Туарег или не?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Туарег или не?

Мнениеот yoan4o » Вто 18 юни 2013 14:38

Понеже доста ме напече слънцето, та разсъждавам за определена кола. :Mr Green Fun :mhihi

Давайте мнения, като се има в предвид, че бих могъл да я взема на много добра цена.
По вътрешна информация колата е на реални километри със сервизна история и без необходимост от текущи ремонти, обслужена.

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=2&act=4&adv=21362397685007231&f1=details&slink=397yqm

Най-вече ме интересуват мнения на хора карали или притежаващи /обслужващи/ такова животно.

Иначе и аз съм чул доста работи за R5.......... :th_up

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Re: Туарег или не?

Мнениеот joro_kem » Вто 18 юни 2013 15:25

не съм имал туарег, но ако километражът е верен (което не е невъзможно, с оглед на това, че е купувана оттук) ми се струва добро предложение. имам приятел с такова животно със същия модел двигател и на приблизително тези години и съм чувал да се оплаква от разход на масло и от това, че му е тясно вътре. мисля, че ремонтира и турбина. на мен лично първата генерация ми харесва визуално най-много от всички досега.
п.п. ако ти трябва вътрешно инфо от камор за колата, драсни лично.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 18 юни 2013 21:21

И аз бях пред подобна дилема.
Моите изводи си личат от избора ми, но:
Висок разход - 12-?? градско/8-?? извън града, никакъв вървеж - 174 к.с. на 2350 кг., скорости над 130 - 140 са приключение както за вестибуларния апарат, така и аз разхода, скъпа поддръжка (винаги е добре да имаш едни 2-3000 лева за всеки случай настрана, и то не за някакви сериозни ремонти). Знаеш какви са цените за ремонт на двигател например покрай сагата с клубния бус.
Има няколко теми на колеги в раздел Други за Туарег - прочети и можеш да почерпиш още информация от първо лице от хора, които притежават такъв автомобил.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 20 юни 2013 14:22

Единствения добродетел на съвременния SUV клас който ще получиш от този Туарег е високата позиция на седене/формата на каросерията. Негативите са ти ясни вярвам. Иначе този екземпляр изглежда си струва парите :th_up

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Чет 20 юни 2013 14:35

Ти не си ли присъствал на внос на поне няколко такива, "козметиката" преди плаца, обичайните проблеми...и т.н.? :)

Потребителски аватар
volvic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volvic » Съб 14 юни 2014 18:47

Ето разхода ми за един излет София - Белмекен - София, може на някой да му е полезно. Туарег V6 TDI от март 2007-ма, обикновен ОМВ дизел :)

Изображение

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 16 юни 2014 9:19

Не си написал средната скорост и други подробности, които определят разхода - климатик или не, натовареност на автомобила, размер на гуми ...
Как се вмества цитирания в горното мнение разход в по-дълготраен аспект, който си отразил ето тук?

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”