Поло с двигател AFH
-
- Автомобил:
- Двигател:
Поло с двигател AFH
Харесал съм си такава колица и позачетох из форума за този двигател, ама доста противоречиви мнения, та въпросът ми е толкова ли е страшен. Колата ще се ползва основно като градски автомобил, но се изкушавам да си имам малко повече кончета под капака, а и ще се налага да върти и климатик. Та въпросът е да скачам ли смело или да търся нещо с един вал и 8 клапана.И не на последно място какво да гледам при оглед на автомобила /имам предвид нещо специфично за въпросния мотор, стандартните неща са ясни/, че е нов внос и се продава в автокъща, пък там всички са перфектни 

Re: Поло с двигател AFH
Двигателя няма какво да му гледаш освен обичаиното като на всяко бензиново поло инжекция една диагностика и ако всичко е ок няма какво да ровиш за дросела предполагам знаеш.Обслужването като цена е същото като на другите инжекционни мотори.Хубава проверка на скоростите че има склонност да ги чупи.Разликата с обикновен 8 клапанов инжекцион е само главата така че зяпаш всичко като за 8 клапаново.Ако не търсиш ряз по светофарите бих ти препоръчал 1,6 двигателя върви си добре и на дълго не бучи толкова .Не знам дали знае но 16 на 120=4000 оборота.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”