Мнение за КR турбо?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнение за КR турбо?

Мнениеот Kuncavia » Пет 21 юни 2013 23:09

Има едно двойче, което се търкаля от известно време в мобилето: http://goo.gl/vnhQb

Принципно съм замислил двуврата 2-ка да я правим 1.8Т AGU и утре ще коментираме с "човека" колко грубо ще стъпи трансплантацията, но като цяло върви към същата цена та и отгоре. Не съм фен на преправянето на атмосферки в турбо мотори, но тук е сменяна главата (надявам се от турбо мотор, въпреки че МК2 няма такъв, а чуждо тяло едва ли е слагано), та въпроса ми е колко може да живее това "чадо" и колко коректно би работило то? Има си доста бонуси от към съединителя, които тепърва трябва да се правят ако се върши трансплантация от MK4. В обявата е 230 коня, но не е ясно на колела ли са, на въображение ли ... Има ли смисъл от този готов вариант или да си играя с двигател от MK4, от който има вадени 900+ ? (със сигурност няма да я правя 900+, но само вметвам) :gruebel

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Re: Мнение за КR турбо?

Мнениеот nebeto » Съб 22 юни 2013 0:05

при дизеловите варияни има разлика в буталата и сегментите на атмосферен мотор и турбо мотор (до колкото знам).При единия мотор степента на сгъстяване е по-голяма от другия.При бензинките е същата работа,от тази гледна точка аз не бих кара мотор,който е предвиден за без турбо да е турбиниран.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Съб 22 юни 2013 0:10

Точно заради това ми е дилемата :no Едва ли KR турбо ще излезе по-издръжлив от заводско AGU...

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 22 юни 2013 0:54

Kuncavia написа:Точно заради това ми е дилемата :no Едва ли KR турбо ще излезе по-издръжлив от заводско AGU...

Че то се продават карантии да стане КР-ра турбо :)

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”