Покупка на VW Golf 3 GTI 2.0 GTI

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
9182
Автомобил:
Двигател:

Покупка на VW Golf 3 GTI 2.0 GTI

Мнениеот 9182 » Съб 15 юни 2013 1:21

Здравейте колеги,

Предстой ми оглед и може би покупка на VW Golf 3,2000 GTI, 115HP, 1995, прочетох доста от темите във форума и разбрах, че моделите двигатели на GTI са няколко, та въпроса ми е ако е възможно да ми дадете напътствия на какво да обърна внимание първо (или поне при пръв оглед) или може би да посочите основните недостатъци на различните модели (тъй като не намерих достатъчно обобщена информация).
Изпитвам известни опасения тъй като продавача каза, че всичко е ОК, а е имал колата в продължение на 1 месец...
Бих бил благодарен ако споделите малко от своя опит.

Поздрави
Св.Михалев

Потребителски аватар
Aleksey
Автомобил:
Двигател: 1996 ABF

Re: Покупка на VW Golf 3 GTI 2.0 GTI

Мнениеот Aleksey » Съб 15 юни 2013 10:48

Гледай кода на мотора да не е "2E", но щом е '95 сигурно няма да е, другите са AGG и ADY, трябва да пробваш ел. стъклата дали работят както трябва, хидравликата дали вие, при напълно завъртян волан е нормално леко да посвира ремъка на хидравликата, съединителя виж как е, пробвай как върви на бензин/газ ако има, погледни добре педалите, волана и скоростния лост колко са изтъркани, огледай за ръжда по всички ръбове и около пластмасовите лайсни, замери акумулатора при изключен двигател и при работещ за да видиш колко зарежда алтернатора. За сега това се сещам.

9182
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 9182 » Нед 16 юни 2013 14:32

Мерси много колега, надявам се в близките дни да направим огледа.
От прочетеното разбирам, че двигателят "2E", не е най-добрият избор за този модел. Поправете ме ако греша, това е добре дошло.
Може забравих една съществена част, колата има метенова уредба, това пречи ли по някакъв сериозен начин?
И последно, извинявам се за глупавич въпрос, но как да разбера с кой точно модел двигател разполага колата?

Мерси предварително.

9182
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 9182 » Пон 17 юни 2013 23:55

Мерси много колега, ако се засечем някъде бирата е от мен :beer

За съжаление колагате беше закупена малко преди мен, в момента възнамерявам да погледна едно голф-че с мотор 1.8, след огледа мога да драсна два реда ако има желае.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”