избор между ауди а3 1.8т или а4 1.8т
- elian_87
- Автомобил: subaru impreza
- Двигател: 2.2
избор между ауди а3 1.8т или а4 1.8т
колеги решил съм да взема нов автомобил и се колебая между тези два модела на ауди какви са плюсовете на единия и минусите. знам,че а4 е със алуминиеви носачи,което го прави по скъпо от към окачване,quattro ли да бъдат или само на предно,мерси предварително.
пп.закупено от тука или вкарано от вънка ?
пп.закупено от тука или вкарано от вънка ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: избор между ауди а3 1.8т или а4 1.8т
Ако не знаеш каква кола искаш да си купиш, по-добре не си купувай! Първо си изясни какво искаш и тогава ... Ако толкова няма значение за теб дали е А3, А4 и т.н. или дали е куатро или не, просто иди в някоя автокъща и си избери по цвят!
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
А4 е по-голямо като габарити, а ако е комби си е автомобил с перспектива. Ако ще се возите с още едн или двама ти е достатъчно А3. Дали да е куатро зависи къде живееш, за това дали зимно време има доста сняг и дали се почиства и ходиш ли често зимно време по планините, на ски и т.н.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Честно?Dpop написа:А4 е по-голямо като габарити...
- sodata1
- Автомобил: BMW
- Двигател: 330XD
Мършавия днес май не ти е ден а?Не виждам в коментарите ти друг смисъл различен от заяждане!Ако не можеш да помогнеш на човека не му повръщай върху темата!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Как да му помогна? Като му кажа да си купи А4, защото на мен повече ми харесва? Като му кажа да е куатро, без да се обоснова защо? Или като го светна, както направиха по-горе, за това, че А4 е по-голямо от А3 - мисля, че това беше новината на годината!
- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
sodata1 написа:Мършавия днес май не ти е ден а?Не виждам в коментарите ти друг смисъл различен от заяждане!Ако не можеш да помогнеш на човека не му повръщай върху темата!
А3 е долнопробен кенеф. В МК4 и Леон е по- комфортно и просторно, въпреки ,че са на една платформа. Въпреки, че съм фен на ауди, не мога да кажа друго за това недоразумение А3.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Ivo_Dinkov написа:sodata1 написа:Мършавия днес май не ти е ден а?Не виждам в коментарите ти друг смисъл различен от заяждане!Ако не можеш да помогнеш на човека не му повръщай върху темата!
А3 е долнопробен кенеф. В МК4 и Леон е по- комфортно и просторно, въпреки ,че са на една платформа. Въпреки, че съм фен на ауди, не мога да кажа друго за това недоразумение А3.

Имам лична база за сравнение като човек, който има и поддържа A3 от 8 години, а и на Деси вече над година Голф 4, който е Highline. Силно съм несъгласен с изразеното мнение. Все пак навремето си купих A3, точно защото има много добра опция за настройка на шофьорскта седалка и волана, така че на мен да ми е комфортно (190++ см и 125+ кг.). Като седна над главата ми има още поне 10 см до тавана. ДОста рядко са такива автомобили, дори и в по-високия клас.
- Ivo_Dinkov
- Контакти:
Това с регулирането на седалката и чупещия волан е стандартна екстра дори в базовата Фабия на жена ми
Да не говорим, че борда и двете хладилни жабки са също стандартна екстра.
За мен за А3 се плаща само за имидж (не говорим за еС 3, където доста неща са ралзични- като почнеш от различни като структура и дебелина подкалници, минеш през по- дебела изолация на пода и свършиш с липсата на гадните белещи се панели по вратите и централната конзола, а и привидно еднаквите чекмеджета в седалките са някакси различни- досега на еС 3 не съм видял счупено). И други неща, които те карат да се чудиш защо си купил А3.
Като търсехме кола за жената, първо и основно А3- ки гледах, да не говорим колко безбожни са цените на 5- вратите, но след няколкомесечно гледане на кочини, спрях да гледам изобщо А3.

Да не говорим, че борда и двете хладилни жабки са също стандартна екстра.
За мен за А3 се плаща само за имидж (не говорим за еС 3, където доста неща са ралзични- като почнеш от различни като структура и дебелина подкалници, минеш през по- дебела изолация на пода и свършиш с липсата на гадните белещи се панели по вратите и централната конзола, а и привидно еднаквите чекмеджета в седалките са някакси различни- досега на еС 3 не съм видял счупено). И други неща, които те карат да се чудиш защо си купил А3.
Като търсехме кола за жената, първо и основно А3- ки гледах, да не говорим колко безбожни са цените на 5- вратите, но след няколкомесечно гледане на кочини, спрях да гледам изобщо А3.
- elian_87
- Автомобил: subaru impreza
- Двигател: 2.2
предпочитам колата да е quattro все пак 4 са по добре от 2,колко често излиза извън софия да много често и може би заради това ще предпочета да е (4х4).
днеска гледах няколко а3 и а4 и май във а4 ми допадна повече.но нека все пак хората имали и имат кола която е quattro да си кажат плюсовете и минусите
днеска гледах няколко а3 и а4 и май във а4 ми допадна повече.но нека все пак хората имали и имат кола която е quattro да си кажат плюсовете и минусите
- Vw_polo_16v
- Автомобил: VW Polo 6n Seat ibiza 1.8T
- Двигател: AFH 1996 AQX 2000
Колега,до колкото съм чувал минуса на quattro е че трябва винаги да си с 4бр. еднакви гуми! (нали ако греша,нека ме поправи някой)
- Ivo_Dinkov
- Контакти:
И не само, малко по- висок разход, още две полуоски, да не се плашиш, ако се раздрънка висящия лагер, понеже ще пробват да ти го продадат с кардана. Кефа цена няма
На 1.8Т и демпферния маховик и дросела болят като цени, а честичко си отиват, но алтернативи има, втора ръка също.

На 1.8Т и демпферния маховик и дросела болят като цени, а честичко си отиват, но алтернативи има, втора ръка също.
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Ivo_Dinkov написа:sodata1 написа:Мършавия днес май не ти е ден а?Не виждам в коментарите ти друг смисъл различен от заяждане!Ако не можеш да помогнеш на човека не му повръщай върху темата!
Хаха това, че на времето не си имал пари за а3 не мисля, че трябва да правиш такива крайни заключения и аз нямам пари за голф 7-ца ама не го плюя

- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Freakylol написа:Хаха това, че на времето не си имал пари за а3 не мисля, че трябва да правиш такива крайни заключения и аз нямам пари за голф 7-ца ама не го плюяИ само за протокола, междуосието на голфа е с МАЛКО, но е по-малко от на а3 и леона, да не говорим пък, че разликата във височината е 13мм което изобщо не означава по-просторно и комфортно.
Искам някакво доказателство за по-късото междуосие на Голф 4 спрямо Леон и А3, защото ми се струва, че само си правиш вятър на пръстите!

- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
w_smith написа:Freakylol написа:Хаха това, че на времето не си имал пари за а3 не мисля, че трябва да правиш такива крайни заключения и аз нямам пари за голф 7-ца ама не го плюяИ само за протокола, междуосието на голфа е с МАЛКО, но е по-малко от на а3 и леона, да не говорим пък, че разликата във височината е 13мм което изобщо не означава по-просторно и комфортно.
Искам някакво доказателство за по-късото междуосие на Голф 4 спрямо Леон и А3, защото ми се струва, че само си правиш вятър на пръстите!
http://www.tuning.bg/cars/cars/compare/audi-A3-8L-1.9TDI130Hp-vs-VW-Golf-IV-1J1-1.9TDI130Hp-vs-seat-Leon-1M-1.9TDI150Hp
И на топките.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”