VW Sharan-мнение за закупуване

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
papopapi
Автомобил:
Двигател:

VW Sharan-мнение за закупуване

Мнениеот papopapi » Нед 25 авг 2013 19:23

Здравейте колеги.Обмислям купуването на миниван.Колата да бъде бензин,за да се кара и на газ.Мотора да е 2.0 или2.2 Колата да бъде от моделите около 1997г .Марките от които бих избирал са Citroen Evasion, Ford Galaxy, Peugeot 806, VW Sharan, Fiat Ulysse.Интересуваме какъв е разхода на гориво,поддръжката в какви ценови граници е,дали може да се слага обикновена газ или трябва да е газов инжекцйон (дали са пластмасови колекторите)
Тъй като има още въпроси,които са доста,а и за други не се сещам в момента,бих желал да споделите вашето мнение.
Благодаря

Потребителски аватар
Mr. S. King
Автомобил: Passat
Двигател: TDI 1995-1999

Re: VW Sharan-мнение за закупуване

Мнениеот Mr. S. King » Нед 25 авг 2013 20:57

Добре си се насочил към Шаран/Алхамбра/Галакси. Не съм имал никога кола на газ и по тази причина не съм компетентен. В понеделник ще прехвърляме дизелов Шаран 90к.с. 1998г. за баща ми. От бензина съм чувал, че 2,0л. става на газ и върви доста прилично. И все пак се замисли за дизел- разход от 7-8/100 в града е доста добър, а и 90/110к.с. не са капризни към горивото. Извън града може да го смъкнеш на около 5/100. Като цяло колата е широка и удобна за пътуване, с голям багажник и прилични екстри. Части има много и не са скъпи, а повечето майстори до болка им са ясни болежките по окачване и двигател.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”