Ауди А4, БМВ 320 или Мерцедес С-клас

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Napster23
Автомобил: VW Passat 2006
Двигател: 2.0TDI

Ауди А4, БМВ 320 или Мерцедес С-клас

Мнениеот Napster23 » Чет 26 сеп 2013 16:21

Здравейте на всички! Малко се притеснявам от темата защото не става въпрос за избор на VW.. Това ми е първата тема но искам да кажа че всеки ден следа форума с голям интерес (все пак съм ГОРД собственик на Венто :))...та дойде време след 7 годишна (от както съм и с книжка)вярна служба доброто старо Венто да се смени с ново возило :neutral (в семейството го имаме от 13 години)...досега съм карал само на газ но мисла новата да е дизел! Бюджета е 8000-9000лв Марките на който съм се спрял са Ауди А4(предпочитам комби че някак стои по красиво...лично мнение); БМВ 320(седан); Мерцедес С-клас (седан)...харесвам и Е-класа но са по-скъпички...вие ще кажете към кои двигатели да се насоча...след 2002-2003 година и трите...някой може да каже защо не Пасат 4ка или 5ца но някак не ме грабват...искам колата да е до 150 конски сили...най-важното което ме интересува е избора според подръжката и разхода (ще се кара 60/40-градско/извън гр.)...изчел съм доста неща из форумите за тези автомобили имам г/д някаква представа но ми се иска да чуя все пак кой какво мисли и би ми препоръчал(дори и да не са точно 3те марки или модели...но да са седани)...през юни бащата си купи Пежо 407 2.0 дизел Комби(и той изневери на марката като преди е карал само VWни-голф 2; голф 3; пасат 3)...лично мен много повече ми харесват от седаните...засега няма никакви проблеми с него но сигурно предстои да видим...просторно е вътре...г/д не е зле на возия и каране...с една дума хубаво е но както се казва френско е а мен си ме влече германското!...ще съм благодарен на всяко едно мнение и препоръка :smile
:flag_bulgaria

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Re: Избор на автомобил

Мнениеот FELIPE » Чет 26 сеп 2013 18:56

То вярно,че си посочил марки и модели,но да си ти кажа, от Венто се минава на Бора :biggrin ,просто такива са традициите,аз препоръчвам Бора с най-мощния дизелов двигател,който намериш,примерно ASZ(131к.с.),защото с ARL(150 к.с.) няма :biggrin ,само да те предупредя,че разходите и поддръжката на Венто на газ(каквото и аз имах преди Бората),нямат нищо общо със същите на дизелова Бора(пък и на автомобилите които си посочил),всичко е горе долу Х10 като разходи и поддръжка :th_up .

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 26 сеп 2013 19:19

И трите автомобила които си посочил плюс Бората са хубави, стига да имаш финансовата възможност да ги поддържаш в добро здраве и да не отлагаш ремонти или обслужване!
На мен най много ми допада БМВ-то, и като визия и като всичко, просто съм им фен, което не значи че останалите два са по-лоши!
Бората е алтернатива която не е никак лоша, ако ти попадне хубава Бора купувай, няма да сбъркаш :smile

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Чет 26 сеп 2013 19:40

Макар, че карам пасат Б5.5 аз бих се метнал в най запазената, защото марките, които си избрал са все търсени и карани коли и ще е трудно да намериш читава с непревъртани километри , особено по родния пазар.Както сигурно си прочел, всеки от автомобилите, който си посочил си имат недостатъци.Ако ти са по джоба... пак казвам най запазената, ако ли не - една бора би ти свършила същата работа но се с реномето на БМВ и Мерцедес

Napster23

Мнениеот Napster23 » Чет 26 сеп 2013 21:27

Да...мислих го за Бората но ми е някак малка...фен съм на големите масивни коли...наясно съм с подръжките на посочените от мен коли...някак кантаря межди Ауди-то и БМВ :confused
...мерси за мненията на пичовете отогре :smile

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 27 сеп 2013 7:02

Всичките за които говориш са в един клас...
Голямо и масивно по скоро е Е класата, А6...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 27 сеп 2013 7:22

Изброените от теб
Napster23 написа:... Ауди А4...; БМВ 320(седан); Мерцедес С-клас (седан)...
определено не са
Napster23 написа:... големите масивни коли...

Но и трите са по-хубави от Бора, стига да можеш да си ги позволиш.
П.С. Като размери не са много или почти никак не са по-големи от Бора. Ако трябва да избирам "по цвят" - за мен бенвето е най-красивата кола, а и има 4х4 версии, което в моите очи си е плюс.

Последна промяна от myrshavija на Пет 27 сеп 2013 12:08, променено общо 1 път.

Napster23

Мнениеот Napster23 » Пет 27 сеп 2013 10:35

Амии знам но така ги виждат моите очи :mhihi

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пет 27 сеп 2013 15:17

Napster23 написа:изчел съм доста неща из форумите за тези автомобили

Чел си, но явно не достатъчно. Иначе нямаше да я пуснеш темата.

BTW с кой акъл реши да питаш във VW форум за автомобили, нямащи нищо общо с VW? :mhihi

Изрини всичко в ауди, мерцедес и БМВ форумите и ще си отговориш сам на въпросите. В тези форуми има толкова много писано, че преспокойно можеш да си отчетеш седмица-две нон-стоп. Като имаш в предвид, че едно 90% от хората там карат съответната марка т.е. едно 90% от мненията са информация от 1-ва ръка :c020

Иначе набързо - 8000-9000 си на границата за тези автомобили, тези години. Даже по-скоро са малко.

Мерцедеса - сложно предно окачване. Смяна - скъпа. 2002-2003-а са първите по нови цедки. Имат проблем с компютрите. Нов - няколко бона. Ако не е сменен междувременно може да ти се наложи да го смениш всеки момент. Капризно по принцип, особено ако е дизел. Искаш ли да ти служи вярно дълго време си приготви сериозни пари. Най-малкото болшинството майстори са на принципа. "аааа мерцедес ли караш, +50% на тебе".

БМВ. Желателно след фейса т.е. края на 2002-а. Късат задни мостове. Даже и след фейса. По-рядко, но все пак има случаи. Забрави за дизел. Прекалено голям риск да се наиграеш с дизел. Предно окачване калпаво. Има подсилени комплекти. Не са евтини. Откъм поддръжка няма да видиш зор. Имат форумни майстори няколко вече, както и хора продаващи БМВ части на смешни цени.

Ауди. Алуминиево предно окачване. Скъпо за смяна. Някои дизелови двигатели са за избягване. Като цяло най-евтино за поддръжка от трите от гледна точка на това, че двигатели и техника отдолу са си VAG, един вид взаимозаменяеми. А и имаш много повече хора, които могат да ти оправят колата. За БМВ и Мерцедес например се броят на пръстите на едната ръка...включително официалните им сервизи :mhihi

Napster23

Мнениеот Napster23 » Пет 27 сеп 2013 17:24

Благодаря за отделеното време...да признавам си че не съм чел толкова много из форумите но има време...забравих да кажа че покупката ще е някаде края на тази и началото на другата година...искаше ми се да вида кой какъв избор ще направи от тези три коли :smile

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 27 сеп 2013 18:35

Колега, по принцип, щом влезеш в този филм, излизането е направо да продадеш колата, макър на загуба!
Ако не можеш да я потдържаш, караш барутник до разпад!
Аз лично ако имах пари и възможност да си купя кола бих избрал BMW 330XD 4x4, вярно надхвърля бюджета ти, но ако е да е! Все пак ще се дават пари за скъпа подръжка но колкото повече толкова повече!
Лични наблюдения нямам, един другар има такова от 5 месеца, само консумативи е сменял и само кара, ама сигурно до 1 година ще го маха! Така прави със всички коли!

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Re: Ауди А4, БМВ 320 или Мерцедес С-клас

Мнениеот Freakylol » Пон 30 сеп 2013 12:02

И 3те са г/д големи като размери, но тесни вътре със скъпа поддръжка особено ако са дизели, колкото и беенвистите да отричат, задното зимата изисква повече внимание и има ситуации който с предно ще излезеш, а със задно не, но пък кефа е друг със задно, а в България снега не се задържа много. Иначе ако е БМВ да е 330д.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 30 сеп 2013 13:07

Нали знаеш, че и Ц класата е със задно. Иначе си прав, трябва да си промени човек стила на каране зимата ако мине на задно.
А как така ги препоръчвате тия 330ки при положение, че разликата м/у 320д и 330д е голяма... и като разход и като поддръжка.

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Пон 30 сеп 2013 13:11

Знам, просто предимно беНвистите скачат и спорят.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пон 30 сеп 2013 15:17

За мен Мерцедес Ц клас,но която е по запазена :wink

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”