цялата кутия, където цената е по 2 поне.
Здравей колега.
Аз имам Туаран от 2004г с 6-степенна DSG,да речем от първите.Взех го на 150к километра,в момента е на около 200к.Смених веднъж маслото с филтъра за 340 лв,и това е до сега.От скоро ми се появи един шум от към скоростите,да се надяваме да е маховик,ако ли не ще страдам за съединители.Но,в никакъв случай не съжалявам за избора си,много ми допада идеята на DSG-то,и ако някой ден реша пак да си купувам автомат,със сигурност ще е DSG.
Аз имам Туаран от 2004г с 6-степенна DSG,да речем от първите.Взех го на 150к километра,в момента е на около 200к.Смених веднъж маслото с филтъра за 340 лв,и това е до сега.От скоро ми се появи един шум от към скоростите,да се надяваме да е маховик,ако ли не ще страдам за съединители.Но,в никакъв случай не съжалявам за избора си,много ми допада идеята на DSG-то,и ако някой ден реша пак да си купувам автомат,със сигурност ще е DSG.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”