Мнения и съвети относно покупка на Mazda 323f

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнения и съвети относно покупка на Mazda 323f

Мнениеот Speedy86 » Нед 25 авг 2013 0:00

Колеги не знам дали уцелих раздела,но ако не съм нека темата ми да не бъде заключвана :bowdown

Сега по темата решил съм да сменя возилото с нещо Японско а именно Mazda 323f,ако сте запознати с въпросната марка и модел моля споделете къде са им слабите места и за какво да внимавам и да гледам като ходя на оглед за кола? Благодаря предварително

П.П: Ето за този модел става въпрос http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11377289083695497&f1=details&slink=3ujmgn

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: Мнения и съвети относно покупка на Mazda 323f

Мнениеот forski » Нед 25 авг 2013 7:11

Слабата страна на тази а и не само Мазда е купето и по-точно ръждата която го гони, всичко друго е здраво и надеждно!Ако намериш такава Мазда която да не е нападната сериозно от ръжда вземай смело без да се притесняваш :biggrin

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Нед 25 авг 2013 9:07

Имат демпферна шайба на коляновия вал.Гледай дали бие странично."Моторче" за празния ход на мотора и там проблемни.И както каза колегата много ръжда.Вноса на тези коли е главно от Австрия и Германия.В Австрия се сглобяваха.Но като цяло сполучвив автомобил.Харесван за кола на старо!На същото купе има и шест цилиндров мотор 150к.с.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Нед 25 авг 2013 13:57

Ненормално добър автомобил за бързи завои, идеално пътно поведение, директно кормилно управление.Сравнително бързо развъртащи се бензинови двигатели, имал съм и трите най-разпространени в това купе.По възможност избягвай най - слабия, който е и на показания линк, кода му е Z5, не е лош мотора но е слабичък за купето и сравнително муден, въпреки това си пълни оборотомера до прекъсвач без проблеми до 4-та, мощността често се бърка и в случая пак е объркана 88 коня е а не 90.Окачването е глупакоустойчиво и здраво, скоростните кутии също.Основните недосатъци са няколкко единия от които и най-важен за мен е ръждата, там трябва да се внимава много, слаби тенекии, лоша шумоизолация след 80 км/ч, може би и защото стъклата нямат рамки.Имай предвид, че двигателя дори и най-слабия който е в случая е с две ролки на ангренажа.Обслужването на колата не търпи компромиси с евтини масла, консумативи и части, но за сметка на това се отблагодарява сериозно.Лично за мен колата е много тясна и неудобна за 4 човека, камо ли 5.Като цяло много сериозен автомобил, ако няма ръжда.Ако имаш възможност избери 1,8 двигател а не този 1,5, който ще ти служи просто да те движи от т.А до т.Б.И още един минус-колата е много ниска и зимата се иска майсторлък за да не си като снегорин, освен ако не е качена минимум на 15-ки с височина 70, тогава евентулано не би имал проблем из зимните коловози.А да и багажника е може би най-малкия в този клас, но пък за сметка на това формата е като на спортно купе.

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Нед 25 авг 2013 15:46

Евала колега за ичерпателното мнение,днес ходих да гледам една в Самоков 1.8 но има много ръжда а собственика и иска 2000лв каза че може да се спазариме за 1800лв но нещо не ме грабна точно тази кола ходих да я видя и да я подкарам защото ми беше близо и да имам обща представа за купето като пространство и видимост.
Спрял съм се на 1.5-90 коня хем е задоволителен вървежа хем и е нисък данъка,интересувам се конкретно от този двигател каква му е поддръжката и скъп ли е за обслужване,ако не намеря подходящата кола за мен с този двигател ще гледам и 1.8-115 коня,а и още нещо какви са най важните неща с които трябва да внимавам като ходя на оглед за кола?

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 25 авг 2013 19:29

Виж Мазда форума, в раздел продава има няколко обяви за такива 323f

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Нед 25 авг 2013 20:22

Speedy86 написа:а и още нещо какви са най важните неща с които трябва да внимавам като ходя на оглед за кола?

Най-важните неща са няколко:
1. Ръждата
2. При най-малкия мотор внимавай при рЕзко подаване на газ да не припуши сигурен знак, че са почти гумички, сегменти е по-малко вероятно.
3.Двете ролки на джи ем би /GMB/, добър производител за вторично вграждане по спомени бяха към 150 лева, ремък Мицубоши има разновидности с 28 и 32 зъба на един и същ мотор 88 коня и единия беше 30-на лева, а другия към 50.Има и трета "ролка", която се сменя по усмотрение на майсторягата и всъщност е едно зъбно колелце, само неговата цена е солена някъде към и над 100-на лева.Това са цени без никакви отстъпки и все пак преди 2 години и половина сега нямам идея как е.
4.Маслото е изключително важен консуматив за всеки японски мотор и при мене не е подлежало на компромис, Z5-ка го карах с Мотул 5в40, ве шестака който беше в последната ми Мазда (тази серия се води BA ) му наливах Мотул 20в60, но там не съм съжалявал за нито една похарчена стотинка.
4.Задните спирачни апарати като при почти всички японци от този клас Сивик,Корола, Съни/Алмера имат склонност да задържат, намират се трудно втора ръка, а нови са неземни цени-там също внимавай.
5.Ако мислиш да слагаш газ само и единствено газов инжекцион, който каквото и да ти разправя.Истинските свещи за тая кола са ен же ка и на второ място Денсо.
Някъде нагоре четох, че дебитомера давал фира, може и да е вярно но при мен и на трите мотора нямах никакви грижи, чувал съм че дори колата да се кара с обикновено АГУ и да "кихне" дебитомера се запазва но често се пука една пластмасова резонантна кутия, която трудно може да се намери читава втора ръка, обикновено и тя е пукната, а нова предполагам е на супер цена.Свалял съм на приятел който пръсна такава след като не ме чу и си сложи обикновено АГУ, колко псувни изяде тази кутия докато я сваля.
И въпреки всичко е на късмет :th_up

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Нед 25 авг 2013 20:56

Щом си решил да е японско може да погледнеш и Nissan Almera N15. 1.6 бензин е 99 коня с верига, върви повече и харчи по-малко от Маздата. За съжаление и там ръждите са проблем, така че търси фейслифта след 98-а.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Нед 25 авг 2013 21:13

DundyTheCroc написа:Щом си решил да е японско може да погледнеш и Nissan Almera N15. 1.6 бензин е 99 коня с верига, върви повече и харчи по-малко от Маздата. За съжаление и там ръждите са проблем, така че търси фейслифта след 98-а.

Бих добавил и е по-комфортната кола от Маздата, а тоя мотор също е на ниво и върви много добре.

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Нед 25 авг 2013 21:29

Нисан не мисля да е щото въпреки че е с верига и тя се сменя на 120 000 км,а обслужването е около 400лв,един приятел скоро си купи Алмера и затова знам :th_up

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 25 авг 2013 21:41

Имаме един клиент с такава мазда.Купувал я през 2006-та за 6000 лв.
Почти от тогава я кара на газ и разправяше че бил много доволен.Но вече с дете и търси нещо по голямо,че му била тясна,
.Още се чуди дали да я маха,че трябвало да и сменя предните амортисьори,а били по 160 лв единия :mhihi Викам му,е ти какво искаш за толкова години само газ ли да сипваш.И неговата е от Германия и няма грам ръжда,което много ме учуди.
Според мен е хубава кола,стига да не я подгонила ръждицата.

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Нед 25 авг 2013 22:40

Speedy86 написа:Нисан не мисля да е щото въпреки че е с верига и тя се сменя на 120 000 км,а обслужването е около 400лв,един приятел скоро си купи Алмера и затова знам :th_up

Принципно и дават 200 000 живот на веригата, но си изкарва и двойно, зависи как е поддържана и карана колата. 400 лева за какво ги е дал точно, маслото е 3 литра, филтрите не са скъпи, комплект оригинални свещи 30 кинта.

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Пон 26 авг 2013 20:56

DundyTheCroc написа:Щом си решил да е японско може да погледнеш и Nissan Almera N15. 1.6 бензин е 99 коня с верига, върви повече и харчи по-малко от Маздата. За съжаление и там ръждите са проблем, така че търси фейслифта след 98-а.

Ако не ти е проблем бил ми ми показал една две обяви с въпросния Нисан?Благодаря :th_up

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”