Въпрос за вид двигател на Голф 3
Въпрос за вид двигател на Голф 3
Колеги извинявам се елементарния въпрос, но ще бъда благодарен ако ми кажете как да разбера кой модел е двигател на Голф 3 1996 1.8ми,( дали е АБС ... ) собственика казва че на големия талон не пише (възможно е да ми спестява информация), обмислям покупка и искам да знам точно кой двигател е това.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Re: Въпрос за вид двигател на Голф 3
Няма как да се разбере на външен вид.
Може да е 1.8 ABS = 90кс или 1.8 ААМ = 75кс
Вариант е да се види по заводската бележка в багажника, ако е налична.
Може да е 1.8 ABS = 90кс или 1.8 ААМ = 75кс
Вариант е да се види по заводската бележка в багажника, ако е налична.
- Syncro
- Автомобил: Passat 1.8T
- Двигател: ANB 1999
- Контакти:
Има и ADZ - 1.8 90 к.с
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Според мен няма значение. И двата вида са читави. Просто гледай състоянието на двигателя и колата като цяло. Ако те устройва и отговаря на цената - доволен ще останеш и в двата случая 

Re: Въпрос за вид двигател на Голф 3 и вашето мнение за ръжд
Благодаря много колеги, явно и момчетата, които я продават не знаят точно единия пише 90к другия 75...
Притесняват ме 2 неща
- има ръжда по праговете( ръжда е избила не само от долната страна на прага,но и от горната т.е. под самата врата) за сега е са само люспи, но си е проблем който трябва да се отсрани.
Има малка люспа на горния ляв ъгъл на предния прозорец, от който след време сигурно ще потече вътре ако не се оправи.
– и най- сериозната част в последния момент по телефона ми каза, има проблем със спирачките в една от задните гуми! Поради факта, че било нагнило трябвало да се смени някакъв маркуч (или линия) за 50лв. Също и за това нямало ръчна, тя щала да се направи заедно със спирачките на задната гума.
Иначе колата вътре е много добре, даже прекалено добре...
Какво мислите има ли смисъл да се бори ръждата или е по - добре да се насоча към друг автомобил
Нека поясня ръждата не е много(преди да съм я качил на стенд). Може би единствено заради интериора на колата съм се заял толкова.
Мерси много, надявам се всичко да не звучи прекалено объркващо
Притесняват ме 2 неща
- има ръжда по праговете( ръжда е избила не само от долната страна на прага,но и от горната т.е. под самата врата) за сега е са само люспи, но си е проблем който трябва да се отсрани.
Има малка люспа на горния ляв ъгъл на предния прозорец, от който след време сигурно ще потече вътре ако не се оправи.
– и най- сериозната част в последния момент по телефона ми каза, има проблем със спирачките в една от задните гуми! Поради факта, че било нагнило трябвало да се смени някакъв маркуч (или линия) за 50лв. Също и за това нямало ръчна, тя щала да се направи заедно със спирачките на задната гума.
Иначе колата вътре е много добре, даже прекалено добре...
Какво мислите има ли смисъл да се бори ръждата или е по - добре да се насоча към друг автомобил
Нека поясня ръждата не е много(преди да съм я качил на стенд). Може би единствено заради интериора на колата съм се заял толкова.
Мерси много, надявам се всичко да не звучи прекалено объркващо
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Аз залагам че е ADZ 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз залагам да бягаш от тая кола, освен ако не ти я дават за жълти стотинки или не смяташ да я караш 2-3 години и да я хвърлиш в моргата. Оставам с впечатлението, че още не си ходил да я гледаш. Лошото е, че като идеш може да откриеш още неща, които са ти спестили 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”