Помощ при избор на Passat B5.5 или B6 TDI
-
- Автомобил:
- Двигател:
Помощ при избор на Passat B5.5 или B6 TDI
Здравейте. Време ми е да сменя доста овехтялото Голфче ' 92г. , но съм пред дилемата на незнаещия. Бях се спрял на Пасат В 5.5 2003-2004г. , но различни приятели ми споделят, че по добрия вариант е Пасат 6. Въпроса ми е - като игнорираме разликата в годината и цената на двата модела, кой е по добрия и сполучлив модел. Спрял съм се на Пасат В 5.5 , 1.9 tdi , 131 к.с. 2003-2004г. или Пасат 6 , 2.0 tdi , 140 к.с. 2005-2007г. Ще съм ви благодарен ако ми помогнете при избора, като пак повтарям игнорирате цената и годината. Интересувам се кой от двата двигателя е по сполучлив, кое окачване е по здрави и други подобни. Благодаря предварително.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: Помощ при избор на PASSAT
Колега, във форума има няколко теми по въпроса. Защо първо не ги прочетеш? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Pet_rov написа:Колега, във форума има няколко теми по въпроса. Защо първо не ги прочетеш?
Вече часове наред чета и все повече се обърквам. Доколкото разбрах и двата модела имат и болежки и предимства. Просто аз лично немога да ги съпоставя и да преценя аджеба кой пасат си заслужава повече да си купя. Затова се обръщам към Вас.
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
Мнението ми,породено от доста четене на теми във форума:Ако повече ти харесва Б6,трябва да вземеш след 2008 ако не се лъжа,болежките покрай дюзите е оправен
Ако пък не ти се дават толкова пари-търсиш 1.9 131 2003-04 и се молиш да попаднеш на читав,но пък това е все по-трудно.....годинките са вече 10+ ,пробега е голям в повечето случаи.....но ако оглеждаш добре,шанса не е малък да вземеш нещо читаво... 
Естествено,не лежи на това....всеки си има мнение и затова е малко объркващо по форумите-слушай сърцето си,но-най вече джоба си...

Естествено,не лежи на това....всеки си има мнение и затова е малко объркващо по форумите-слушай сърцето си,но-най вече джоба си...

- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Ако търсиш дизелов Пасат, то това не е твоят раздел. За дизелите има отделен форум
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
В5.5 е много по добър избор от недоразумението В6
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Аз лично при такъв избор, бих взел В5.5 1.9 ТДИ 131 коня с 6-степенна ръчна кутия или с типтроник (зависи какво искаш). Реално цената за поддръжката на типтроника и дори ремонта му,се доближава до цената на това да смениш съединителя на ръчна кутия. Общо взето В5.5 не са кой знае колко здрави, ама спрямо В6, са по-добрия избор, поне според мен. Пък и е по-евтина и ще ти останат пари да си я сервизираш първоначално от-до и да си я караш спокойно след това. Има разлики в нивото на оборудване, ама в крайна сметка зависи какво търсиш. Предимства и недостатъци имат и двете коли...

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Местя в правилния раздел
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Огледай и А6 Ц5 с 1.9 ТДИ мотори, не са често срещани ,но се понамирват тук-там , чудесни коли
мн по-изпипани от Пасат Б 5.5 , като поддръжка- на едно ниво са , не е по-скъпа 

- stinbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател:
Аз пък бих си взел тази която ми харесва повече. Колкото по-стара е колата, толкова е по-голяма вероятността да има проблеми с двигателя и като цяло. Не знам колко запазена 10 годишна кола можеш да намериш, но 5 годишната определено ще изглежда по-добре. Аз съм с Пасат 6 и не те навивам, просто не виждам база за сравнение между дизайна на единия и на другия, а за мен лично това е определящо каква кола ще си взема - всичко останало е стрелба в тъмното когато говорим за коли втора употреба. Моя Пасат си го докарах от Германия и гледах такива таксита с 2.0 дизелов двигател на по 600 000 км, така че не мисля, че двигателя е чак толкова лош. Недостатък на този модел в сравнение с предния е цената естествено, както и последващата поддръжка, но всяко нещо си има цена и не мисля че трябва да се водиш от това колко двигателя са се счупили на единия модел и колко на другия. Има специализирани сайтове за професионално изследване на качеството на различните модели и можеш да си направиш справка там. Тази статия е за Пасат 6 http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/10802-volkswagen-passat-s-rekord-na-gines/
За конкретен автомобил, като можеш да сравниш няколко едновременно.
http://www.used-car-report.com/index.php?id=12&no_cache=1
За конкретен автомобил, като можеш да сравниш няколко едновременно.
http://www.used-car-report.com/index.php?id=12&no_cache=1
- Mr. S. King
- Автомобил: Passat
- Двигател: TDI 1995-1999
Аз съм за Б6 след 2008г. Колата е доста по-красива и не е по-лоша от Б5,5(според мен), който реално много прилича на Б5 от 1997г. И в двата случая има скъпи дюзи, демпферен маховик, доста електроника и опасност от скъпи интервенции по ходовата част. Обслужването на Б6 е малко по-скъпо, но колата поне е от 2005г., а не "фейслифт" на кола от 1997г. Според мен ако можеш да обслужваш Б5,5, то ще се справиш финансово и с Б6. Важно е да си планираш и ГО, Каско, данък и разликата в стойността им(защото Б6 от 2009-2010 е под 5 годишен, а е 140/170к.с. и с по-скъпо Каско от 10 годишен Пасат).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички за мненията. Все още в главата ми е каша, но ще почета още и ще видя. Дано се ориентирам 

Здравейте. Може би не тук му е мястото /но не зная къде/ да попитам нещо. В момента съм в търсене на пасат B5, някъде 2003-2004г. Годината съм я избрал /разбира се според джоба ми/, цвят, салон и т.н. Не съм се спрял единствено на двигател. Много изчетох и всякакви мнение видях. Колебая се между три варианта - 1 - 1.9 TDI - 131 к.с.; 2- 2.5 V6q TDI - 163 к.с.; 3 - 2.5q V6q TDI 180 к.с.
Като цяло прочетох мнения че варианта с 180 к.с. е най-калпавия и не върви повече от варианта с 131 к.с., както и, че е скъп за поддръжка. Прочетох обаче и, че варианта с 163 к.с. е подобрен на този с 180 к.с. и повечето дефекти ги няма. И така просто не знам кое е вярно и кое да започна да търся. Разликата в разхода също не ми е ясен. Ще съм благодарен за Вашите мнение!
Като цяло прочетох мнения че варианта с 180 к.с. е най-калпавия и не върви повече от варианта с 131 к.с., както и, че е скъп за поддръжка. Прочетох обаче и, че варианта с 163 к.с. е подобрен на този с 180 к.с. и повечето дефекти ги няма. И така просто не знам кое е вярно и кое да започна да търся. Разликата в разхода също не ми е ясен. Ще съм благодарен за Вашите мнение!
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
За 2.5 TDI не зная, но след 2001 г. пасатът не е B5, а B5.5: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38785
Аз бих заложил на 1.9 TDI - 131 к.с. с 6 скоростна ръчна кутия - код на двигателя AVF. Разходът на 2.5 TDI е с поне литър повече, а и отгоре. Също така по-скъпо обслужване, по-скъпа застраховка ГО.
Аз бих заложил на 1.9 TDI - 131 к.с. с 6 скоростна ръчна кутия - код на двигателя AVF. Разходът на 2.5 TDI е с поне литър повече, а и отгоре. Също така по-скъпо обслужване, по-скъпа застраховка ГО.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”