Съвет за бъдеща придобивка golf 2 gti

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
xtreemxx
Автомобил:
Двигател:

Съвет за бъдеща придобивка golf 2 gti

Мнениеот xtreemxx » Съб 29 юни 2013 14:00

Здравейте, колеги. Отдавна съм фен на mk2 и съм си набелязал ето тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11370104304974043&f1=details&slink=3ciwy3. Собственика казва, че единствения проблем по колата е, че бензиновата помпа (вътре в резервоара) е счупена и трябва да се вземе нова, мисля, че около 70-100 лв. струва. Може ли 1-2 мнения за колата на пръв поглед. От това, което виждам ми се струва добре поддържана, но може и снимките да лъжат. Смятам тия дни да отида на оглед, но искам да знам дали си заслужава да бия 100км път да я видя и евентуално ако е изрядна с малко забележки да я купя. Благодаря предварително на отзовалите се.
Поздрави! :love.vwclub

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Re: Съвет за бъдеща придобивка golf 2 gti

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 30 юни 2013 13:28

Първо е 112кс.Тези Голфове са с две помпи.Тази под купето е по-скъпата.

Потребителски аватар
xtreemxx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xtreemxx » Нед 30 юни 2013 13:45

Zdravko Zankov написа:Първо е 112кс.Тези Голфове са с две помпи.Тази под купето е по-скъпата.

Като казваш "по-скъпа", колко г/д скъпа имаш предвид? Собственика каза единствено, че е вътрешна, във резервоара, друго не е уточнявал.

Потребителски аватар
blade84
Автомобил: Vento
Двигател: AAZ

Мнениеот blade84 » Нед 30 юни 2013 14:05

А да не би да му е счупена механичната инжекция и да те лъже че е помпата и като го вземеш и смениш да не стане нищо. Кажи му че го взимаш ама да го оправи да работи.

Потребителски аватар
xtreemxx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xtreemxx » Нед 30 юни 2013 14:27

blade84 написа:А да не би да му е счупена механичната инжекция и да те лъже че е помпата и като го вземеш и смениш да не стане нищо. Кажи му че го взимаш ама да го оправи да работи.

Аз като ида на оглед ще видя в какво състояние, въпроса е дали си струва да бия 100км за оглед.

Потребителски аватар
alex_7656
Автомобил: Golf IV
Двигател: AUM

Мнениеот alex_7656 » Нед 30 юни 2013 16:22

blade84 написа:А да не би да му е счупена механичната инжекция и да те лъже че е помпата и като го вземеш и смениш да не стане нищо. Кажи му че го взимаш ама да го оправи да работи.

Подкрепям мнението !
Ако е мех. инжекция влизаш в голям филм.
Аз не бих взел кола с мех. инжекцион в предвид годините му.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 30 юни 2013 16:28

Безумна цена за изтормозен кошник.
Добре си фен на Г2 GTI, но трудно ще намериш свестен, предвид възрастта им. Който има читав, не го продава. Поне на добра за теб цена...

Потребителски аватар
xtreemxx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xtreemxx » Пон 01 юли 2013 1:25

alex_7656 написа:

Подкрепям мнението !
Ако е мех. инжекция влизаш в голям филм.
Аз не бих взел кола с мех. инжекцион в предвид годините му.

Колега, не сън запознат колкото теб. Би ли могъл да ми обясниш каква е тази мех. инжекция и как може да бъде повредена? Собственика каза, че в момента автомобила върви само на газ, но е с неплатена гражданска и не се кара в момента. Понеже на огледа ще бъда с хора, които разбират много повече от мен, можеш ли да ми кажеш с 2 думи на какво най-вече трябва да се обърне внимание? Благодаря предварително.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 01 юли 2013 5:37

GTI 1990-тя година би трябвало да е PB. За какви две помпи и механични инжекции говорите на момчето? Никой не е виждал колата на живо и вече започнахте с плюенето. Аман от задклавиатурни диагностици!
xtreemxx, иди, виж колата, вземи някой по-опитен със себе си и тогава задавай конкретни въпроси. Бензинова помпа за PB може да се намери за 50-60лв. Ако колата ти хареса, нека продавачът я смени - работа за половин час е. Ако не ти се разкарва да я видиш, няма смисъл да си чешем езиците тук.

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пет 19 юли 2013 0:38

Сменял съм външната помпа на моята преди-150 лв англичанка беше.Търсих 2-ра ръка по Симеон и прочие ,ама вървяха 2009-та около 60-90лв,но по спомен били 3 размера-42,44 и 46.Отиваш,гледаш и преценяш на място,не очаквай от тази кола кой знае колко-доста старичка е и ще наливаш доста пари по нея от личен опит ти го казвам.Тук играе роля как е поддържана преди и как ще е за в бъдеще.Как така от голф 4 с турбо и ГИ скачаш на голф 2?? :rolleyes

Потребителски аватар
xtreemxx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xtreemxx » Сря 31 юли 2013 20:54

stoqn_g60 написа:Сменял съм външната помпа на моята преди-150 лв англичанка беше.Търсих 2-ра ръка по Симеон и прочие ,ама вървяха 2009-та около 60-90лв,но по спомен били 3 размера-42,44 и 46.Отиваш,гледаш и преценяш на място,не очаквай от тази кола кой знае колко-доста старичка е и ще наливаш доста пари по нея от личен опит ти го казвам.Тук играе роля как е поддържана преди и как ще е за в бъдеще.Как така от голф 4 с турбо и ГИ скачаш на голф 2?? :rolleyes

Криза е батко, ама като гледам вече са я купили, така че нещо друго ще търся.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”