Покупка на Passat B6 - съдействие

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
dimob6
Автомобил:
Двигател:

Покупка на Passat B6 - съдействие

Мнениеот dimob6 » Нед 23 юни 2013 13:57

Здравейте, колеги,

От известно време имам желанието да си закупя VW и в последните няколко месеца ми се открива такава възможност.
Насочил съм се към Passat B6 - задължително дизел и комби (винаги се носим с мнооого багаж ;-) )

Разгледах няколко коли, които се продават в момента и за сега само тази ми допада горе-долу:
http://www.cars.bg/c294717 (за добро или лошо - на Горубляне :stumm )
Ще съм благодарен, ако някой има поглед над конкретната кола, да сподели.
Също така - моля ви да ме насочите кои са форумните майстори, към които бих могъл да се обръщам за компетентно мнение и за в бъдеще.

Благодаря ви предварително!

Eunos
Автомобил: Mercedes 200E W124
Двигател: 2.0 16V M111.940

Re: Покупка на Passat B6 - съдействие

Мнениеот Eunos » Пон 24 юни 2013 19:36

Носят се легенди за точно този двигател, ако ти е интересно може да потърсиш и да прочетеш. Имам познати с такива Пасати - единият е отскоро, но другият вече 20-30 000км няма проблеми, като общия километраж е над 200 000км. Лично аз, никога не бих си взел кола с този двигател - няма да ми издържат нервите да съм постоянно под напрежение, че нещо може да се счупи, а цената за ремонта да ме вкара във фалит. 1.9тди би бил по-предпазливият избор, въпреки че и там цените на ремонтите не са приятни, но пък вероятността да се счупи нещо е по-малка.
Покупката на такъв автомобил е 99% късмет - дали е върнат прекалено много километража, дали не си от серията дефектни глави или дюзи, дали маслото е било сменяно редовно и т.н.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 24 юни 2013 19:42

До скоро, имаше тема, (сега не мога да я намеря) точно за този пасат, Б6 се носише слава, че дюзите се предават, мисля ставаше въпрос за оригиналните. Но след смяната се оправя проблема!
Има доста колеги каращи такъв пасат, и не мисля, че е лош автомобил! На мен лично ми допада много, но нямам допир до такъв автомобил! За други дефекти не съм чул!
А относно обявата, колата не е 16 винтилова, до колкото съм запознат (ако не съм прав, да ме поправят колегите). Колата изглежда свежа, но не разчитай на това което пише на километража! За тези пари ако е читава мисля, че си струва!

Потребителски аватар
Black-diamant
Автомобил: Passat B 5.5
Двигател: 2.0 115hp

Мнениеот Black-diamant » Пон 24 юни 2013 23:38

Забелязвам, че тенденцията е масово в темите да се коментират дизеловите мотори на Пасат 6 и в частност 2.0ТДИ 140 коня. А как стоят нещата с бензиновите? Например 2.0 ФСИ, 2.0 ТФСИ и т.н

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 25 юни 2013 9:56

Ето тема за FSI, TFSI и т.н.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=1&t=136900

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 26 юни 2013 6:43

До скоро карах такъв Пасат в продължение на две години и съм супер доволен. Дюзите вече ги сменят гаранционно в официален представител на Фолксваген, ако са от проблемните. С добра поддръжка и без издавателства, автомобилът се държи доста добре, отплаща се с добър разход и динамика, а мястото за багаж е /почти/ безгранично. Удобен и стабилен на пътя, вкючително и при доста дълги преходи.
Пълно обслужване - масло /около 4 литра 5W30/ и четири филтъра - около 150 лева /с отстъпки и си ги сменям сам/.
Всички ремъци и ролки са около 450 лева, смяната при някой клубен майстор /имат теми в раздел Сервизи - никси, ваското1/.
Дискове и накладки не съм сменял за две години и 37 000 км., така че не мога да кажа цена.
Задължително да се маха катализатор и да се чисти турбина, ако има нужда, защото иначе в комбинация с чип води до нужда от ... нова турбина :mhihi . Аз я смених с хибридна, около 800 лева, отново сам съм свалял, качвал, така че цени за труд не знам.
При евентуален проблем с маховик може да бъде сменен с едномасов /което аз лично направих/ за цена под 1000 лева комплект със съединителя. И оригиналният двумасов вече се намира на близки цени.
За конкретната обява - много странен. Километрите естествено не са верни, просто няма начин. Странното е, че отвън автомобилът е като за Highline - хромирана решетка и релинги, но вътре е абсолютен Trendline. Най-вероятно е доплатено при поръчката за хром елементите отвън, иначе е почти сток почти без никакви екстри. Темпоматът е единственото, което виждам като допълнение, може би комфортния салон. Няма парктроник, няма сензор за дъжд и светлини, с малкия централен дисплей, базовия гумен волан и т.н. Като се види конкретния автомобил на място, ще стане ясно какъв е и какво е допълвано.

Потребителски аватар
akula
Автомобил: Passat 6 2.0TDI 4MOTION HIGHLINE
Двигател: CBA engine 2009

Мнениеот akula » Сря 26 юни 2013 22:24

От година карам такъв пасат, с разликата че моя е произведен 2009 год и е с комън рейл мотор
Като предлагано място за пътници и багаж определено ще останеш доволен
Комфорт на возене - много добър.
Удобен и солиден автомобил
Бих ти препоръал обаче да търсиш екземпляр произведен след 05.2008 или по-стар , на които обаче в книжката има неоспорими доказателства ще дюзите са сменяни
Вариант са и официалните представители на марката,където също излиза по нещо изгодно отвреме на време и то със сервизна история поне
Успех в търсенето

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”